personer har tittat på denna bostad

Villa

Väster

Folkungagatan 14B

6 RoK

194 m²

5 490 000 kr

Spännande Västervilla intill City


Visning 10/6 ! Välkomna till härliga Väster och ett inbjudande hus i spännande form. Ett attraktivt boende med ljus färgsättning och luftig känsla. De stora renoveringarna såsom tak, dränering och våtutrymmen är genomförda. Centrumläge med stans hela utbud på några minuters promenad.

Snabbfakta

Adress Folkungagatan 14B
Område Väster
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 194 m²
Biarea 26 m²
Tomtarea 500 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 5 490 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

JOHAN HAMMARSTRÖM

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

JOHAN HAMMARSTRÖM
Antal rum

6 (Varav 4 sovrum)

Boarea

194 m²

Planlösning

Välkomna till Västers gamla kvarter och ett eftertraktat läge mellan Centrum och Arenastaden. Ett mycket inbjudande hus i spännande form med hög trivselkänsla och stilsäkra materialval. Interiört erbjuder bostaden bla
två sköna sällskapsutrymmen, varav det ena med öppen spis, fyra sovrum och renoverade våtutrymmen. Den mysiga övervåningen har två sovrum och nyrenoverat duschrum och känns lite privat och avskilt från övriga bostaden. Huset har ett högt läge på tomten och från entréplan och övre plan har man vidsträckt utsikt mot stan. Lättskött och mysig trädgård med skyddad terrass och stor balkong med kvällssol.

Rumsbeskrivning, entréplan;
– Rymligt hall med klinkergolv, vita väggar och stor skjutdörrsgarderob.
– Designkök från danska Uno form. Vita luckor, vitrin och de karaktäristiska lådfronterna med lameller. Bänkskivor i sten och svart kakel på vägg. Pyrolysugn 2009, inbyggnadsmikro 2009, kyl 2017, frys 2017, induktionshäll 2009 samt köksfläkt 2009. Två inbyggda förvaringsskåp samt parkettgolv och vita väggar. Öppen kontakt med både matrum och vardagsrum.
– Vardagsrum med härligt ljusinsläpp från fönster och fönsterdörr i tre väderstreck samt ryggåstak. Parkettgolv och vita väggar.
– Matrum med parkettgolv och vita väggar.
– Toalett med svart klinkergolv och vita/svart helkaklade väggar. Toalett och tvättställskommod.
– Trappa mellan våningsplan med klädda steg i grå textil samt räcke i rostfritt stål.
Övre plan:
– Hall med parkettgolv, vita väggar samt utgång till stor balkong i västerläge.
– Sovrum med parkettgolv, vita väggar samt 2 garderober och skjutdörrsgarderob.
– Sovrum med parkettgolv, vita väggar/fondvägg samt fem garderober.
– Duschrum från 2018 med grått uppvärmt klinkergolv(el) och helkaklade vita väggar. Duschhörna, tvättställskommod, spegelskåp, handdukstork och infällda spotlights i taket.
Suterrängplan:
– Sällskapsrum med murad öppen spis med Keddy insats och helglasad altandörr med utgång till trädgården. Vitlaserad parkett och vita väggar/fondvägg. Förvaringsmöjlighet under trappan.
– Tvättstuga med uppvärmt svart klinkergolv(vattenburet) och vit-/gråmålade väggar. Skåpinredning, vask och svart kakel på vägg. Tvättmaskin 2016, torktumlare ca 2010.
– Stort, delbart sovrum med vitlaserat parkettgolv och vita väggar. Skjutdörrsgarderob.
– Sovrum med vitlaserat parkettgolv med golvvärme(vattenburet), vita väggar samt fondvägg med grå tapet.
– Stort bad/duschrum från 2007 med uppvärmt(el) svart klinkergolv och helkaklade vita väggar. Dusch, massagebadkar, WC, tvättställskommod och spegelskåp.
– Stort, praktiskt klädvårdsrum med svart klinkergolv, vita väggar. Skjutdörrsgarderob.

Bostadstyp

1½-plansvilla med suterrängplan

Byggår

1980

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Trä, utvändigt målat 2017

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Lackerad plåt

Tak

Betongpannor 2017

Fönster

3-glas

Ventilation

Självdrag

Elförbrukning

6880 kWh/år

Driftkostnad

Uppvärmning: 20 900 kr/år

El: 10 400 kr/år

Vatten och avlopp: 6 700 kr/år

Sotning: 300 kr/år

Renhållning: 3 200 kr/år

Summa: 41 500 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme, installerad 2001

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.000 kr få genomgången på plats i huset.
– Fiberanslutning via Wexnet. Kostnad 150 kr/mån samt tillkommande för innehållstjänst.
– Befintligt larm ingår ej.
– Markiser på flertalet fönster.
Enligt taxeringsuppgift är husets bo+biarea 119+68 m².

Större renoveringar:
– 2006/07: Ny toalett i entréplan
– 2007: Nytt bad-/duschrum i suterrängplan.
– 2007: Nytt dränering och fuktskydd källare.
– 2011: Tillbyggnad entré
– 2012: Renovering tvättstuga
– 2013: Utbyggnad suterrängplan
– 2017: Nytt tak inkl papp, läkt, betongpannor och plåtarbeten.
– 2018: Duschrum övre plan.

Energiprestanda

129 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Fristående garagebyggnad ihopbyggt med grannen.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 753 000 kr

Tomt

500 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Last, Officialservitut: Va, 0780K-8357

Kommunikation

Väster trafikeras av stadstrafiken (linje 2, 3, 4 och linje 6). Till centrum är det gångavstånd.

Allmänt

Väster är en grön stadsdel i centrala Växjö med äldre villabebyggelse och spännande arkitektur. Parker och grönområden ligger tätt mellan villakvarteren. I den lummiga Grönadalsparken, eller Korumpan som den kallas på Väster, får man en verklig lantkänsla. Korumpan är en hagmark med ekar och björkar och en rik ängsflora. Det gamla smalspåret, som gjorts om till cykelväg, leder långt utanför staden och skär genom stadsdelen. Nedanför mot Liedbergsgatan finns större hyreshusområden och bostadsrätter.

Närservice

Ulriksbergsskolan (F-6) ligger mitt på Väster och även Elin Wägnerskolan (6-9) är belägen på stadsdelen. Här finns gott om alternativ till närservice genom Dalbo centrum, Grand Samarkand, Växjö Centrum, Oxtorget, Västerport och Handelsplats I11. Växjös idrottscentrum Arenastaden ligger inom promenadavstånd.

Övrigt

Fastighetsmäklare Bergstrand tillämpar sk öppen budgivning. Alla bud emottages av mäklaren och redovisas till säljaren samt alla spekulanter via sms. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han vill sälja till och till vilket pris. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 800 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge