personer har tittat på denna bostad

Villa

Sandsbro

Åkervägen 36

6 RoK

172 m²

3 500 000 kr

Välplanerad familjevilla på återvändsgata


Välkomna till trivsamma Sandsbro och en familjevilla om 172 m² på återvändsgata intill naturreservat. Huset är tillbyggt och renoverat på senare år och har en smart planlösning med bla fyra sovrum, öppet kök/vardagsrum, två sällskapsrum och stor tvättstuga. Uterum och altan i söderläge.

Snabbfakta

Adress Åkervägen 36
Område Sandsbro
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 172 m²
Biarea 40 m²
Tomtarea 817 m²
Tillträde April/maj 2019
Pris 3 500 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

OBS! Endast tidsbokning.

Mäklare

JOHAN HAMMARSTRÖM

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

JOHAN HAMMARSTRÖM
Antal rum

6 (Varav 4 sovrum)

Boarea

172 m²

Planlösning

Välkommen till Åkervägen 36 och ett perfekt läge för barnfamiljen! Lugnt och trivsamt på återvändsgata med natur, badplats, skolor, förskola och Norremark på bekvämt avstånd. Huset innehåller bla fyra rymliga sovrum, två sällskapsrum, öppet och härlig yta kök/vardagsrum och inte minst en stor och praktisk tvättstuga. Huset är mycket väl underhållet och här kan en ny familj flytta in utan att behöva genomföra några större renoveringar. Centrum nås via goda bussförbindelser eller bra cykelväg.

Rumsbeskrivning entréplan:
– Entré med uppvärmt brunt klinkergolv och vitmålad stående träpanel/gråmålade väggar. Väggfast hylla.
– Kök med köksö och öppen planlösning mot vardagsrum. Kök från Kvikk med vita högblanka luckor, svart stenbänkskiva samt läckert stänkskydd i rostfritt borstat stål. Vitvaror i form av integrerad kyl (AEG/Electrolux), integrerad disk (Asko 2017), induktionshäll (AEG/Electrolux), rostfri vägghänd fläkt (Thermex), rostfri inbyggnadsugn och mikro. Köksö med lådor samt plats för två barstolar. Två fönster i öster. (Frysskåp finns i garage)
– Vardagsrum med genomgående ekparkettgolv i kök och vardagsrum samt grå-/vitrandiga tapeter på vägg. Fönster i två väderstreck och utgång till inglasad altan och trädgård i söder.
– Tvättstuga med klinkergolv och vitmålade väggar. Rostfri bänk med vask, vita överskåp, litet medicinskåp samt städskåp. Tvättmaskin (Siemens) samt torktumlare (Elektro Helios).
– Klädvårdsrum med uppvärmt brunt klinkergolv och vitmålade väggar. Arbetsbänk i laminat och flertalet trådkorgar under bänk ingår. Två linneskåp samt mindre klädkammare. Befintlig väggfasta inredning ingår. Utgång till garage och till trädgård i väster.
– Sovrum med ekparkettgolv, vitmålade väggar/mönstrad fondvägg. Fönster i söder. I anslutning till sovrummet finns en klädkammare med inredning.
– Sovrum med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Fönster i väster.
– Dusch med grått klinkergolv och ljust kakel på vägg. Duschhörna med skjutpartier och takdusch. WC, vit kommod, spegel samt väggfast spegelskåp.
– Hall med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Trappa upp till övre plan.
– Förråd i anslutning till garage.

Rumsbeskrivning övre plan:
– Allrum med ekparkettgolv och vitmålade väggar/mönstrad fondvägg. Inbyggd garderob samt linneskåp. Vindskupa med fönster i norr.
– Sovrum/kontor med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Fönster i väster.
– Toalett med plastmatta på golv och mönstrad tapet på vägg. WC, kommod i ekfanér samt spegel.
– Sovrum med heltäckande matta på golv och mönstrad tapet på vägg. Fönster i öst.

Bostadstyp

1½-plansvilla

Byggår

1973

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Tegel och träpanel

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas

Ventilation

Självdrag

Elförbrukning

6637 kWh/år

Driftkostnad

Uppvärmning: 14 100 kr/år

El: 10 000 kr/år

Vatten och avlopp: 5 300 kr/år

Renhållning: 2 000 kr/år

Summa: 31 400 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.000 kr få genomgången på plats i huset.
Enligt taxeringsuppgift är husets boarea + biarea 164+0 m²
Internet via ADSL. Förberett för fiber från Wexnet, pris för anslutning 16.500 kr.

Utförda renoveringar:
1991 – Ny vindskupa
1993 – Renovering badrum
1995-97 – Tillbyggnad entré och tvättstuga, dränering runt garagedel, gjuten sula, golvvärme, altandörr mm.
1998 – Fönsterbyte till 3-glas isoler
2002 – Fjärrvärme inkl radiatorer, tomrör till fiber indraget
2004 – Renovering WC på övervåning
2005 – Nya fönster i vardagsrum mot öst
2006 – Ny altan. Ny dränering på södersidan, med nya rör påkopplat på kommunalt dagvatten. Nytt trädgårdsförråd
2007-08 – Renovering kök/vardagsrum med öppen planlösning, nytt golv, nytt innertak, nya vitvaror
2009-10 – Renovering fasad med panelbyte, takutsprång, takpannor, skärmtak ytterdörrar, belysning, rännor, plåtar, fönstermålning, ny entrédörr samt garageport.
2010 – Ny köksö, sten anläggning i öster samt vid altan
2012 – Nybyggnad matförråd i garage
2013 – Stenanläggning garageuppfart
2014 – Ny wc-stol
2015-16 – Renovering interiör, målning, tapetsering, innerdörrar. Uterum med eluttag och belysning
2016 – Uterum med skjutpartier, isolering golv och väggar. Trädgård med rabatter, buskar, träd
2017 – Uterum med innerpanel, ny altandörr 3-glas isoler. Trädgårdsanläggning med plåt
2018 – Påbörjat förrådsrenovering. Ventiler i gavelrum övervåning samt klk nedervåning 3 st.

Energiprestanda

127 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Vidbyggt garage om ca 25 m², förråd om ca 10 m², samt matkällare om ca 2,5 m². Stensatt uppfart med plats för flera bilar. Trädgårdsförråd.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 492 000 kr

Tomt

817 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Kommunikation

Sandsbro trafikeras av Växjö Stadstrafik linje 5 och linje 8.

Allmänt

Sandsbro var från början ett samhälle på näset mellan Toftasjön och Helgasjön, norr om Tofta kanal utmed smalspårsjärnvägen Växjö - Hultsfred. Idag har Sandsbro vuxit ihop med Växjö och är mer en stadsdel än en egen ort. De senare åren har Sandsbro vuxit fram som ett av Växjös mest expansiva områden med mycket ny, modern bostadsbebyggelse. Sandsbro ligger mycket vackert vid de stora sjöarna Helgasjön och Toftasjön. Fyllerydsskogen är Växjöbornas mest omtyckta strövområde med härliga motionsslingor och elljusspår genom skyddade skogs- och naturområden där också Glasrikets Golfklubb ligger med sin populära 18-håls bana.

Närservice

Sandsbro Skola är en omtyckt F-6 skola utmed Fyllerydsvägen. I Sandsbro finns även flera förskolor, badplatser, en stor och aktiv fotbollsklubb samt kommunens återvinningscentral. Norremark är närmaste handelsområde med stormarknader, restauranger, Systembolag, apotek, McDonald's, skobutiker, bensinmack och mycket mer. Naturskönt vid Toftasjön ligger också omtyckta Toftastrand konditori och Villa Vik restaurang som också erbjuder hotell och konferensmöjligheter.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 600 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge