personer har tittat på denna bostad

Villa

Danneborg

Myntvägen 9

8 RoK

177 m²

3 790 000 kr

Stor villa med utmärkt läge på Danneborg


Rymlig och välplanerad villa på eftertraktad adress på Danneborg. Huset har en härlig och social planlösning med bla stort kök, fyra sovrum, stora sällskapsytor och en källare med relaxavdelning och extra sovrum. Förträffligt läge på återvändsgata med bla golfbana, ridhus och arabybadet på gångavstånd. Dubbelgarage.

Snabbfakta

Adress Myntvägen 9
Område Danneborg
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 177 m²
Biarea 105 m²
Tomtarea 1231 m²
Tillträde 1/7 eller enl ök
Pris 3 790 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

JOHAN HAMMARSTRÖM

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

JOHAN HAMMARSTRÖM
Antal rum

8 (Varav 4 sovrum)

Boarea

177 m²

Planlösning

Välkommen till trevliga Myntvägen och en rejäl tegelvilla med fyra sovrum och stora sällskapsutrymmen, dessutom innehåller källarvåningen ett mysig sovrum inkl stor walk in-closet och vardagslyxig relaxavdelning. Lugnt och fint bostadsläge på återvändsgata på hörntomt om 1.231 m². Förträffligt läge med bla golfbana, ridhus och arabybadet på gångavstånd.

Rumsbeskrivning, entréplan:
– Inbjudande hall med dubbla entredörrar, terrakottafärgat klinkergolv, vita väggar och gott om plats för avhängning av ytterkläder.
– Toalett direkt vid entrén med terrakottafärgat klinkergolv och vita väggar. WC och tvättställ.
– Vardagsrum med parkettgolv, vita väggar och utgång till altan i västerläge med kvällssol. Altanen är från 2010 och är uppförd i etage med högt läge mot trädgården. Mysig öppen spis med Keddy insats.
– Vardagsrum/TV-rum med parkettgolv, vita väggar och stor öppning mot matrum.
– Matrum med parkettgolv och vita väggar. Här kan skapas ett ytterligare sovrum om behovet finns.
– Rymligt kök från Ballingslöv(1995) med luckor i rödbetsad al. Bänkskivor i laminat och vitt väggkakel. Kyl, frys, diskmaskin, spis och fläkt. Parkettgolv, vita väggar och matplats för 6-8 personer.
– Groventré med terrakottafärgat klinkergolv, vita väggar och ny ytterdörr.
– Toalett med blått klinkergolv och vita helkaklade väggar. WC och tvättställskommod.
– Sovrum/kontor med parkettgolv, vita väggar och tre garderober.
Övre plan:
– Allrum/TV-rum med parkettgolv och vita väggar.
– Sovrum med laminatgolv, vita väggar och två garderober.
– Sovrum med laminatgolv, vita väggar och två garderober.
– Sovrum med laminatgolv, vita väggar och utgång till balkong
– Badrum med grönt klinkergolv och vita helkaklade väggar. Badkar, dusch, tvättställskommod, bidé, toalett och handdukstork.
– Två st klädkammare med fasta hyllor.
Källarplan:
– Hall med terrakottafärgat klinkergolv och vita väggar.
– Mysigt sovrum med parkettgolv och vita väggar. Stor walk in-closet i direkt anslutning.
– Tvättstuga med betonggolv och putsade väggar. Tvättmaskin och torktumlare 2013. Vask. Varmvattenberedare.
– Relaxavdelning från 2005 med svart klinkergolv med golvvärme samt helkaklade vita väggar. Massagebadkar, bastu, dusch med väggar i betongglas, handdukstork och infällda spotlights i tak.
– Träningsrum med klinkergolv och vita väggar.
– Förråd med klinkergolv, vita väggar och en garderob.
– Förråd med garderob och fast skåpsinredning.
– Matkällare.

Bostadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggår

1971

Grundläggning

Källare

Fasad

Tegel

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

2-glas

Ventilation

Självdrag

Elförbrukning

33840 kWh/år

Driftkostnad

El: 37 000 kr/år

Vatten och avlopp: 6 600 kr/år

Sotning: 400 kr/år

Renhållning: 2 000 kr/år

Övrigt: 1 800 kr/år

Summa: 47 800 kr/år

Uppvärmning

Direkt El, luftvärmepump, öppen spis med insats

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.000 kr få genomgången på plats i huset.

– Fiberanslutning via Wexnet. Kostnad 150 kr/mån samt tillkommande för innehållstjänst. Nätverk draget i huset.
– Larm finns installerat, kan övertas av köparen.
– Möjligt att ansluta sig till fjärrvärme.

Energiprestanda

Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Isolerat och uppvärmt dubbelgarage(med papptak från 2007). Stensatt uppfart med plats för minst 4 bilar.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 233 000 kr

Tomt

1231 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Växjö Stadstrafik med turtäta linje 1 (Hovshaga-Centrum-Teleborg)

Allmänt

Danneborg är ett naturnära villaområde som växte fram under 1960- och 1970-talen i nordvästra Växjö i utkanten av stadsdelen Hovshaga. Danneborg ligger precis intill Araby fritidsområde med vackra strövstigar, motionsspår samt båt- och badplatser utmed Helgasjöns stränder. Här finns också Växjö Golfklubbs populära 18-hålsbana och Växjö Ridklubb med sin omfattande verksamhet. I närheten ligger natursköna Ryttartorpet som har välbesökta sommaraktiviteter med minigolfbana, badplats, kafé och uthyrning av kanoter. Cykelvägarna leder snabbt till Hovshaga där Hovshaga AIF är en av Smålands största ungdomsföreningar för fotboll och innebandy.

Närservice

I närheten av Danneborg finns flera skolor: Pilbäckskolan (F-6), Hovshagaskolan (F-6), Gustavslundsskolan (F-6) Centrum- och Norregårdsskolan (7-9). I Hovshaga centrum finns en ICA Supermarket, pizzeria, bibliotek, butiker och vårdcentral. Närmaste köpcentrum med stormarknader, butiker och restauranger är Samarkand, cirka fem minuter med bil. Vid Dalbo Centrum, en knapp kilometer från Danneborg finns livsmedelsbutiker, apotek, vårdcentral, restaurang och pub.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 600 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge