personer har tittat på denna bostad

Villa

Teleborg

Galeasvägen 2

7 RoK

176 m²

2 790 000 kr

Gott om plats för hela familjen


Stor och välplanerad familjevilla i lugna villakvarter på Teleborg. Här bor ni med hörntomt vid Galeasvägens återvändsgata med förskola och lekplats i kvarteret. Generösa umgängesytor och fyra sovrum som enkelt kan bli fem. Modernt och nyligen renoverat WC/Duschrum samt baksida med härligt uterum. Smidig uppvärmning med fjärrvärme.

Snabbfakta

Adress Galeasvägen 2
Område Teleborg
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 176 m²
Tomtarea 875 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 2 790 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Endast tidsbokning

Mäklare

NIKLAS CARLSSON

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 81

NIKLAS CARLSSON
Antal rum

7 (Varav 4 sovrum)

Boarea

176 m²

Planlösning

Välplanerad och rymlig 70-talsvilla med väl tilltagna sällskapsytor samt fyra sovrum vilket enkelt kan utökas till hela fem sovrum om man önskar. Ett av WC/Duschrummen har nyligen totalrenoverats, övriga ytskikt är välskötta men av äldre datum.

ENTRÉPLAN
– Luftig och välkomnande entré med laminatgolv. Trappa upp till övre plan.
– Hall med laminatgolv och tre garderober.
– Rymligt och ljust kök med utgång till baksidans uteplats. Ljus köksinredning med gott om skåp. Stänkskydd med modernt svart kakel och bänkskivor i sten respektive laminat. Golv med laminat. Kyl (-11), frys (-11), spis, fläkt och diskmaskin (-11).
– Stort vardagsrum i vinkel i anslutning till köket med utgång till söderaltanen. Parkettgolv.
– Sovrum med plastmatta och två garderober.
– Större sovrum med trägolv och fyra garderober. Utgång till uterum/uteplats.
– Fräscht och modernt WC/Duschrum med svart klinkergolv med skön golvvärme samt vita kaklade väggar. Duschhörna, tvättställ med utdragslåda, spegelskåp, wc samt två väggskåp.
– Tvättstuga och groventré i originalutförande med plastmatta på golv och väggar med våtrumstapet. Bra bänkytor och förvaringsskåp samt avhängningsplats för kläder. Tvättho, tvättmaskin (-11) och torkskåp (äldre).

ÖVRE PLAN
– Trivsamt vardagsrum med parkettgolv och fint ljusinsläpp från tre fönster.
– Sovrum med plastmatta och en platsbyggd garderob.
– Sovrum med plastmatta och en garderob.
– WC/Duschrum med plastmatta på vägg och golv. Dusch, wc och tvättställ.
– Klädkammare.
– Allrum med textilmatta och utgång till balkongen. Rummet är enkelt att ändra om till ett bra sovrum om man önskar.

Bostadstyp

1½-plansvilla

Byggår

1978

Grundläggning

Krypgrund

Fasad

Tegel (kalksandsten) och träpanel

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas

Ventilation

Mekanisk frånluft

Driftkostnad

Uppvärmning: 13 800 kr/år

El: 6 200 kr/år

Vatten och avlopp: 5 000 kr/år

Renhållning: 2 000 kr/år

Summa: 27 000 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

– Altandäck och mycket fint inglasat uterum på baksidan.
– Trädäck och balkong i söderläge på gavelsidan.
– WC/Duschrum i entréplan totalrenoverat av fackman 2014.
– Möjlighet finns att installera fiber via Wexnet (kostnad ca 16.500 kr).
– Husfabrikat Gullringshus.

– Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

95 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

– Vidbyggt garage.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 988 000 kr

Tomt

875 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Kommunikation

Teleborg trafikeras av Stadstrafikens turtätaste linje 1, linje 3, linje 5 samt linje 9.

Allmänt

Teleborg är Växjös största stadsdel med drygt 11 000 invånare. Den välplanerade stadsdelen med gott om cykelvägar och gångtunnlar växte fram under 1970-talet och har fortsatt att expandera. Teleborg omges av tre sjöar, Bergundasjön i väster, Växjösjön i norr och Trummen i öster. Vid Bergundasjön ligger flera gamla soldattorp, som idag utnyttjas av konstnärer och frilufts- och föreningslivet. På Teleborg ligger Linnéuniversitetet med sitt Campus. Linnéuniversitetet är ett av Sveriges stora universitet och de många studenterna bidrar till att ge stadsdelen en ungdomlig och levande prägel. Vid Trummen reser sig magnifika Teleborgs Slott och från vattentornet, eller Ekotemplet, som det också kallas, har man en milsvid utsikt över staden och Värend. Runt sjöarna Trummen och Växjösjön löper populära gång- och cykelvägar och bussförbindelserna är mycket goda.

Närservice

I Teleborg Centrum och i dess närhet finns köpcentrum med flera butiker, stormarknaden Willys och ICA Kvantum. Teleborgshallen är ett stort idrottscenter, där också Växjö Bollklubb har planer för sin ungdomsfotboll. I centrum finns även en kyrka, församlingshem, vårdcentral och apotek. På Teleborg finns flera skolor. Högstadieskolan Teleborgs Centrum och F-6 skolorna Furutåskolan och Ljungfälleskolan. Dessutom finns Torparskolan som är en F-2-skola. Ny förskola på Vikaholm, Växjös nya område som är en förlängning av Teleborg söderut.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 680 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge