personer har tittat på denna bostad

Villa

Teleborg

Sätervägen 22

4 RoK

122 m²

2 900 000 kr

Stiligt hus med utmärkt läge på Teleborg


Välkommen till en 70-talspärla på Teleborg! Huset har den typiska karaktär av ett påkostad hus från 70-talet med bla valmat tak och fasad i färgad kalksandsten. Perfekt familjeläge på lugn återvändsgata med skogsområde intill huset. Äldre standard i entréplanet och renoverad källare med ny konstruktion.

Snabbfakta

Adress Sätervägen 22
Område Teleborg
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 122 m²
Biarea 159 m²
Tomtarea 710 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 2 900 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

JOHAN HAMMARSTRÖM

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

JOHAN HAMMARSTRÖM
Antal rum

4 (Varav 3 sovrum)

Boarea

122 m²

Planlösning

Välkommen till ett fint och hemtrevligt hus med härlig planlösning! Huset har ett toppenläge på lugna Sätervägen där baksidan gränsar mot gångväg och skogsområde. På ca 100 meters avstånd finns damm med grillplats och lekplatsen ”Sagolandet”. Huset säljs av första ägare som även ritat det och låtit uppföra det i lösvirke. Entréplanet har äldre standard och källaren är omfattande renoverat 2008 med ny golvkonstruktion, sk Nivellsystem. Fjärrvärme och tre öppna spisar.

Rumsbeskrivning:
– Stor och inbjudande entré med klinkergolv och ljusa väggar. Dörr till klädkammare.
– Hall med textilmatta, ljusa väggar och trappa till källarplan.
– Vardagsrum med parkettgolv, ljusa väggar, dörr till uterummet och murad öppen spis. De stora fönsterna mot trädgården ger ett härligt ljusinsläpp.
– Kök med inredning från byggnadsåret. Mörka luckor, ljus laminatskiva och ljust väggakel. Golvbeläggning av laminat och ljusa väggar. Kyl, frys, diskmaskin, mikrovågsugn, inbyggnadsugn, fläkt och spishäll. Varierande ålder på vitvarorna.
– Sovrum med plastgolv, ljusa väggar och en garderob.
– Sovrum med laminatgolv, vita väggar och tre garderober.
– Sovrum med textilmatta, mönstrad tapet och utgång till uterummet.
– Badrum i originalutförande med plastgolv och våtrumstapet. Badkar, duschkabin, toalett, bidé och tvättställskommod.
– Uterum med textilmatta, skjutbara glaspartier, öppen spis samt utekök och fläkt(fn ej inkopplad)
Källarplan:
– Hall med parkettgolv och dörr med uppgång till garaget.
– Tvättstuga med klinkergolv och väggar med puts/panel. Tvättmaskin, torktumlare, vask och en garderob.
– Två klädkammare med fasta hyllor.
– Utrymme som är förberett för bad/dusch/relax. Klinkergolv med golvbrunn och slinga för vattenburen golvvärme.
– Pannrum med fjärrvärmeväxlare och fasta hyllor.
– Gillestuga med parkettgolv, panelväggar och murad öppen spis.
– Tre fina rum med parkettgolv och vita väggar. Perfekt för hobby, kontor, gästrum eller förråd.

Bostadstyp

1-plansvilla med källare

Byggår

1977

Grundläggning

Källare

Fasad

Tegel

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas

Ventilation

Självdrag

Elförbrukning

9000 kWh/år

Driftkostnad

Uppvärmning: 16 800 kr/år

El: 10 500 kr/år

Vatten och avlopp: 5 500 kr/år

Renhållning: 2 900 kr/år

Övrigt: 1 800 kr/år

Summa: 37 500 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.000 kr få genomgången på plats i huset.
Då dödsbo är säljare kan det inte garanteras att alla vitvaror är i full funktion.
Fiberanslutning via Wexnet. Kostnad 150 kr/mån samt tillkommande för innehållstjänst.
Befintlig robotgräsklippare och parabolantenner ingår i köpet.
AC installerad på övervåningen 2016.
De tre öppna spisarna är brandskyddskontrollerade utan anmärkning 2016-10-03.

Energiprestanda

104 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Vidbyggt garage med förrådsdel.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 702 000 kr

Tomt

710 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Kommunikation

Teleborg trafikeras av Stadstrafikens turtätaste linje 1, linje 3, linje 5 samt linje 9.

Allmänt

Teleborg är Växjös största stadsdel med drygt 11 000 invånare. Den välplanerade stadsdelen med gott om cykelvägar och gångtunnlar växte fram under 1970-talet och har fortsatt att expandera. Teleborg omges av tre sjöar, Bergundasjön i väster, Växjösjön i norr och Trummen i öster. Vid Bergundasjön ligger flera gamla soldattorp, som idag utnyttjas av konstnärer och frilufts- och föreningslivet. På Teleborg ligger Linnéuniversitetet med sitt Campus. Linnéuniversitetet är ett av Sveriges stora universitet och de många studenterna bidrar till att ge stadsdelen en ungdomlig och levande prägel. Vid Trummen reser sig magnifika Teleborgs Slott och från vattentornet, eller Ekotemplet, som det också kallas, har man en milsvid utsikt över staden och Värend. Runt sjöarna Trummen och Växjösjön löper populära gång- och cykelvägar och bussförbindelserna är mycket goda.

Närservice

I Teleborg Centrum och i dess närhet finns köpcentrum med flera butiker, stormarknaden Willys och Växjös största Ica Supermarket. Teleborgshallen är ett stort idrottscenter, där också Växjö Bollklubb har planer för sin ungdomsfotboll. I centrum finns även en kyrka, församlingshem, vårdcentral och apotek. På Teleborg finns flera skolor. Högstadieskolan Teleborgs Centrum och F-6 skolorna Furutåskolan och Ljungfälleskolan. Dessutom finns Torparskolan som är en F-2-skola. Ny förskola på Vikaholm, Växjös nya område som är en förlängning av Teleborg söderut.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem hen vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 480 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge

Andra bostäder i närheten