personer har tittat på denna bostad

Villa

Åryd

Kaplanvägen 12

7 RoK

140 m²

1 850 000 kr

Familjeidyll i Åryd


Som sista hus på återvändsgata med närhet till skola, natur och sjö så ligger detta 1½-planshus med optimala förutsättningar för barnfamiljen. Huset inrymmer bla fem sovrum, två sällskapsrum samt stor och härlig inglasad altan och trädäck. Riktigt bra läge på hörntomt om 1.140 m² med gräns mot skog och lekplats.

Snabbfakta

Adress Kaplanvägen 12
Område Åryd
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 140 m²
Tomtarea 1140 m²
Tillträde Ca Maj 2018
Pris 1 850 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

JOHAN HAMMARSTRÖM

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

JOHAN HAMMARSTRÖM
Antal rum

7 (Varav 5 sovrum)

Boarea

140 m²

Planlösning

Välkommen till barnvänliga och lugna Kaplanvägen i Åryd! Här hittar du en perfekt familjevilla i 1 1/2 plan med hela fem sovrum, varav tre på entréplan. Två mysiga sällskapsytor placerade på varsitt plan, hemtrevligt kök med matplats för 6-8 personer och stor härlig inglasad altan med soldäck som går runt husknuten från öster till sydläge. Husets baksida gränsar mot skog med lekplats. 10 minuters promenadväg till skola samt Årydsjön. I trevliga Åryd bor man lite lantlig med goda bussförbindelser till Växjö. Välkomna på visning!

Rumsbeskrivning entréplan:
Entré – Vit/gråmålade väggar samt blommig fondvägg. Laminatgolv, vit trappspaljé och trappsteg i trä, dekortegel bakom pelletskamin. Mindre klädkammare med fasta hyllplan. Ny ytterdörr 2016.
Kök – Renoverat 2007 med vita pärlspontluckor, ekbänkskiva samt rostfri diskbänk, vita kakelplattor och två hyllplan i ek på svarta konsoller. Kyl och frys från Bosch (2010), diskmaskin från Siemens (2007), spis från Elektrolux (2014), fläkt från Elektro Helios (1998). Vita målade väggar samt gråmålad bröstpanel. Laminatgolv samt två fönster i västerläge.
Sovrum 1 – Grön fondtapet samt grönmålade väggar, en garderob, laminatgolv. Fönster i österläge.
Sovrum 2 – Blå och lila tapetväggar, laminatgolv, en garderob. Fönster i söderläge.
Sovrum 3 – Vita målade väggar, en fondvägg i liggande träpanel, laminatgolv. Fönster i västerläge.
Vardagsrum – Vita målade väggar, parkettgolv i ek, fönster samt utgång till inglasad altan i österläge. Liten elkamin ingår.
Inglasad altan – Fönster samt dörrar med skjutpartier, heltäckande mörk altanmatta, tak i kanalplast omlagt 2016. Ca 25 m²
Dusch/toalett – Duschvägg med skjutpartier, toalett, vit kommod med spegel och badrumsbelysning, ljusmönstrad våtrumstapet samt mörkt plastgolv. Renoverat 2007.
Groventré – Ljust mönstrad vinyltapet, grått plastgolv, avhängningshylla, två hyllpan, två garderober, frånluftvärmepump med ny kompressor (2017), tvättmaskin Bosch (2017), torktumlare Siemens (2009). Entrédörr från 2016 samt mindre fönster i norrläge.

Rumsbeskrivning övre plan:
Allrum – Vita målade väggar och liggande träpanelvägg samt tak. Furugolv.
Sovrum 4 – Blommig fondvägg, vitmålade väggar och träpaneltak. Furugolv. Fönster i norrläge.
Sovrum 5 – Mönstrad fondvägg, vitmålade väggar och träpaneltak. Inbygg mindre garderob. Fönster i söderläge.
Toalett – Svart blankt klinkergolv, golvvärme, vita målade väggar, toalett, handfat samt spegel.

Bostadstyp

1½-plansvilla

Byggår

1985

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas

Ventilation

Mekanisk

Elförbrukning

16979 kWh/år

Driftkostnad

El: 19 000 kr/år

Vatten och avlopp: 5 500 kr/år

Sotning: 500 kr/år

Renhållning: 2 000 kr/år

Övrigt: 4 800 kr/år

Summa: 31 800 kr/år

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump 2007, direkt el, pelletskamin 2007

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.000 kr få genomgången på plats i huset.
Fiberanslutning via Wexnet. Kostnad 150 kr/mån samt tillkommande för innehållstjänst. ”Övrigt” under driftskostnad avser Wexnet 1.800 kr samt Pellets 3.000 kr. Husets boarea enligt taxeringsuppgift är 104+38 m².

Energiprestanda

117 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Fristående garage med ny port 2016.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

946 000 kr

Tomt

1140 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Last, Avtalsservitut: Optokabel, D201700125334:1 Inskrivning, Avtalsservitut, D-2017-00125334:1

Kommunikation

Regionstrafikens busslinje 217 (Billa-Åryd-Risinge-Växjö)

Allmänt

Åryd är ett lite brukssamhälle ca 15 km Öster om Växjö där man förr producerade järn, glas och träprodukter. I Åryd bor man på lansbygden men med staden på bekvämt avstånd. Naturen runt det lilla samhället domineras av vatten, här finns flera sjöar som Årydssjön, Hemmesjösjön och Tegnabysjön. Det gamla bruksområdet på Masugnsvägen är en sevärdhet liksom den berömda kyrkan i Hemmesjö, som är en av stiftets äldsta och bäst bevarade medeltidskyrkor. Vid bruksområdet bedrivs en välbesökt caféverksamhet och fotbollsföreningen Åryds IK är en angelägenhet för både barn och vuxna.

Närservice

I centrala samhället finns en mindre livsmedelsbutik som också är ombud för apotek, viss postservice, spelhörna och möjlighet till en fika. Åryds Skola är F-6-skola, där finns även förskola och fritids samt en filial till Växjö bibliotek. I Åryd finns dessutom ett privat dagis som är mycket uppskattat bland barnfamiljerna.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 600 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge