personer har tittat på denna bostad

Villa

Växjö

Tofta Hagtorpet

6 RoK

180 m²

3 450 000 kr

Renoverat hus i Tofta


Totalrenoverat hus från början av 1900-talet i Tofta precis utanför stan. Smakfullt inrett med en del originaldetaljer bevarade. Nytt kök från Kvik, två badrum, tvättstuga, flera sovrum och gott om sällskapsutrymmen. Stor tomt med utsikt mot skog och äng och altan med kvällssol.

Snabbfakta

Adress Tofta Hagtorpet
Område Växjö
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 180 m²
Tomtarea 5685 m²
Tillträde Ca 2018-09-01
Pris 3 450 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

JOHAN HAMMARSTRÖM

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

JOHAN HAMMARSTRÖM
Antal rum

6 (Varav 3 sovrum)

Boarea

180 m²

Planlösning

Välkommen till Tofta Hagtorpet och det perfekta boendet för den som vill bo på landet men ha nära till stan. Här ligger vacker natur och friluftsliv bokstavligen inpå knuten. Huset ligger längs en väg med minimalt med trafik och du tar dig direkt ut i skog och mark för att promenera, plocka svamp eller en tur på skidor om vintern. Det gamla smalspåret som sträcker sig från Växjö till Västervik passerar utanför huset och här kan du cykla och promenera. På bara någon kilometers avstånd ligger både Skirsjön och Toftasjön med badplats. Läget är avskilt men här finns ändå gott om grannar inom gångavstånd, varav flera barnfamiljer. I Gårdsby, ett par kilometer bort, finns en förskola i form av föräldrakooperativ och till Sandsbro skola åk F-6 är det 5 kilometer. Till centrala Växjö är det 9 kilometer. Flera matvarubutiker och restauranger finns på Norremark, 6 kilometer bort. Från Tofta till Växjö finns cykelväg.
Det ca 180 kvadratmeter stora huset har två plan och rymmer gott om sällskapsutrymmen, kök, två badrum och groventré med tvättstuga. Här finns tre sovrum men möjlighet till fler tack vare de relativt väl tilltagna sällskapsutrymmena.
Huset är byggt i början på 1900-talet och har av nuvarande ägare totalrenoverats under de senaste fem åren. Både invändigt med nya ytskikt, kök, badrum osv. och utvändigt med ny panel, tak och vackra spröjsade 3-glas fönster. Huset är stilrent inrett med bland annat genomgående ekparkett på övre plan och ljusa laminatgolv i flera av rummen på nedre plan. Rummen har genomgående ljusa väggar och på sina ställen har originaldetaljer bevarats så som takbjälkar och en vedspis. I ett av vardagsrummen har man bevarat originalgolv och tak helt. Kombinationen av gammalt och nytt är väl avvägd och känns helt på sin plats.
I samband med renoveringen byggdes huset ut åt väster vilket gjort köket större samt gett ytterligare ett rum. Här har man lämnat öppet i nock och skapat en liten balkong på övre plan vilket ger en härlig känsla av rymd upp mot övre plan och en häftig kontrast mot den gamla originalbyggnaden. Många och höga fönster ger ett fint ljusinsläpp och från tillbyggnaden kommer man ut på den stora altanen i västerläge och vidare ner på tomten.
Den stora tomten omgärdas av gärdsgårdar och gränsar mot skog och ängar. Bakom huset sluttar en stor gräsmatta med fruktträd och bärbuskar ner mot tomtgränsen och skogen. Här finns gott om plats för lek, en gungställning och en liten kulle som agerar pulkabacke på vintern. Övriga byggnader på tomten består i en gammal gedigen jordkällare som är inredd som en liten festlokal och med el indragen samt en isolerad gäststuga och ett förråd. I västerläge ligger ett stort altandäck där man kan njuta av härliga sommarkvällar.

Rumsbeskrivning, entréplan:
– Hall med golvklinker, bröstpanel och mönstrad tapet. Golvvärme (el).
– Inre hall med trämönstrat ljust laminatgolv. Mönstrad tapet.
– Pannrum.
– Rum/kontor med trämönstrat ljust laminatgolv, vita väggar. Spottar i tak.
– Kök renoverat 2013 med trämönstrat ljust laminatgolv, bröstpanel och småblommig tapet. Bänkskiva i trämönstrad laminat. Vitt kakel ovan bänk. Vitt tak med spottar och takbjälkar i original. Inredning från Kvik med vita spegelluckor och -lådfronter – i MDF. Samtliga vitvaror från 2013. Kyl och frys (Siemens), inbyggd diskmaskin (Siemens), fläktkåpa (Thermex), induktionshäll och pyrolysugn (NEFF). Vedspis i original (fungerande) med ny murning. Skafferi och städskåp. Vattenburen golvvärme. Fönster mot trädgård och utgång till altan.
– Groventré/tvättstuga med våtrumsmatta i mörkt trämönster. Torktumlare från Electrolux (2015) och tvättmaskin från Bosch (2013). Bänkskiva i laminat och tvättho med blandare med handdusch. Förvaringsskåp. Vattenburen golvvärme.
– Badrum renoverat 2016 med våtrumsmatta och våtrumstapet i ljust mönster. Dusch bakom glasvägg. Kommod med dubbla handfat och tillhörande spegelskåp. Litet fönster. Vattenburen golvvärme. Automatisk fläkt.
– Vardagsrum med ljusa väggar och originalgolv och -tak i trä. Öppen spis i original (godkänd). Fönster mot trädgård och mot vägen.
– Vardagsrum i utbyggnad. Trämönstrat ljust laminatgolv och ljusa väggar. Fondtapet. Vattenburen golvvärme. Utgång till veranda genom dubbla altandörrar. Öppet i nock och trappa i ek upp till ”balkong” och övre plan. Många och höga fönster.

Övre plan:
– ”Balkong” med ekparkett och fondtapet.
– Hall/allrum med ekparkett och ljus tapet. Snedtak och takfönster.
– Sovrum med ekparkett och ljus tapet. Vitt tak med bjälkar i original. Klädstång. Snedtak. Utgång till balkong.
– Sovrum med ekparkett och tapetserade väggar. Fönster mot vägen. Snedtak.
– Sovrum med ekparkett och ljus tapet. Fönster mot trädgård. Snedtak.
– Badrum renoverat 2014 med svart-vit våtrumstapet och grå våtrumsmatta. Snedtak. Dusch.

Bostadstyp

1½-plansvilla

Byggår

1909

Grundläggning

Betongplatta, torpargrund

Fasad

Trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Lackerad plåt

Tak

Betongpannor 2013

Fönster

3-glas 2013

Ventilation

Självdrag

Elförbrukning

14896 kWh/år

Driftkostnad

El: 18 000 kr/år

Sotning: 500 kr/år

Renhållning: 2 000 kr/år

Summa: 20 500 kr/år

Uppvärmning

Jordvärme 2013

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.000 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

41 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Panel, tak och fönster (3-glas Sunnerbo fönster) från 2013. Stensatt entré. Trappa i granit. Dubbelparkering. Stensatt gång runt huset. Plank med dörr mot vägen. Altan/trädäck (2013) med trappa ner till tomt.
Fruktträd och bärbuskar. Robotgräsklippare Husqvarna (2014). Jordkällare i original inredd med bord och bänkar, el indragen. Förråd renoverat 2013-2014, el indragen. Isolerad gäststuga med kamin (Braåsstugan Bergö, 15 kvm). Gungställning. Flaggstång. Nya gärdsgårdar i gammal stil. Balkong vid sovrum på övre plan (2013).

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

754 000 kr

Tomt

5685 m²

Vatten/avlopp

Enskilt vatten genom djuppborrad brunn. Enskilt avlopp genom 3-kammarbrunn med förstärkt infiltration (2010).

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Förmån, Avtalsservitut: Vattenbrunn, 0780IM-13/10803 Last, Avtalsservitut: Kraftledning, 07-IM1-41/274

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 600 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge