personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Centrum

Storängsgatan 5C

3 RoK

112 m²

3 475 000 kr

Centralt boende i toppklass


Magnifik takvåning på en av Växjö mest omtyckta adresser. Högst upp i huset på Storängsgatan 5c erbjuder vi en representativ kvalitetsbostad om 112 m² som präglas av fantastiska ljusinsläpp, fin takhöjd samt välskötta och stilrena ytskikt. Läcker balkong om 24 m² i soligt västerläge. Garage i källaren med hiss direkt upp till lägenheten. Bostaden har nu 3 rok men kan enkelt justeras till 4 rok om man önskar.

Snabbfakta

Adress Storängsgatan 5C
Område Centrum
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 + Kök
Våning 4 av 4
Boarea 112 m² (föreningens information)
Avgift 6236 kr/mån Inkl värme, VA, kabel-tv
Tillträde 2018-09-01 eller enl ök
Pris 3 475 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

NIKLAS CARLSSON

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 81

NIKLAS CARLSSON
Antal rum

3

Boarea

112 m²

Planlösning

Omtyckta Storängsgatan har ett av centrums bästa bostadslägen. Här välkomnas ni av en vacker exteriör, inbäddad i en grön utemiljö nästan mitt i stan. Bostaden erbjuder representativa och sociala umgängesytor med kök och vardagsrum i öppen förbindelse med utgång till västerbalkongen. Separat sovrumsdel med två stora sovrum (kan göras om till tre), wc/duschrum och klädkammare. Dessutom separat tvättstuga, gästtoalett och bra förvaringsmöjligheter. Moderna materialval i mycket bra skick med genomgående ekparkett i alla rum och klinkergolv i våtutrymmen samt ljusa väggar och generösa fönsterytor som ger härliga ljusinsläpp. Underbar balkong i västerläge om ca 24 m² med motordriven markis. Garageplats finns att hyra för 600 kr/mån i källarplan med hiss upp till lägenheten.

– Entré med ekparkettgolv och god avhängningsplats.
– Rejält förråd med ingång från så väl lägenheten som från balkongen.
– Hall med ekparkettgolv och tre garderober.
– Separat praktisk tvättstuga med klinkergolv och målade väggar. Arbetsbänk med tvättho och överskåp samt städskåp och linneskåp. Tvättmaskin och torktumlare.
– Toalett med stilrent mörkgrått klinkergolv och vita kaklade väggar. WC, tvättställ och spegelskåp.
– Trevligt och mycket välskött kök med öppen förbindelse mot matplats och vardagsrum. Skåpsinredning med beige/grå släta luckor och lådor från Myresjökök, ekmönstrad laminatbänkskiva och stänkskydd med vitt stilrent kakel. Rostfria maskiner från Elektrolux; Spishäll, fläkt, inbyggnadsugn i arbetshöjd, micro, kyl, frys och diskmaskin.
– Mycket tilltalande vardagsrum om ca 37 m² med generöst utrymme för både matplats och sällskapsdel. Vardagsrummet erbjuder magnifika ljusinsläpp i form av ett ca 3,5 meter högt fönsterparti samt flera fönster mot terrassen. Golv med fin ekparkett samt ljust tapetserade väggar.
– Sovrumsdel med hall med ekparkett och ljusa tapeter.
– Större sovrum med fina ljusinsläpp från flera fönster. Ekparkettgolv och ljusa tapeter samt två garderober. Rummet är ursprungligen ritat som två sovrum och kan därför relativt enkelt avdelas till två rum om man önskar.
– Modernt och stilrent WC/Duschrum med vita kaklade väggar och mörkgrått klinkergolv med golvvärme. Kvalitetsinredning från Miller med tvättställ och underskåp samt spegelskåp i ek. WC, duschhörna, handdukstork samt linneskåp.
– Ljust och fint sovrum med stor praktisk skjutdörrsgarderob, golv med ekparkett samt väggar med ljusa tapeter.
– Praktisk klädkammare mellan sovrummen. Hyllplan och klädhängare.

Bostadstyp

4-våningshus

Byggår

2008

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

119 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Lönnen i Växjö

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Lönnen äger två byggnader i Kv Fabriken 3 centralt belägna på Storängsgatan i Växjö. Byggnaderna uppfördes 2008. Totalt finns här 26 st lägenheter i varierande storlekar. 2 st 1 rok, 6 st 2 rok, 9 st 3rok, 9 st 4 rok.

Driftkostnad

El: 4 200 kr/år

Summa: 4 200 kr/år

Övrigt

– Underbar balkong om ca 24 kvm i soligt västerläge. Motordriven markis som anpassar sig efter sol och vind. Läget längst upp i huset ger en nästan fri sikt och minimal insyn.
– Bilgarage, lägenhetsförråd, cykelförråd samt barnvagnsrum finns i källarplanet och nås mycket smidigt med hissen. En garageplats finns tillgänglig för respektive lägenhet. Kostnad 600 kr/månad.
– Bredband, telefoni och tv via Comhem.
– Miljöhus på gården.
– Lägenheten är i sin nuvarande form 3 rok (112m²). Den är dock ursprungligen ritad och upptagen i föreningens lägenhetsregister som 4 rok (112m²) eftersom det stora sovrummet mot söder var tänkt att bli två sovrum.

Kommunikation

Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, Storgatan är gågata och järnvägsstationen ligger i precis anslutning.

Allmänt

Växjös hjärta, centrum, har sitt ursprung i den gamla rutnätsstaden som anlades efter de stora bränderna på 1840-talet. I dag har centrum vuxit ur småstadskostymen och blivit en levande och aktiv citykärna. I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern.Från Stortorget, med sin torghandel, löper Storgatan genom Växjö centrum där stora och små butiker, gallerior, kaféer, restauranger och pubar ger området citypuls. Från centrum är det inte heller långt till de vackra parkerna vid Spetsamossen med parkourpark och promenadstråk samt Växjösjön och sjöpromenaderna. Granne med Spetsamossen finns Ringsbergsparken med Växjö Kulturskola, Regionteatern och Fria Ordets Hus med flera kulturella arrangemang och fina grönområden för allmänheten.

Närservice

I och kring centrum finns flera skolor. Ringsbergsskolan (F-9) ligger granne med Växjö Kulturskola, Regionteatern och gymnasieskolan Kungsmad med restaurangprogrammet, här kan man boka bord och prova på elevernas färdigheter. I närheten finns också Östregårdskolan (F-6) med utsikt över Växjösjön. I centrum och i närheten finns även Växjö Fria Gymnasieskola, Växjö Kommuns gymnasieskolor Kungsmad, Teknikum och Katedral samt Växjö Waldorfskola (1-9) Kronobergs Skola (6-9) och Montessoriskolan Skrattmåsen (F-6). Vid Filmstaden på Oxtorget ligger en prisbelönt Konsumbutik och mitt i centrum finns en ICA Supermarket. Det finns också två vårdcentraler och närhet till centrallasarettet på Söder.

Läge