personer har tittat på denna bostad

Villa

Hovshaga

Plommonvägen 3

6 RoK

130 m²

3 290 000 kr

Familjevänligt på Hovshaga


Praktiskt familjevilla på barnvänliga Hovshaga. Väldisponerat och renoverat hus med fyra sovrum, två sällskapsrum, braskamin samt nyare kök och duschrum. Härlig utemiljö med fint uterum, stort altandäck och spabad. Garage. Fjärrvärme.

Snabbfakta

Adress Plommonvägen 3
Område Hovshaga
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 130 m²
Tomtarea 546 m²
Tillträde Ca 2018-07-01
Pris 3 290 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

JOHAN HAMMARSTRÖM

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

JOHAN HAMMARSTRÖM
Antal rum

6 (Varav 4 sovrum)

Boarea

130 m²

Planlösning

Välkommen till populära stadsdelen Hovshaga och ett fint familjeläge på Plommonvägen. Huset är uppfört 1986 och är fortlöpande renoverat. Exteriört har huset underhållsfritt tegel och all utvändig träpanel såsom gavelspetsar etc är i gott skick. Stuprör, hängrännor och plåtar utbytta 2012. Även insidan är skött med god omsorg där stora renoveringar såsom kök, dusch- och badrum samt tvättstuga är genomförda.

Rumsbeskrivning, entréplan:
– Entré med klinkergolv, ljusa väggar och plats för avhängning av ytterkläder.
– Hall med ekparkett, ljusa väggar och vitmålad trappa som leder till övre plan.
– Kök renoverat 2008 med vita högblanka luckor, bänkskivor i svart granit och mörkgrått väggkakel. Kyl och frys 2016, pyrolysugn 2015, diskmaskin 2011, induktionshäll 2009, mikrovågsugn 2008 samt köksfläkt. Ekparkettolv, ljusa väggar och matplats för 4-6 personer.
– Sovrum med laminatgolv, ljusa väggar och tre garderober.
– Vardagsrum med ekparkettgolv, vita väggar samt fondväg och utgång till uterummet. Vridbar braskamin där det stora fönstret kan visas mot olika vinklar i vardagsrum, hall och kök.
– Tvättstuga/groventré med uppvärmt grått klinkergolv och gråmålade väggar, renoverat 2011. Gott om skåpsinredning, garderob samt vask. Tvättmaskin 2008 och torktumlare2016.
– Duschrum med uppvärmt grått klinkergolv och vita helkaklade väggar, renoverat 2008. Dusch, toalett, tvättställskommod, vattenburen handdukstork och spegelskåp.
Övre plan:
– Allrum med laminatgolv, ljusa väggar och utgång till överbyggd balkong.
– Sovrum med laminatgolv, ljusa väggar och fondvägg samt skjutdörrsgarderob.
– Sovrum med laminatgolv, ljusa väggar och fondvägg.
– Sovrum med laminatgolv, ljusa väggar, stor garderob samt klädkammare.
– Badrum med grå plastmatta, ljus våtrumstapet samt fondvägg, renoverat 2015. Badkar, toalett, tvättställskommod, vattenburen handdukstork, spegelskåp och vägghängt skåp.

Bostadstyp

2-plansvilla

Byggår

1986

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Tegel

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas

Ventilation

Mekanisk, typ FTX

Elförbrukning

9800 kWh/år

Driftkostnad

Uppvärmning: 10 500 kr/år

El: 11 000 kr/år

Vatten och avlopp: 5 500 kr/år

Sotning: 500 kr/år

Renhållning: 1 900 kr/år

Summa: 29 400 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme, ny växlare 2006

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.000 kr få genomgången på plats i huset.
Internet via ADSL. Fiber från Wexnet kan beställas, priset för anslutning är 16 500 kr och leveranstiden 8 veckor efter bekräftad beställning.

Energiprestanda

114 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Garage(ihopbyggt med grannens hus) med fjärrstyrd port. Fristående förrådsbod. Lekstuga.Två nya entrétrappor i betong 2015. Markiser på två fönster åt söder 2014.
Söderorienterad trädgård med fina gräsytor, fruktträd och insynsskyddande häck. Påkostat uterum från 2013 med ryggåstak, skjutbara glaspartier och trallgolv. Altandäck med snyggt avskärmande räcke, infälld ledbelysning i golvet samt härligt spabad från 2014. Lättskött entrésida med dekorsten och vackra växter.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 703 000 kr

Tomt

546 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Kommunikation

Hovshaga trafikeras av stadstrafikens turtätaste linje 1, linje 7 och linje 8. Cykelvägarna är välutbyggda och de stora trafiklederna ansluter i områdets utkant.

Allmänt

Stadsdelen Hovshaga närmar sig 10 000 invånare och ligger cirka tre kilometer norr om Växjö centrum. På Hovshaga är det nära till naturområden, Helgasjön, Araby Fritidsområde, Kronoberg och Evedal. Stadsdelen, som är en av Växjös populäraste, har sedan 1970-talet vuxit norrut med omfattande villabebyggelse och bostadsrättsområden. Stadsdelen har en ung prägel och många barnfamiljer bor här. Vid idrottsanläggningen Hagavallen bedriver Hovshaga AIF en av Smålands största ungdomsverksamheter inom främst fotboll och innebandy.

Närservice

På Hovshaga finns tre kommunala F-6-skolor, Gustavslundsskolan, Hovshagaskolan och nybyggda Östra Lugnets skola, dessutom finns friskolan Islamiska skolan samt ett flertal förskolor. Sammanbyggt med Gustavslundskolan ligger Hovshaga sporthall. I Hovshaga centrum finns en Ica Supermarket, pizzeria, bibliotek, frisersalong och vårdcentral. På området finns också bensinmack och jourbutik. Närmaste köpcentrum - fem minuter med bil - är Norremark med bland annat Ica Kvantum och Coop Forum. Stadsdelskyrkan heter Johannesgården och ingår i Maria församling. På Hovshaga ligger också en av Växjös tre kyrkogårdar, natursköna Hovshaga kyrkogård med ett eget kapell.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 600 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge

Andra bostäder i närheten