personer har tittat på denna bostad

Villa

Norr

Biskopsvägen 64

9 RoK

232 m²

4 950 000 kr

Gediget hus nära centrum


Robust 40-talshus med citynära läge på Norr. Huset inrymmer två lägenheter om 4 resp 5 rok samt bra källarvåning. Väl underhållet hus med perfekta uthyrningsmöjligheter och med möjlighet till utveckling. Carport, garage, fjärrvärme, stor altan och två öppna spisar. Hela huset blir ledigt för köparen

Snabbfakta

Adress Biskopsvägen 64
Område Norr
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 232 m²
Biarea 101 m²
Tomtarea 750 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 4 950 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

JOHAN HAMMARSTRÖM

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

JOHAN HAMMARSTRÖM
Antal rum

9 (Varav 5 sovrum)

Boarea

232 m²

Planlösning

Nu säljer vi av de stora och gedigna husen på Biskopsvägen. Huset är uppfört 1949 i robust byggnadsstil med material av hög kvalitet. Ett väl underhållet och mångsidigt hus med stor potential. Fn inrymmer huset två lägenheter med fungerande öppna spisar i båda. Från lägenheten på övre plan finns även en trappa upp till inredd vind. Här finns möjlighet att omdisponera planlösningen och skapa en lägenhet ytterligare. Förutom våningsplanen finns hel källarvåning med fina utrymmen. Hela huset blir ledigt för köparen.
– Entréplan om 4 rok, boarea ca 102 m². Utgång till stor altan i söder/väster.
– Övre plan om 4 rok, ca 97 m², samt vindsplan ett rum om ca 20 m²(golvarea ca 50 m²) Total boarea övre plan+vindsplan 117 m².
– Källare med fina utrymmen, bl a flera förråd, inrett rum, tvätt, torkrum, toalett mm. Yttre fuktskydd och dränering utfört av tidigare ägare.

Bostadstyp

2-plansvilla med källare och inredd vind

Byggår

1949

Grundläggning

Källare

Fasad

Puts

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas

Ventilation

Självdrag

Elförbrukning

8400 kWh/år

Driftkostnad

Uppvärmning: 29 400 kr/år

El: 12 500 kr/år

Vatten och avlopp: 8 000 kr/år

Sotning: 500 kr/år

Renhållning: 3 000 kr/år

Summa: 53 400 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.000 kr få genomgången på plats i huset.
– Ang driftskostnaden är VA-förbrukningen beräknad enligt schablon.
– Internet genom ADSL. Möjligt att ansluta till fiber från Wexnet.
– Enligt taxeringsuppgift är husets boarea+biarea 198 m² + 94².
– Markiser på fönster åt Söder

Energiprestanda

105 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Fristående carport och förråd. Garage under altan.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 197 000 kr

Tomt

750 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Kommunikation

Norr trafikeras av Växjö stadstrafik linje 2 och 6. Centrum ligger på cykel- och gångavstånd.

Allmänt

Norr bebyggdes från början med arbetarbostäder, men upprustades under 1900-talet till en modern och trivsam stadsdel. På norr finns alla typer av bostäder, inte minst gedigna villor från 1950-talet och framåt. I stadsdelen finns också flera mindre parker och grönområden. Den äldre delen som ligger närmast centrum kallas Gamla norr, Nya norr byggdes ut under 1970- och 80-talen. Alldeles intill finns Fyllerydsskogen som är ett av Växjös mest varierande och populära natur- och rekreationsområden. Där finns milsvida motions- och strövstigar, ett populärt elljusspår och en 18-håls golfbana.

Närservice

På Norr ligger Lillestadskolan (F-6), där finns också Fagrabäckskolan (7-9). Växjös stora gymnasieskolor Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum ligger också på Norr. Vid Kristinatorget och vid Kalmarrondellen finns dagligvarubutiker och till shoppingen i centrum är det inte långt. Norremark, cirka tre minuter med bil, är närmaste köpcentrum med flera stora butiker inom dagligvaruhandel, systembolag, gym, padelcenter och annan service.

Övrigt

Fastighetsmäklare Bergstrand tillämpar sk öppen budgivning. Alla bud emottages av mäklaren och redovisas till säljaren samt alla spekulanter via sms. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han vill sälja till och till vilket pris. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 800kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge