personer har tittat på denna bostad

Villa

Teleborg

Briggvägen 8

8 RoK

198 m²

2 675 000 kr

Familjevilla med utmärkt läge på Teleborg


Teleborgsvilla med perfekt läge för barnfamiljen. Lugnt och fint på återvändsgata med baksidan mot skogsområde, dessutom ligger förskola, grönområde och lekplats intill huset. Stort och rejält hus med bla fem sovrum och två sällskapsrum. Fjärrvärme och fiber.

Snabbfakta

Adress Briggvägen 8
Område Teleborg
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 198 m²
Biarea 23 m²
Tomtarea 831 m²
Tillträde Möjligt from 2019-05-15
Pris 2 675 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Budgivning pågår!

Aktuellt bud

2 700 000 kr

Lämnades 2019-04-03 kl 19:02

Oj, redan budgivning?! Lugn, det kanske inte är för sent om du verkligen är intresserad? Kontakta mäklaren, så kanske du hinner lägga ett bud innan affären är avslutad.

Mäklare

JOHAN HAMMARSTRÖM

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

JOHAN HAMMARSTRÖM
Antal rum

8 (Varav 5 sovrum)

Boarea

198 m²

Planlösning

Välkomna till lugna Briggvägen och ett eftertraktat läge på återvändsgata med skog och fina lekytor mot husets baksida. Ett rymligt och rejält hus med många sovrum som ger plats för den stora familjen. Huset har äldre standard så här finns fina möjligheter att utveckla och anpassa efter egna önskemål.

Rumsbeskrivning, entréplan:
– Hall med laminatgolv och grå väggar.
– Vardagsrum med parkettgolv och röd tapet.
– Sovrum med laminatgolv och grå väggar.
– Duschrum med plastgolv, målade väggar samt våtrumstapet i dusch. WC och tvättställ.
– Stort kök med vita köksinredning från byggåret. Bänkskiva i laminat och kakel som stänkskydd. Plastmatta och grå väggar. Side by-side kyl/frys 2017, spis 2017, diskmaskin 2014 och äldre fläkt. Fasta barbord ingår.
– Allrum i anslutning till köket med plastgolv, grå väggar, dörr till altandäck och trappa till övre plan.
– Toalett med grått klinkergolv och ljusa väggar. WC och tvättställ.
– Groventré/tvättstuga med plastgolv och gulmålade väggar. Tvättmaskin och torktumlare ca 2009. Dörrar till trädgårdsbaksida och garage.
– Klädkammare.
Övre plan:
– Allrum med furugolv och grön tapet.
– Sovrum med laminatgolv, gula tapeter och två garderober.
– Sovrum med furugolv, röda tapeter och fyra garderober.
– Sovrum med furugolv, gul tapet och två garderober.
– Sovrum med furugolv, blå tapet och två garderober.
– Bad/duschrum med plastmatta och våtrumstapet. Dusch, badkar, tvättställskommod, WC och en garderob.

Bostadstyp

1½-plansvilla

Byggår

1978

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Tegel, trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas

Ventilation

Självdrag

Elförbrukning

5559 kWh/år

Driftkostnad

Uppvärmning: 16 400 kr/år

El: 8 500 kr/år

Vatten och avlopp: 5 500 kr/år

Renhållning: 2 000 kr/år

Summa: 32 400 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.000 kr få genomgången på plats i huset.
– Fiberanslutning via Wexnet. Kostnad 150 kr/mån samt tillkommande för innehållstjänst.
– Befintlig parabolantenn med tillhörande teknisk utrustning ingår.

Energiprestanda

96 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Vidbyggt garage.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 969 000 kr

Tomt

831 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Kommunikation

Teleborg trafikeras av Stadstrafikens turtätaste linje 1, linje 3, linje 5 samt linje 9.

Allmänt

Teleborg är Växjös största stadsdel med drygt 11 000 invånare. Den välplanerade stadsdelen med gott om cykelvägar och gångtunnlar växte fram under 1970-talet och har fortsatt att expandera. Teleborg omges av tre sjöar, Bergundasjön i väster, Växjösjön i norr och Trummen i öster. Vid Bergundasjön ligger flera gamla soldattorp, som idag utnyttjas av konstnärer och frilufts- och föreningslivet. På Teleborg ligger Linnéuniversitetet med sitt Campus. Linnéuniversitetet är ett av Sveriges stora universitet och de många studenterna bidrar till att ge stadsdelen en ungdomlig och levande prägel. Vid Trummen reser sig magnifika Teleborgs Slott och från vattentornet, eller Ekotemplet, som det också kallas, har man en milsvid utsikt över staden och Värend. Runt sjöarna Trummen och Växjösjön löper populära gång- och cykelvägar och bussförbindelserna är mycket goda.

Närservice

I Teleborg Centrum och i dess närhet finns köpcentrum med flera butiker, stormarknaden Willys och ICA Kvantum. Teleborgshallen är ett stort idrottscenter, där också Växjö Bollklubb har planer för sin ungdomsfotboll. I centrum finns även en kyrka, församlingshem, vårdcentral och apotek. På Teleborg finns flera skolor. Högstadieskolan Teleborgs Centrum och F-6 skolorna Furutåskolan och Ljungfälleskolan. Dessutom finns Torparskolan som är en F-2-skola. Ny förskola på Vikaholm, Växjös nya område som är en förlängning av Teleborg söderut.

Övrigt

Fastighetsmäklare Bergstrand tillämpar sk öppen budgivning. Alla bud emottages av mäklaren och redovisas till säljaren samt alla spekulanter via sms. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han vill sälja till och till vilket pris. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 680 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge