personer har tittat på denna bostad

Villa

Väster

Assessorsgatan 21

4 RoK

115 m²

3 850 000 kr

Charmigt radhus med högt läge på Väster


Härligt 50-tal när det är som bäst. Supercharmigt radhus som renoverats med känsla och finess. Tidlös planlösning i två plan och källare samt möjlighet att inreda vinden. Utmärkt läge på lugn gata med gräns mot grönområde och bla Centrum och Arenastaden på kort avstånd.

Snabbfakta

Adress Assessorsgatan 21
Område Väster
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 115 m²
Biarea 22 m²
Tomtarea 257 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 3 850 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

JOHAN HAMMARSTRÖM

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

JOHAN HAMMARSTRÖM
Antal rum

4 (Varav 3 sovrum)

Boarea

115 m²

Planlösning

Välkommen till Assessorsgatan 21 i Växjö och ett av 24 radhus byggda i området 1952. Huset har renoverats fortlöpande med intention att behålla husets ursprungliga stil och karaktär .
En hel del originaldetaljer, såsom oljad ursprungsparkett, vackert burspråk och trappan med rep är bevarade och ger tillsammans med Kvänumköket i retrostil det där lilla extra.

Planlösningen i detta hus är optimal med gemensamhetsutrymmen på bottenplan och sov- och badrum på övre plan. I källaren finns gott om förvaringsutrymme samt ett rum som kan användas till hobbyrum. Via källaren tar man sig också ut i kedjehuslängans kulvert. En häftig och unik detalj men också smart eftersom här finns gemensamt förråd med gott om extra förvaringsutrymme.
För den som vill ha mer plats finns potential i husets vind som har ståhöjd och mycket väl skulle kunna inredas, vilket några av grannarna också gjort. Luckan till vinden finns i klädkammaren på övre plan och här finns utrymme att i så fall göra en uppgång till vindsplanet.
Huset har en lättskött tomt med både gräsmatta och stenlagd altan i västerläge med sol i stort sett hela dagen. Mitt emot entrén ligger det tillhörande garaget. Fastigheten har del i bastu/dusch/mindre gym som är placerad i källaren på Notariegatan.

Rumsbeskrivning, entréplan:
Entré med golvbeläggning av korkoplast samt vita väggar.
Toalett med grått klinkergolv i original samt grå väggar. Litet fönster.
Stor, möblerbar hall med parkettgolv, slipat och oljat 2016. Vita väggar och mönstrad fondvägg. Trappa till övre plan, slipad och oljad 2016.
Vardags- och matrum med ekparkettgolv, slipat och oljat 2016. Vita väggar och beige fondvägg. Vackert burspråk med fönster i original mot trädgård samt utgång till uteplats i västerläge. Fungerande öppen spis.
Kök i retrostil från Kvänum med hög kvalitet i alla detaljer(2008). Rutigt linoleumgolv och vita väggar samt mönstrad fondvägg. Luckor och lådfronter i oljad ek. Grå bänkskiva i Sigvard Bernadottes klassiska virrvarr-mönster.
Vitt rektangulärt väggkakel med svart fog och förvaring i glaslådor. Serveringsgång med inredning mellan kök och hall. Dörr till källare. Kyl 2008, spis 2017 och fläkt 2008.

Övre plan:
Slipad trappa i original från 1952, fönster mot gatan.
Hall med lutat och vitoljat furugolv samt vita väggar.
Duschrum med gråvit-rutigt klinkergolv och vita helkaklade väggar, renoverat 2000. Dusch, WC, tvättställ och tvättmaskin 2017.
Sovrum med lutat och vitoljat furugolv samt vita väggar.
Sovrum med lutat och vitoljat furugolv samt vita väggar och fondvägg. Fyra inbyggda garderober.
Sovrum med lutat och vitoljat furugolv samt vita väggar. Två inbyggda garderober
Klädkammare med lucka till vind.

Källare:
Källare med betonggolv och vita målade betongväggar. Frys. Matkällare. Mindre förråd.
Dörr till kulvert där det finns ett större förråd som delas med grannarna.

Bostadstyp

Radhus i 1½ plan med källare

Byggår

1952

Grundläggning

Källare

Fasad

Tegel/puts

Bjälklag

Betong

Stomme

Lättbetong

Tak

Tegel 2010

Fönster

2-glas

Ventilation

Självdrag

Elförbrukning

1300 kWh/år

Driftkostnad

El: 4 000 kr/år

Samfällighet: 43 980 kr/år

Summa: 47 980 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.000 kr få genomgången på plats i huset.
Öppen spis är godkänd för eldning, sotad 2016.

Energiprestanda

129 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 859 000 kr

Tomt

257 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Andel i Himlabackens Samfällighet/Gemensamhetsanläggning Växjö GA:16-GA:17, Avgift 3.665 kr/mån som avser fjärrvärme, vatten och avlopp, renhållning, kabel-tv via ComHem(basutbud), villaförsäkring genom Dina försäkringar, sotning, container för trädgårdsavfall samt avsättning till underhållsfond. Omfattar garagebyggnader, gårdsutrymmen, värmeförsörjningsanläggning, ledningar för el, värme, vatten och avlopp, pannrum, tvättstuga, flaggstång, centralantennanläggning, förråd samt redskap och verktyg för hem och trädgård.

Kommunikation

Väster trafikeras av stadstrafiken (linje 2, 3 och linje 6). Till centrum är det gångavstånd.

Allmänt

Väster är en grön stadsdel i centrala Växjö med äldre villabebyggelse och spännande arkitektur. Parker och grönområden ligger tätt mellan villakvarteren. I den lummiga Grönadalsparken, eller Korumpan som den kallas på Väster, får man en verklig lantkänsla. Korumpan är en hagmark med ekar och björkar och en rik ängsflora. Det gamla smalspåret, som gjorts om till cykelväg, leder långt utanför staden och skär genom stadsdelen. Nedanför mot Liedbergsgatan finns större hyreshusområden och bostadsrätter. Utmed smalspåret ligger också anrika Folkets Park.

Närservice

Ulriksbergsskolan (F-6) ligger mitt på Väster och även Komvux är beläget på stadsdelen. Här finns gott om alternativ till närservice genom Dalbo centrum, Grand Samarkand, Växjö Centrum, Oxtorget, Västerport och Handelsplats I11. Växjös nya idrottscentrum Arenastaden ligger inom promenadavstånd.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 600 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge