personer har tittat på denna bostad

Villa

Teleborg

Bondevägen 8

4 RoK

94 m²

2 050 000 kr

Praktiskt och prisvärt på Teleborg


Kedjehus i ett plan med källare placerat på hörntomt med två insynskyddade trädgårdar i söder resp. österläge. Populärt och lugnt område för barnfamiljen med närhet till skola och barnomsorg. Bilfritt område med kort avstånd till natur och sjö. Carport och förråd. Bra bussförbindelser till centrum. Fjärrvärme.

Snabbfakta

Adress Bondevägen 8
Område Teleborg
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 94 m²
Biarea 94 m²
Tomtarea 371 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 2 050 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

JOHAN HAMMARSTRÖM

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

JOHAN HAMMARSTRÖM
Antal rum

4 (Varav 3 sovrum)

Boarea

94 m²

Planlösning

Välkommen till ett prisvärt boende på populära Teleborg. Huset är beläget på hörntomt med uteplats åt söder i ett bilfritt område. Insynsskyddad trädgård med buskar och träd med gräns mot gång- och cykelväg. Entréplanet har en bra planlösning med ett arbetskök och matplats där det är möjligt att ta bort ena väggen mot vardagsrum och få en större matplats. Tre sovrum finns på detta plan. Denna 70-tals villa, ritad av den kända danske arkitekten Bent Jörgen Jörgensen, har en källarvåning med ett stort allrum perfekt för aktiviteter och umgänge. Här bor man nära till natur och sjö och med ett bekvämt avstånd till Växjö centrum. Barnomsorg och skolor finns i närområdet. Välkomna på visning!

Rumsbeskrivning, entréplan; 94 m²:
– Entré/hall med parkettgolv, vita väggar, städskåp, en garderob samt hatthylla.
– Arbetskök med vita målade spegelluckor, bänkskiva i laminat och vitt väggkakel. Spis med häll, kyl, frys samt diskmaskin. Ett stort trevligt fönster är placerat ovan diskbänk. Golvbeläggning av laminat.
– Matplats i anslutning till kök med parkettgolv och från matplats mot söder finns en stor uteplats med tak och en mysig trädgård.
– Vardagsrum om ca 24 m² med parkettgolv, vita väggar samt tre stora fönster som vetter mot söder.
– Sovrum 1 på ca 12 m² har parkettgolv, mönstrad tapet, sex inbyggda garderober samt fönster mot norr.
– Sovrum 2 på ca 9,5 m² har vita väggar och plastgolv. Två garderober och fönster mot norr.
– Sovrum 3/allrum på ca 7 m² med plastgolv, vita väggar och fönster mot norr.
– Badrum med terakottafärgat klinkergolv och vitt kakel, renoverat under 90-talet. Toalett, tvättställ och plats för badkar.

Rumsbeskrivning källarplan, 94 m²;
– Från hallen går en beklädd trappa ner mot källarplan där man möts av ett allrum.
– Allrum om ca 27 m² med parkettgolv, vitmålat paneltak och fönster mot norr.
– Förråd/hobbyrum om ca 12 m² med plastgolv och paneltak.
– Sovrum om ca 15 m² med ljust plastgolv, vitmålat paneltak, vita väggar samt två garderober. Fönster mot norr.
– Duschrum med dusch och bidé. Ljusblått klinker och vitt kakel, renoverat på 90-talet.
– Toalett med WC och handfat. Plastgolv och tapet på vägg.
– Tvättstuga med toppmatad tvättmaskin, torkskåp och en vask. Plastgolv och våtrumstapet.
– Större förråd med betonggolv, putsade väggar samt två garderober. Fjärrvärmecentral.

Bostadstyp

1-plansvilla med källare

Byggår

1973

Grundläggning

Källare

Fasad

Tegel

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Lackerad plåt

Tak

Papp 2016

Fönster

2-glas

Ventilation

Självdrag

Elförbrukning

3627 kWh/år

Driftkostnad

Uppvärmning: 18 100 kr/år

El: 5 500 kr/år

Övrigt: 12 600 kr/år

Summa: 36 200 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.000 kr få genomgången på plats i huset.
Bredband/TV/telefoni genom fiberanslutning, ingår i kostnaden för samfälligheten.

Energiprestanda

117 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Carport, bilplats och förråd i separat byggnad.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 190 000 kr

Tomt

371 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Andel i samfällighet/GA: Växjö GA:6 Andel i samfällighet/GA: Växjö GA:6 Avgiften till samfälligheten är 12.600 kr/år. I avgiften ingår VA, fiber, renhållning, snöröjning, kabel-tv, sopcontainer, biluppställningsplats, lekplatser samt bilvårdsgarage. Två "städdagar" per år.

Kommunikation

Teleborg trafikeras av Stadstrafikens turtätaste linje 1, linje 3, linje 5 samt linje 9.

Allmänt

Teleborg är Växjös största stadsdel med drygt 11 000 invånare. Den välplanerade stadsdelen med gott om cykelvägar och gångtunnlar växte fram under 1970-talet och har fortsatt att expandera. Teleborg omges av tre sjöar, Bergundasjön i väster, Växjösjön i norr och Trummen i öster. Vid Bergundasjön ligger flera gamla soldattorp, som idag utnyttjas av konstnärer och frilufts- och föreningslivet. På Teleborg ligger Linnéuniversitetet med sitt Campus. Linnéuniversitetet är ett av Sveriges stora universitet och de många studenterna bidrar till att ge stadsdelen en ungdomlig och levande prägel. Vid Trummen reser sig magnifika Teleborgs Slott och från vattentornet, eller Ekotemplet, som det också kallas, har man en milsvid utsikt över staden och Värend. Runt sjöarna Trummen och Växjösjön löper populära gång- och cykelvägar och bussförbindelserna är mycket goda.

Närservice

I Teleborg Centrum och i dess närhet finns köpcentrum med flera butiker, stormarknaden Willys och Växjös största Ica Supermarket. Teleborgshallen är ett stort idrottscenter, där också Växjö Bollklubb har planer för sin ungdomsfotboll. I centrum finns även en kyrka, församlingshem, vårdcentral och apotek. På Teleborg finns flera skolor. Högstadieskolan Teleborgs Centrum och F-6 skolorna Furutåskolan och Ljungfälleskolan. Dessutom finns Torparskolan som är en F-2-skola. Ny förskola på Vikaholm, Växjös nya område som är en förlängning av Teleborg söderut.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Läge