personer har tittat på denna bostad

Villa

Väster

Ulriksbergspromenaden 48

5 RoK

156 m²

4 750 000 kr

Västervilla med härlig utemiljö


Ett ytterst välskött hus med hög finishkänsla på populära Väster. 1½-plansvilla med renoverat kök och badrum, fina ytskikt och stora sällskapsutrymen. Fantastisk utemiljö på tomt om hela 1.362 m² med flera öppna uteplatser, uterum, lyxigt spabad och påkostad pool i stålkonstruktion.

Snabbfakta

Adress Ulriksbergspromenaden 48
Område Väster
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 156 m²
Tomtarea 1362 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 4 750 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

JOHAN HAMMARSTRÖM

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

JOHAN HAMMARSTRÖM
Antal rum

5 (Varav 3 sovrum)

Boarea

156 m²

Planlösning

Välkomna till härliga Väster och ett eftertraktat läge mellan City och Arenastaden. Huset är skött med största omsorg och genomsyras av hög kvalitetskänsla.

Rumsbeskrivning;
– Entré med ljust klinkergolv och vita väggar samt fondvägg i dekorsten. Ytterdörr från 2014 med både sido- och överfönster som ger bra ljusinsläpp.
– Groventré/tvättstuga med eluppvärmt, ljust klinkergolv och ljusgrå väggar. Ytterdörr från 2014. Hatthylla, skjutdörrsgarderob, med centraldammsugaruttag i botten, vask och skåpinredning från HTH. Tvättmaskin och torktumlare 201X.
– Kök från 2012 med inredning från HTH med vita luckor, bänkskivor i svart sten inkl extrahylla, rostfritt stänkskydd. Kyl, frys, induktionshäll 70 cm, integrerad takfläkt, integrerad diskmaskin samt dubbla ugnar(1 st med ånga, varmluft, över-/undervärme och grill. 1 st med mikrovågor, varmluft, grill). Eluppvärmt, ljust klinkergolv och och vitmålade väggar.
– Vardagsrum med parkettgolv, vita väggar samt fondvägg. Projektor och duk ingår ej. Öppen kontakt med hall och kök samt utgång till uterummet. Uterummet har grått trallgolv, tak av kanalplast och skjutbara glaspartier.
– Sovrum med parkettgolv, vita väggar/fondvägg i liggande panel och skjutdörrsgarderob.
– Sovrum med parkettgolv, vita väggar/fondvägg i liggande panel, fyra garderober och helglasad dörr till altan.
– Sovrum med parkettgolv, vita väggar och stor garderob.
– Duschrum med eluppvärmt ljust klinkergolv och vita helkaklade väggar. WC, duschvägg i glasbetong, tvättställskommod, väggspegel med spotlight, samt spotlights i taket. Praktisk helglasad dörr med frostat glas som ger direktaccess till spabad och pool.
Övre plan:
– Stort allrum med en golvyta om ca 48 m² med ljust laminatgolv, vita väggar samt vitlaserat paneltak. Fransk balkong med glasräcke och helgalasad dörr.
– Toalett med plastmatta och vita väggar. WC, tvättställskommod, två garderober och vägghängt skåp.
– Förråd med väggfasta hyllor.

—————————————————————————–
Säljaren berättar:

1998 köpte jag huset på grund av den stora tomten samt närheten till såväl Samarkand som Centrum och skolor och vi har trivts mycket bra under alla år. Väster är helt fantastiskt och man tar sig enkelt och säkert fram med cykel vart man än ska. Det är med blandade känslor jag säljer huset. Jag har bokstavligen lagt min själ i allt jag gjort och inte tagit några genvägar. Jag har varit noga med att allt skall vara enhetligt och inte blandat olika stilar eller material.

Allt vitt inne och ute är tex i S0502Y (väggar inne, alla dörrar, foderbrädor ute mm), Innertak och badrum på nedre våningen är dock obruten vit precis som kakel på väggarna och då har badrumsdörren en obruten vit insida och en S0502Y utsida (inlämnat hos lackerare).

Alla tre uteplatser utan tak inkl utedusch är byggda i eliptisk form och i lärkträ som endast årligen är såpat för att få den fina grå färgen. All marksten på uppfart, runt träd och murar är av samma sort (Rustik) och marktäckande svart sten (Diabas grov) är enhetlig i hela trädgården.

Jag älskar teknik varför det finns många detaljer som sticker ut, tex pool med det lilla extra i syrafast rostfritt stål, SPA-bad med ljud inkl subwoofer samt extra utomhushögtalare inbyggda i undertaket, utedusch, motordriven garageport, två dörrar med tagg, slinga för robotgräsklippare Husqvarna som går runt alla träd och buskar för att inte förstöra växter mm.

Inomhus har jag gjort allt för att inte några kablar ska synas, bla finns det ett uttag under varje fönsterbräda som går i samma slinga där du via ett vred kan välja on/off eller auto (alternativt koppla ihop med fjärrstyrning).

Alla innerväggar är isolerade vilket de inte var från början och vissa väggar har dessutom dubbla väggskivor för bättre ljudisolering (tex ytterväggen i stora sovrummet). Köket har också det lilla extra som dubbla ugnar varav den ena med ånga, diskbänk och extrahylla i sten, takfläkt som inte stör utsikten. Vardagsrummet har en vägg med ljudabsorbenter för bättre akustik med inbyggda rör till högtalare, projektor och TV.

Bostadstyp

1½-plansvilla

Byggår

1985

Grundläggning

Krypgrund m fast installerad avfuktare

Fasad

Trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas

Ventilation

Mekanisk frånluft

Elförbrukning

24500 kWh/år

Driftkostnad

El: 37 000 kr/år

Vatten och avlopp: 5 000 kr/år

Renhållning: 2 100 kr/år

Summa: 44 100 kr/år

Uppvärmning

Direkt El genom IR-element, frånluftsvärmepump(IVT 2013)

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.000 kr få genomgången på plats i huset.
– Enligt taxeringsuppgift är husets boarea+ biarea 108+48 m²
– Fiberanslutning via Wexnet. Kostnad 150 kr/mån samt tillkommande för innehållstjänst.
– Larm finns installerat, kan övertas av köparen.
– Avfuktare installerad i krypgrunden.
– Jordfelsbrytare installerad på hela huset.
– Separat jordfelsbrytare för garage och spabad.
– Friggebod har egen jordfelsbrytare.
– Centraldammsugare.
– Lyset i spabadet är ej i funktion.
– Befintlig robotgräsklippare ingår ej, slingan kvarstannar.

Husets elförbrukning är ca 24.500 kwh/år, uppskattningsvis fördelat på
– Uppvärmning ca 9.500 kwh
– Hushållsel ca 5.000 kwh
– Spabad ca 5.000 kwh
– Pool ca 5.000 kwh

Energiprestanda

53 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Fristående garage med fjärrstyrd port och Isolerade väggar. Garage kan även öppnas med knapp inifrån hus eller garage.
Friggebod med isolerat golv samt 2 av 4 isolerade väggar och bra förvaringsutrymmen med väggfasta hyllor. Friggebod har egen 3-fas elcentral och egen jordfelsbrytare till bla pump och värmare för poolen. Två st komposter.

Exklusiv pool tillverkad i syrafast rostfritt stål från SteelPool Sweden med lång livslängd och hög isoleringsförmåga. Pooltak som har hög isoleringsförmåga från Svenska Pooltak i kanalplast med dörr som ger direktaccess till pooltrappan. Polen drivs av delar från Pahlen (bronspump, sandfilter och luftvärmepump med bra COP-värde). Utedusch.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 811 000 kr

Tomt

1362 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Last, Avtalsservitut: Avloppsledning, 07-IM1-57/651

Kommunikation

Väster trafikeras av stadstrafiken (linje 2, 3 och linje 6). Till centrum är det gångavstånd.

Allmänt

Väster är en grön stadsdel i centrala Växjö med äldre villabebyggelse och spännande arkitektur. Parker och grönområden ligger tätt mellan villakvarteren. I den lummiga Grönadalsparken, eller Korumpan som den kallas på Väster, får man en verklig lantkänsla. Korumpan är en hagmark med ekar och björkar och en rik ängsflora. Det gamla smalspåret, som gjorts om till cykelväg, leder långt utanför staden och skär genom stadsdelen. Nedanför mot Liedbergsgatan finns större hyreshusområden och bostadsrätter.

Närservice

Ulriksbergsskolan (F-6) ligger mitt på Väster och även Elin Wägnerskolan (6-9) är belägen på stadsdelen. Här finns gott om alternativ till närservice genom Dalbo centrum, Grand Samarkand, Växjö Centrum, Oxtorget, Västerport och Handelsplats I11. Växjös idrottscentrum Arenastaden ligger inom promenadavstånd.

Övrigt

Fastighetsmäklare Bergstrand tillämpar sk öppen budgivning. Alla bud emottages av mäklaren och redovisas till säljaren samt alla spekulanter via sms. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han vill sälja till och till vilket pris. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 480 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge