personer har tittat på denna bostad

Villa

Danneborg

Novembervägen 29

5 RoK

156 m²

2 790 000 kr

Familjevänligt på Danneborg


Uppskattat läge på familjevänliga Danneborg. Mysig och insynsskyddad trädgård med gräns mot gång-/cykelväg och skogsområde. Öppen planlösning, fyra fina sovrum och vardagsrum om ca 35 m². Mysigt uterum och altan i söderläge. Vidbyggt garage. Fjärrvärme.

Snabbfakta

Adress Novembervägen 29
Område Danneborg
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 156 m²
Tomtarea 684 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 2 790 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

OBS! Endast tidsbokning.

Mäklare

JOHAN HAMMARSTRÖM

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

JOHAN HAMMARSTRÖM
Antal rum

5 (Varav 4 sovrum)

Boarea

156 m²

Planlösning

Välkommen till lugna Danneborg och ett trevligt 70-talshus i 1½- plan. Fyra sovrum, stort vardagsrum och en härlig trädgård med inglasad altan gör att familjen kan stortrivas här. Huset har ett bra läge i lugna kvarter med närhet till skola, natur, golfbana och bad. Bra bussförbindelse både till centrum och Grand Samarkand.

Rumsbeskrivning, entréplan:
– Entré med Höganäsklinker på golvet. Inbyggd garderob med plats för ytterkläder.
– Hall med parkettgolv och vita väggar, Städskåp, linneskåp samt två garderober. Trappa upp till övre plan.
– Sovrum med parkettgolv och vita väggar. Fönster i väst.
– Sovrum med parkettgolv och vita väggar. Fyra inbyggda garderober. Fönster i öst.
– Vardagsrum med parkettgolv och vita väggar. Flertalet fönster mot söder samt utgång till trädgård med inglasad altan med skjutbara glas och trallgolv.
– Arbetskök i vinkel med klinkergolv och vita väggar. Vita ramluckor, rostfri diskbänk, träbänkskiva och vita kakelplattor som stänkskydd. Kyl/frys, spis, fläkt samt diskmaskin. Fönster i syd.
– Tvätt i anslutning till kök med tvättmaskin, torkskåp och rostfri tvättho. Fönster i norr.
– Dusch med helkaklade vita väggar och vita klinkerplattor på golv. Duschhörna, WC, vit kommod med tillhörande spegel, badrumsskåp samt linneskåp. Litet fönster i norr.

Övre plan:
– Hall/allrum med trägolv, vita väggar och paneltak. Fönster i syd.
– Sovrum med trägolv, vita väggar och paneltak. Fönster i väst.
– Allrum/Sovrum med trägolv, vita väggar och paneltak. Fönster i öst.
– Toalett med blått klinkergolv, vit/blå tapet och vitmålat paneltak. WC och handfat.
– Klädkammare med plastgolv och vita väggar. Väggfast hylla med klädstång.

Bostadstyp

1½-plansvilla

Byggår

1970

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Tegel, trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

2- och 3-glas

Ventilation

Självdrag

Elförbrukning

1590 kWh/år

Driftkostnad

Uppvärmning: 21 000 kr/år

El: 4 500 kr/år

Vatten och avlopp: 4 500 kr/år

Renhållning: 2 100 kr/år

Summa: 32 100 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme inkl vattenburet system installerat ca 2010

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.000 kr få genomgången på plats i huset.
– Larm finns installerat, kan övertas av köparen.
– Internet via ADSL. Förberett för fiber via Wexnet. Pris för anslutning 16.500 kr.
– Enligt taxeringsuppgift har huset en boarea om 146 m².

Energiprestanda

111 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Vidbyggt garage med papptak från ca 2005. Lättskött tomt med fina trägårdsytor och insynsskyddande häckar. Uterum och altan med marksten i söderläge. Uppfart med marksten och plats för två bilar.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 569 000 kr

Tomt

684 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Kommunikation

Växjö Stadstrafik med turtäta linje 1 (Hovshaga-Centrum-Teleborg)

Allmänt

Danneborg är ett naturnära villaområde som växte fram under 1960- och 1970-talen i nordvästra Växjö i utkanten av stadsdelen Hovshaga. Danneborg ligger precis intill Araby fritidsområde med vackra strövstigar, motionsspår samt båt- och badplatser utmed Helgasjöns stränder. Här finns också Växjö Golfklubbs populära 18-hålsbana och Växjö Ridklubb med sin omfattande verksamhet. I närheten ligger natursköna Ryttartorpet som har välbesökta sommaraktiviteter med minigolfbana, badplats, kafé och uthyrning av kanoter. Cykelvägarna leder snabbt till Hovshaga där Hovshaga AIF är en av Smålands största ungdomsföreningar för fotboll och innebandy.

Närservice

I närheten av Danneborg finns flera skolor: Pilbäckskolan (F-6), Hovshagaskolan (F-6), Gustavslundsskolan (F-6) Centrum- och Norregårdsskolan (7-9). I Hovshaga centrum finns en ICA Supermarket, pizzeria, bibliotek, butiker och vårdcentral. Närmaste köpcentrum med stormarknader, butiker och restauranger är Samarkand, cirka fem minuter med bil. Vid Dalbo Centrum, en knapp kilometer från Danneborg finns livsmedelsbutiker, apotek, vårdcentral, restaurang och pub.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 600 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge