personer har tittat på denna bostad

Villa

Väster

Budkavlevägen 19

7 RoK

200 m²

4 450 000 kr

Stort och välplanerat hus på Väster


80-talsvilla med fint läge på hörntomt i lugna kvarter på Väster. Välplanerat och stiligt hus med putsad fasad och glaserade takpannor. Genomtänkt planlösning med bla fem sovrum, två fina sällskapsutrymmen och goda förvaringsutrymmen. Dubbelgarage. Trädgård och altan i västerläge.

Snabbfakta

Adress Budkavlevägen 19
Område Väster
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 200 m²
Biarea 35 m²
Tomtarea 799 m²
Tillträde 2018-07-01
Pris 4 450 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

JOHAN HAMMARSTRÖM

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

JOHAN HAMMARSTRÖM
Antal rum

7 (Varav 5 sovrum)

Boarea

200 m²

Planlösning

Arkitektritad västervilla med funktionell planlösning, goda förvaringsutrymmen och mysig trädgård på fin hörntomt. Huset är uppfört 1982 och säljs av första ägare. Här finns perfekta utrymmen för barnfamiljen med 4-5 sovrum, fina sällskapsutrymmen och stor, praktisk groventré med tvätt och extra förvaring. Överbyggd altan i västerläge med markiser och infravärme. Lättskött trädgård med fruktträd, entrégångar med mönsterlagd gatsten och stensatta anslutningar mot rabatter. Dubbelgarage med fjärrstyrda portar. Vind med goda förvaringsutrymmen. Välkommen till ett härligt hus med attraktivt läge mellan City och Arenastaden!

Rumsbeskrivning, entréplan:
– Hall med klinkergolv, vita väggar, praktiskt kapprum och trappa till övre plan.
– Sovrum/kontor med laminatgolv, vita väggar, fyra garderober och väggfast inredning.
– Ljust och härligt vardagsrum i vinkel om ca 40 m² med burspråk och utgång till altanen. Golvbeläggning av parkett och vita väggar.
– Kök totalrenoverat 2007 med platsbyggd inredning med vita luckor/frostade glas, bänkskivor i svart komposit och vitt väggkakel. Kyl/frys, ugn, mikrovågsugn, induktionshäll och fläkt samtliga från Miele. Diskmaskin Cylinda. Spotligths i tak och infällda under överskåp. Parkettgolv, vita väggar och gott om skåpsinredning.
– Duschrum renoverat 2003 med uppvärmt klinkergolv och helkaklade väggar. Dusch, WC, tvättställskommod, handdukstork och spegelskåp.
– Groventré/tvättstuga med vitt klinkergolv och dörr direkt till garage, altan och separat förråd. Tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, mangel, vask och skåpsinredning.
– Förråd med väggfasta hyllor samt och kyl och frys. Möjligt att inreda till rum.

Övre plan:
– Ljust och mysigt allrum med parkettgolv, vita väggar och dörr till klädkammare.
– Sovrum med parkettgolv, vita väggar, tre garderober och utgång till balkong i österläge.
– Sovrum med parkettgolv, vita väggar och två garderober.
– Sovrum med parkettgolv, gul tapet och två garderober.
– Sovrum med laminatgolv och ljus tapet.
– Badrum renoverat 2003 med uppvärmt klinkergolv och helkaklade väggar. Massagebadkar, dusch, WC, tvättställskommod, handdukstork och takfönster.

Bostadstyp

1½-plansvilla

Byggår

1982

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Puts

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Lackerad plåt

Tak

Glaserade betongpannor 2010

Fönster

3-glas

Ventilation

Mekanisk frånluft

Elförbrukning

18564 kWh/år

Driftkostnad

El: 20 000 kr/år

Vatten och avlopp: 5 000 kr/år

Renhållning: 2 000 kr/år

Summa: 27 000 kr/år

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump 2013

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.000 kr få genomgången på plats i huset.
Installerad Gardena robotgräsklippare ingår i köpet.
Larm finns installerat, kan övertas av köparen.
Enligt taxeringsuppgift är husets boarea 186 + 48 m².

Energiprestanda

77 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Vidbyggt dubbelgarage med fjärrstyrda portar.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 600 000 kr

Tomt

799 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Last, Avtalsservitut: Ledning, 07-IM1-82/1421

Kommunikation

Väster trafikeras av stadstrafiken (linje 2, 3 och linje 6). Till centrum är det gångavstånd.

Allmänt

Väster är en grön stadsdel i centrala Växjö med äldre villabebyggelse och spännande arkitektur. Parker och grönområden ligger tätt mellan villakvarteren. I den lummiga Grönadalsparken, eller Korumpan som den kallas på Väster, får man en verklig lantkänsla. Korumpan är en hagmark med ekar och björkar och en rik ängsflora. Det gamla smalspåret, som gjorts om till cykelväg, leder långt utanför staden och skär genom stadsdelen. Nedanför mot Liedbergsgatan finns större hyreshusområden och bostadsrätter. Utmed smalspåret ligger också anrika Folkets Park.

Närservice

Ulriksbergsskolan (F-6) ligger mitt på Väster och även Elin Wägnerskolan (6-9) är belägen på stadsdelen. Här finns gott om alternativ till närservice genom Dalbo centrum, Grand Samarkand, Växjö Centrum, Oxtorget, Västerport och Handelsplats I11. Växjös nya idrottscentrum Arenastaden ligger inom promenadavstånd.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 600 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge