personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Söder

Trädgårdsgatan 20

1 RoK

38.5 m²

1 450 000 kr

Attraktiv Söderetta med närhet till det mesta


Välplanerad och tilltalande 1-rumslägenhet, attraktivt belägen på fina Söder med närhet till i princip allt såsom citypulsen, Universitetet, Strandbjörket och tåg/buss. Fint läge högst upp i huset med trevliga ljusinsläpp och fräsha ytskikt. Rum med sovalkov och kök med egen matplats samt klädkammare och helkaklat WC/Duschrum.

Snabbfakta

Adress Trädgårdsgatan 20
Område Söder
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 1 + Kök
Våning 4 av 4
Boarea 38.5 m² (föreningens information)
Avgift 2623 kr/mån Inkl värme, VA, kabel-tv
Tillträde Enl ök, möjligt omgående
Pris 1 450 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

NIKLAS CARLSSON

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 81

NIKLAS CARLSSON
Antal rum

1

Boarea

38.5 m²

Planlösning

En praktisk och välplanerad lägenhet med fräscha ytskikt och mycket trevliga ljusinsläpp. Genomgående vitmålade väggar och parkettgolv respektive klinkergolv. Generös takhöjd om ca 2,50 meter.

– Entréhall med klinkergolv och vitmålade väggar.
– Klädkammare med två garderober.
– Fräscht WC/Duschrum med ljust/vitt klinkergolv och vita kaklade väggar med inslag av mörkblå rand. WC, dusch, tvättställskommod och spegel/skåp.
– Rymligt och praktiskt kök med bra matplats. Gott om skåpsinredning med vita släta luckor och bänkskiva i oljad bok. Kyl/frys, ugn och micro i arbetshöjd, spishäll, fläkt och diskmaskin. Klinkergolv och vitmålade väggar.
– Ljust och trevligt vardagsrum med sovalkov. Generösa ljusinsläpp från ett rejält fönsterparti samt fint askparkettgolv och vitmålade väggar.

Bostadstyp

4-våningshus

Byggår

1963

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

151 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Växjöhus nr 5

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Växjöhus nr 5 på omtyckta Söder äger två byggnader med adresserna Trädgårdsgatan 20 och Tegnérgatan 4 och 6. Husen byggdes omkring 1963 och innehåller totalt 35 lägenheter fördelade enligt följande: 9st ettor, 14st tvåor, 8st treor och 4st fyror.

Större underhåll och investeringar:
2011-12: Byte av ytterdörrar, låssystem samt installation av porttelefon.
2013-2014 Platt- och gräsytor, häckar, planteringar.

Driftkostnad

El: 3 000 kr/år

Summa: 3 000 kr/år

Övrigt

– Lägenhetsförråd och matkällarförråd finns i entréplan.
– Tvättstuga finns i entréplan.
– Kabel-tv via ComHem (ingår i månadsavgiften).
– Internet via Bredbandsbolaget/B2 Bredband AB eller ComHem (eget abonemang tecknas).
– Cykelförråd på gården.
– Föreningen har ett antal P-platser/carport samt garageplatser som hyrs ut via en separat kö.
– Utmed Tegnérgatan och Trädgårdsgastan finns fria p-platser efter kl 18.00 på vardagar samt på helgerna. Annars 5kr/tim eller månadskort i zon 2 för 450kr /mån.

Allmänt

Centrumnära Söder är en av Växjös äldsta och populäraste stadsdelar med magnifika hus. På senare år har det tillkommit mycket ny bebyggelse, ett helt nytt bostadsområde, villor och bostadsrätter. Söder är omgivet av två sjöar. Den omtyckta fiskesjön Bergundasjön sträcker sig in i Bokhultet, som är en stor och vacker bokskog. Runt Bergundasjön löper flera strövstigar och en cykelled. Cykelvägen runt Växjösjön är stadens mesta motions- och promenadstråk. Vackra dagar går och joggar flera tusen personer de drygt fyra kilometrarna runt sjön. Växjöbornas egen park Strandbjörket ligger också på Söder. Här finns en stor klassisk lekpark där alla som vuxit upp i Växjö snurrat i karusellerna. I Strandbjörket finns också en cafeteria och en stor fågeldamm. I Strandbjörket ligger även Växjö Tenniscenter med flera utomhus- och inomhusbanor.

Närservice

Mitt på Söder ligger Bäckaslövskolan som är en Montessoriinspirerad skola där eleverna går i åldersintegrerade klasser (1-3, 4-6). I stadsdelen finns även flera friskolor både på grundskole- och gymnasienivå. På Södra Ringvägen ligger en större servicebutik och till butikerna i centrum är det inte långt.

Läge