personer har tittat på denna bostad

Villa

Norr

Sälgstigen 18

6 RoK

163 m²

3 850 000 kr

Nyrenoverat på Norr


Välrenoverad villa i trevliga och barnvänliga kvarter och dessutom med ett utmärkt läge på lugn återvändsgata. Huset är uppfört 2003 och har underhållits exemplariskt av första ägare. Välplanerad interiör med bla härligt vinterbonat uterum, fyra sovrum och nygjort kök. Natur, service och skolor på kort avstånd.

Snabbfakta

Adress Sälgstigen 18
Område Norr
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 163 m²
Tomtarea 352 m²
Tillträde Ca 1/2 2018
Pris 3 850 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

JOHAN HAMMARSTRÖM

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

JOHAN HAMMARSTRÖM
Antal rum

6 (Varav 4 sovrum)

Boarea

163 m²

Planlösning

Välkommen till Sälgstigen 18 och en nyrenoverad 1½-plansvilla. Detta är ett boende med trevliga sällskapsutrymmen, fyra sovrum och lättskött tomt. Här bor familjen perfekt i ett lugnt och trivsamt område med närhet till det mesta. Huset är byggt 2003 och har sedan dess haft en och samma ägare. Renoveringen av kök samt väggar och tak i övriga sällskapsutrymmen blev klar så sent som nu under våren. I köket, som är ett Myresjökök, har nya vitvaror installerats precis och även en stor och praktisk köksö och lyxiga bänkskivor i massiv granit. Väggarna i huset är genomgående ljusa med en ljust grå kulör i sällskapsrummen och en varmare gröngrå ton i sovrummen. Alla fyra sovrummen är renoverade för 2-3 år sedan.
Huset har en bra planlösning med trevliga sällskapsutrymmen på nedre plan. I anslutning till vardagsrummet har man byggt ett härligt vinterbonat uterum med vattenburen golvvärme och skjutpartier i glas som på sommaren kan öppnas upp mot trädgården. I entréplan finns också groventré med tvättstuga, ett av de fyra sovrummen samt badrum. Övre plan består av en liten hall, badrum samt tre sovrum varav det ena är väl tilltaget med en stor walk in closet och utgång till en stor härlig balkong.
Huset värms upp med bergvärme som installerades 2011, vilken också är försedd med AC-funktion som ger ett behagligt inneklimat även under varma sommardagar, något som framförallt är tacksamt på husets övre plan.
Husets carport har byggts om till garage och härifrån tar man sig in i husets groventré med tvättstuga samt vidare genom ett förråd/verkstad ut på tomten på husets baksida. Husets panel är röd och målad för cirka 2 år sedan.
Trädgården runt huset är lättskött och består av gräsmatta, stenbelagda uteplatser och planteringar med växlighet och sjösten samt tre helt nya odlingsbänkar.
Huset ligger i ett lugnt och idylliskt område på en återvändsgata. Här finns boende i blandade åldrar och närhet till såväl skolor, affär och Växjö city som till friluftsområde och motionsspår i Fyllerydsskogen.

Rumsbeskrivning, entréplan:
– Hall med golvklinker och ljusa väggar. Platsbyggd bänk med förvaring. Golvvärme (el).
– Kök från Myresjökök. Ljusa väggar och kakel samt bänkskivor i massiv granit (2017). Stommar med vita luckor och lådfronter (2003). Kyl och självavfrostande frys (Husqvarna, 2017). Ugn med bland annat pyrolysfunktion och induktionshäll med zoner (Husqvarna, 2017). Fläkt (Siemens, 2017). Diskmaskin (Bosch, ca 2015). Mikrovågsugn (2017). Köksö med sittplatser och förvaring och bänkskiva i massiv granit (2017). Golvvärme (el).
– Tvättstuga och groventré. Tvättmaskin (Siemens) och kondenstorktumlare (Bosch) från 2015. Diskbänk med ho. Hyllsystem från Elfa. Bergvärmecentral (2011).
– Vardagsrum med ljusa väggar och ekparkett. Burspråk med fönster mot trädgård. Utgång till vinterbonat uterum. Inbyggt akvarium (kan följa med eller monteras ner efter köparens önskemål).
– Vinterbonat uterum byggt 2009. Golv i massiv granit, ljusa väggar och skjutpartier i glas. Lamellgardiner inne. Eldrivna markiser ute som styrs automatiskt med sol- och vindmätare. Vattenburen golvvärme.
– Sovrum renoverat 2015. Laminatgolv och ljusa väggar. Garderob.
– Badrum med ljust kakel och klinker i original från 2003. Ny blandare ca 2012 (Damixa). Badkar. Golvvärme (el).

Övre plan:
Furutrapp, vitmålad.
– Hall med mörkt laminatgolv med klinkerkänsla och ljusa väggar. Lucka till vind. Krypgarderob.
– Sovrum renoverat ca 2014 med laminatgolv och ljusa väggar. Garderob med skjutdörrar. Krypgarderob.
– Sovrum renoverat ca 2014 med laminatgolv och ljusa väggar. Krypgarderob.
– Sovrum renoverat ca 2014 med laminatgolv och ljusa väggar. Walk in closet med skjutdörrar. Utgång till stor balkong.
– Badrum i original från 2003. Blå plastmatta och blå tapet. Duschhörna.

Bostadstyp

1½-plansvilla

Byggår

2003

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Trä, målat 2014

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Lackerad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas

Ventilation

Mekanisk

Elförbrukning

16400 kWh/år

Driftkostnad

El: 18 000 kr/år

Vatten och avlopp: 5 000 kr/år

Renhållning: 2 300 kr/år

Övrigt: 1 800 kr/år

Summa: 27 100 kr/år

Uppvärmning

Bergvärme inkl AC från 2011

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.000 kr få genomgången på plats i huset.
Tv/bredband/telefoni genom fiber från Wexnet. Kostnad 150 kr/mån samt tillkommande för innehållstjänst.
Larm från Verisure finns installerat och kan tas över av köparen.
Angiven kostnad för el inkluderar förbrukning för saltvattensakvariet inkl tillhörande utrustning och är beräknad till ca 4000 kwh/år.

Energiprestanda

47 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Stenbelagd uppfart med plats för två bilar.
Garage (ombyggd carport, ca 2014) med plats för bil och förvaring. Ingång till groventré och tvättstuga.
Förråd i anslutning till garage och med utgång till trädgård. Isolerat.
Stenbelagt utanför entré samt runt huset. Planteringar med växtlighet och sjösten. Häckar och syren. Odlingsbänkar. Stenbelagd uteplats på baksidan.
Balkong från 2009 med utgång från sovrum på övre plan.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 195 000 kr

Tomt

352 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Kommunikation

Norr trafikeras av Växjö stadstrafik linje 2 och 6. Centrum ligger på cykel- och gångavstånd.

Allmänt

Norr bebyggdes från början med arbetarbostäder, men upprustades under 1900-talet till en modern och trivsam stadsdel. På norr finns alla typer av bostäder, inte minst gedigna villor från 1950-talet och framåt. I stadsdelen finns också flera mindre parker och grönområden. Den äldre delen som ligger närmast centrum kallas Gamla norr, Nya norr byggdes ut under 1970- och 80-talen. Alldeles intill finns Fyllerydsskogen som är ett av Växjös mest varierande och populära natur- och rekreationsområden. Där finns milsvida motions- och strövstigar, ett populärt elljusspår och en 18-håls golfbana.

Närservice

På Norr ligger Lillestadskolan (F-6), där finns också Fagrabäckskolan (7-9). Växjös stora gymnasieskolor Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum ligger också på Norr. Vid Kristinatorget och vid Kalmarrondellen finns dagligvarubutiker och till shoppingen i centrum är det inte långt. Norremark, cirka tre minuter med bil, är närmaste köpcentrum med flera stora butiker inom dagligvaruhandel och annan service.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 600 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge