personer har tittat på denna bostad

Villa

Öjaby

Syrenvägen 13

4 RoK

112 m²

2 150 000 kr

Enplansvilla intill skogen


Enplansvilla med utmärkt läge i trivsamma Öjaby. Huset ligger på lugn återvändsgata med lummig tomt som gränsar mot skogen. Äldre standard interiört, men välskött och fint. Vidbyggt garage. Fjärrväme. Uterum. Nytt tak 2007.

Snabbfakta

Adress Syrenvägen 13
Område Öjaby
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 112 m²
Tomtarea 764 m²
Pris 2 150 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

OBS! Endast tidsbokning

Mäklare

JOHAN HAMMARSTRÖM

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

JOHAN HAMMARSTRÖM
Antal rum

4 (Varav 3 sovrum)

Boarea

112 m²

Planlösning

Rumsbeskrivning:
– Groventré med laminatgolv och ljus tapet. Frysskåp och fjärrvärmeväxlare.
– Avskilt rum/förråd/kontor med plastgolv och grön tapet.
– Tvättstuga med plastgolv och vinyltapet. Tvättmaskin, torkskåp och städskåp.
– Badrum med plastgolv och väggar med kakel/vinyltapet. Badkar, tvättställ, WC.
– Hall med laminatgolv, ljus tapet, hatthylla och en garderob.
– Sovrum med parkettgolv, blåmönstrad tapet och dörr till klädkammare
– Toalett med plastgolv och vinyltapet. WC och tvättställ.
– Sovrum med laminatgolv och tapetserade väggar.
– Vardagsrum med parkettgolv och tapetserade väggar. Stora fönster mot trädgården och öppen planlösning mot matrum/sovrum.
– Sovrum/matrum med parkettgolv och tapet. Öppet mot vardagsrum.
– Barkök med äldre inredning och utgång till uterummet. Gröna köksluckor, laminatbänkskiva/diskbänk och vitt väggkakel. Kyl, spis, fläkt, diskmaskin och skafferi. Laminatgolv och tapetserade väggar. Matplats för 4 personer.

Bostadstyp

1-plansvilla

Byggår

1964

Grundläggning

Krypgrund

Fasad

Tegel, träpanel och eternit

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Lackerad plåt

Tak

Betongpannor 2007

Fönster

2-glas

Ventilation

Självdrag

Elförbrukning

5763 kWh/år

Driftkostnad

Uppvärmning: 12 300 kr/år

El: 8 500 kr/år

Vatten och avlopp: 4 200 kr/år

Renhållning: 2 000 kr/år

Summa: 27 000 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme, installerat 2005

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.000 kr få genomgången på plats i huset.
– Internet via ADSL. Förberett för fiber från Wexnet, pris för anslutning 16.500 kr.
– Möjlighet till sjöbevattning, kostnad 400 kr/år.
– Befintligt robotgräsklippare ingår ej. Slingan ingår.
– Enligt taxeringsuppgift är husets boarea+biarea 96+16 m², enligt verklig uppmätning 112+0 m².

Energiprestanda

Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Vidbyggt garage. Stor uppfart med plats för flera bilar. Trädgårdsförråd. Inglasad altan och öppet altandäck.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 825 000 kr

Tomt

764 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Last, Avtalsservitut: Kraftledning mm, 07-IM1-49/745 Last, Avtalsservitut: Kraftledning mm, 07-IM1-60/795 Last, Avtalsservitut: Transformatorstation mm, 07-IM1-63/807

Kommunikation

Öjaby trafikeras av stadstrafiken (linje 4)

Allmänt

Öjaby är sedan många år ett av Växjöortens mest populära områden. Öjaby har ett alldeles eget strandnära läge utmed Helgasjön, med skogen inpå knuten och med staden några minuter bort. Egentligen ligger hela världen intill Öjaby med Smaland Airport på cykelavstånd. I Öjaby finns många möjligheter till idrotts- och friluftsaktiviteter, där finns tennisbana, badplats, båthamn, elljusspår och bandybana. Öjaby Herrgård byggdes i mitten av 1800-talet av Greve Posse och är i dag lunchrestaurang, hotell och konferensanläggning med relaxavdelning. Vid Bergsnäs, alldeles intill finns en vedeldad bastu med anor från 40-talet, som lockar bastubadare från hela stan.

Närservice

Öjaby skola (F-6) ligger centralt i Öjaby och Pär Lagerkvists skola (F-9) finns i närliggande Räppe. I Öjaby finns pizzeria, bageri och konditori, hotell, camping och kiosk. I Bergsnäs finns en bensinstation med livsmedelsbutik. Närmaste handelsområde är Grand Samarkand med flera stora butikskedjor och heltäckande utbud. Arenastaden ligger inte långt borta.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 760 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge