personer har tittat på denna bostad

Villa

Hov

Bastövägen 33

5 RoK

152 m²

2 975 000 kr

Pålitligt och trivsamt 60-tal på lugna Hov


Attraktivt kedjehus om 152 m med populärt läge intill Tomtabacken och med bekvämt avstånd till Centrum. Tegelfasad, 3-glasfönster och bytt yttertak. Lättskött trädgård med baksidan i västerläge. Välplanerat hus som passar utmärkt för barnfamiljen med bl a fyra sovrum, två rejäla våtutrymmen samt bra förvaringsmöjligheter.

Snabbfakta

Adress Bastövägen 33
Område Hov
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 152 m²
Biarea 37 m²
Tomtarea 420 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 2 975 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

JOHAN HAMMARSTRÖM

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

JOHAN HAMMARSTRÖM
Antal rum

5 (Varav 4 sovrum)

Boarea

152 m²

Planlösning

Välkommen till Skogslyckan och ett bostadsläge som är perfekt för barnfamiljen. Med fyra sovrum, stort vardagsrum, gillestuga/förråd och rymliga våtutrymmen på båda våningsplan finns här utmärkta förutsättningar att trivas och utveckla huset.
Lågtrafikerad gata med Tomtabacken, Pilbäck- och Norregårdsskolan på gångavstånd. Huset är väl underhållet med både nyare och äldre ytskikt.

Rumsbeskrivning entréplan:
– Entrè/Hall med ljus plastmatta och ljus tapet på vägg. En inbyggd garderob, inbyggt linneskåp samt inbyggt städskåp. Trappa till nedre plan.
– Sovrum med parkettgolv och ljus tapet på vägg. Fönster i öst.
– Sovrum med parkettgolv och ljus tapet på vägg. Fönster i öst.
– Klädkammare med hyllplan och klädstänger.
– Duschrum med blå plastmatta på golv och vägg. WC, bidé, handfat, spegelskåp samt inbyggt linneskåp.
– Kök med barkök och matplats. Köksluckor i trä, vita kakelplattor som stänkskydd, rostfri diskbänk/bänkskiva i ljus laminat. Vitvaror i form av kyl och frys (Miele 2016), spis (Elektro Helios), fläkt (Elektrolux 2016). Laminatgolv och vitmålade väggar. Tre fönster i väst.
– Vardagsrum om ca 27 m² med parkettgolv och ljus tapet på vägg. Tre fönster i väst.

Rumsbeskrivning nedre plan:
– Hall med plastmatta och ljus tapet på vägg.
– Gillestuga med trägolv och vävtapet på vägg. Litet fönster i öst.
– Sovrum med parkettgolv och vitmålade väggar, Fönster samt altandörr ut till trädgård i väst.
– Sovrum med parkettgolv och ljus tapet på vägg. Fönster i väst.
– Dusch med beige plastmatta på golv och vägg. Wc, handfat, spegel med hylla samt en duschvägg med skjutpartier.
– Tvättstuga plastmatta på golv och vitmålad vägg. Rostfri tvättho, torkskåp, tvättmaskin Miele 2015, mangel samt ett väggfast skåp.
– Förråd med plastgolv och vitmålad vägg. Hyllplan och klädstänger.

Bostadstyp

Suterränghus

Byggår

1968

Grundläggning

Källare

Fasad

Tegel

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Lackerad plåt

Tak

Betongpannor 2004

Fönster

3-glas 2010

Ventilation

Självdrag

Elförbrukning

17900 kWh/år

Driftkostnad

El: 27 000 kr/år

Vatten och avlopp: 5 900 kr/år

Renhållning: 2 100 kr/år

Summa: 35 000 kr/år

Uppvärmning

Elpanna med vattenburen värme från 2004

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.000 kr få genomgången på plats i huset.
– Internet via ADSL. Möjligt att ansluta sig till fiber från Wexnet.
– Långtidsmätning av radon är utförd feb-april 2014, årsmedelvärde 50 Bq/m3.
– Utvändigt trä målat 2015.

Energiprestanda

86 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Vidbyggt garage.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 586 000 kr

Tomt

420 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Kommunikation

Växjö Stadstrafik trafikerar utkanten av Hov med sin turtätaste linje 1 (Hovshaga-Centrum-Teleborg). Dessutom linje 7 (Evedal-Östra Lugnet-Centrum) och norra delen av Hov trafikeras av linje 2 och 6 som går (Norr-Centrum-Araby).

Allmänt

Stadsdelen Hov är en oas i centrala Växjö. Den byggdes i början av 1900-talet utmed Kungsvägen där den växande stadens borgerskap och köpmän skaffade sig präktiga och för tiden storslagna villor och tomter. I dag finns många av sekelskiftesvillorna kvar, men också modern bebyggelse, som nyare villor och bostadsrätter. Populära Tomtabacken är vintertid välbesökt för pulkaåkning och andra aktiviteter.

Närservice

I närheten av Hov finns Pilbäckskolan (F-6) Norregårdsskolan (7-9) och Kulturskolan. Norremark är närmaste köpcentrum med Ica Kvantum, Coop Forum, Systembolaget och flera andra butiker. Dalbo Centrum är ett välbesökt stadsdelscentrum i närheten med Ica, Konsum, grönsaksbutik, restaurang, kemtvätt, apotek, och vårdcentral.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 600 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge