personer har tittat på denna bostad

Villa

Hov

Kungsvägen 64

9 RoK

181 m²

3 750 000 kr

Kungsvägen anno 1913


Supercharmig konstnärsbostad på citynära och attraktiv adress. Huset är uppfört 1913 och här finns många detaljer från förr bevarade såsom åtta eldstäder, vackra dörrar, listverk, extra takhöjd etc. Vacker exteriör med mansardtak och frontespis samt lummig trägård med uthus. Äldre standard och renoveringsbehov.

Snabbfakta

Adress Kungsvägen 64
Område Hov
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 181 m²
Biarea 95 m²
Tomtarea 1368 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 3 750 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

JOHAN HAMMARSTRÖM

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

JOHAN HAMMARSTRÖM
Antal rum

9 (Varav 4 sovrum)

Boarea

181 m²

Planlösning

Välkommen till Kungsvägen 64 och ett charmigt hus från 1913 med 9 rum och helt källarplan. Huset har många äldre detaljer bevarade och här finns fantastisk potential och möjlighet att utveckla huset enligt egna önskemål.
Huset inrymmer sex kakelugnar, varav fem fungerande, två fungerande vedspisar samt bakugn/rök i källaren. Kakelugnen i vardagsrum i entréplan är ej godkänd och bakugn/rök i källaren är ej kontrollerad. Den lummiga trädgården är en riktig oas och tomten är på hela 1.368 m². Uthus med vedbod med loft samt ateljé. Garage och förråd. Växthus. Flaggstång.

Rumsbeskrivning, Entréplan:
– Entré med parkettgolv och väggpanel. trappa till övre plan.
– Hall med parkett, väggpanel/tapet och klädkammare under trappan. Vackra dubbeldörrar med blyinfattade glas.
– Vardagsrum med parkettgolv, utgång till enkelt uterum. Kakelugn med anmärkning.
– Inre hall med parkettgolv.
– Kök med äldre köksinredning och fungerande vedspis. Spis, fläkt och kyl/frys. Köksentré till trapphus och trädgård. Laminatgolv.
– Matsal med parkettgolv och fungerande kakelugn.
– Rum med parkettgolv, fungerande kakelugn och inbyggt vitrinskåp.
– Duschrum med plastgolv och våtrumstapet. WC, tvättställ och dusch.
Övre plan:
– Hall med parkett/trägolv, klädkammare samt trappa till vindsplan.
– Allrum med fungerande kakelugn trägolv och utgång till balkong.
– Allrum med fungerande kakelugn och laminatgolv.
– Sovrum med fungerande kakelugn samt trägolv.
– Rum (fd kök) med fungerande vedspis, stort skafferi, inbyggt väggskåp och bokhylla.
– Toalett med WC och tvättställ.
Källare: Tvättstuga, pannrum, förråd, snickarverkstad, matkällare samt ej kontrollerad bakugn/rök. Genomgående betonggolv och putsade väggar.

Bostadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggår

1913

Grundläggning

Källare

Fasad

Trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

2-glas

Ventilation

Självdrag

Elförbrukning

2471 kWh/år

Driftkostnad

Uppvärmning: 25 500 kr/år

Vatten och avlopp: 5 000 kr/år

Renhållning: 2 000 kr/år

Summa: 32 500 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.000 kr få genomgången på plats i huset.
– Internet genom ADSL. Möjligt att ansluta till fiber från Wexnet.
– Enligt taxeringsuppgift är husets boarea + biarea 153 + 90 m².
– I källaren förvaras originalfönster och dörrar som kvarstannar i huset.

Energiprestanda

141 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 665 000 kr

Tomt

1368 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Andel i samfällighet/GA: Hov FS:1, Växjö S:5-S:7; avser fiskerätt i visst område Helgasjön. Last, Avtalsservitut: Ledning, 07-IM1-47/702

Kommunikation

Växjö Stadstrafik trafikerar utkanten av Hov med sin turtätaste linje 1 (Hovshaga-Centrum-Teleborg). Dessutom linje 7 (Evedal-Östra Lugnet-Centrum-Universitetet) och norra delen av Hov trafikeras av linje 2 och 6 som går (Norr-Centrum-Araby).

Allmänt

Stadsdelen Hov är en oas i centrala Växjö. Den byggdes i början av 1900-talet utmed Kungsvägen där den växande stadens borgerskap och köpmän skaffade sig präktiga och för tiden storslagna villor och tomter. I dag finns många av sekelskiftesvillorna kvar, men också modern bebyggelse, som nyare villor och bostadsrätter. Populära Tomtabacken är vintertid välbesökt för pulkaåkning och andra aktiviteter.

Närservice

I närheten av Hov finns Pilbäckskolan (F-6) Norregårdsskolan (7-9) och Kulturskolan. Norremark är närmaste köpcentrum med Ica Kvantum, Coop Forum och flera andra butiker. Dalbo Centrum är ett välbesökt stadsdelscentrum i närheten med Ica, Konsum, grönsaksbutik, restaurang, kemtvätt, apotek, och vårdcentral.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 760 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge