personer har tittat på denna bostad

Villa

Ingelstad

Tallvägen 19

4 RoK

120 m²

2 190 000 kr

Fin Ingelstadvilla intill grönområde


Välbyggd och mycket välskött enplansvilla med källare. Generösa sällskapsytor och tre bra sovrum (går att göra ett fjärde) samt fräscha kök och wc/duschrum. Källare med bla renoverad gillestuga med braskamin och renoverat badrum. Barnvänligt läge nära lekplats och fotbollsplan samt trivsam baksida gränsande till grönområde.

Snabbfakta

Adress Tallvägen 19
Område Ingelstad
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 120 m²
Biarea 120 m²
Tomtarea 895 m²
Tillträde början/mitten på juli -19
Pris 2 190 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Endast tidsbokning!

Mäklare

NIKLAS CARLSSON

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 81

NIKLAS CARLSSON
Antal rum

4 (Varav 3 sovrum)

Boarea

120 m²

Planlösning

Välskött interiör med generösa sällskapsytor och tre sovrum. Möjlighet finns också att göra ett fjärde sovrum. Fräscht och rejält kök respektive wc/duschrum samt jättefin källare med renoverad gillestuga, renoverat badrum, stor tvättstuga samt rikligt med hobby- och förrådsutrymmen.

ENTRÉPLAN
– Ljus och öppen entré med laminatgolv och god avhängningsplats i garderober.
– Öppen planlösning mellan hall och vardagsrum med golv i fin körsbärsparkett. Städkåp i hallen.
– Stort vardagsrum med ljusa väggar och ljusinsläpp från flera fönster. Utgång till altanen samt golv med körsbärsparkett likt hallen. Möjlighet att vid behov avdela ytterligare ett sovrum.
– Rejält och trevligt kök med bra matplats. Golv med grafitgrått laminatgolv och skåpsinredning med vita/ljusa spegelluckor. Kyl (-03), frys (-03), spis (-01), fläkt (-06) och diskmaskin (-16).
– Sovrum med bokparkettgolv och två garderober.
– Större sovrum med rejäl skjutdörrsgarderob, laminatgolv och utgång till altanen.
– Sovrum med plasmatta och tre/fyra garderober.
– Praktisk klädkammare i anslutning till sovrummen.
– Fräscht WC/Duschrum med plastmatta på vägg och golv. WC, nyare tvättställskommod och spegelskåp samt ett mycket rymligt duschutrymme.

KÄLLARPLAN
– Hall med plastmatta.
– Fräsch och mysig gillestuga med braskamin. Nyligen renoverad med nytt väggmaterial (vitmålade väggar) och golv med ullmatta.
– Fint och nyligen renoverat badrum med plastmatta på väggar och golv. Tvättställskommod, WC, dusch och badkar samt handdukstork.
– Förråd (fd pannrum) med fjärrvärme. Målat betonggolv och putsade väggar.
– Hall med målat betonggolv och utgång till garage.
– Större hobbyrum/lekrum med laminatgolv och putsade väggar.
– Matkällare med betonggolv och putsade väggar.
– Tvättstuga med torkplats och arbetsbänk. Målat betonggolv och putsade väggar. Tvättho, tvättmaskin (-12) och torktumlare (äldre).
– Förråd med betonggolv och putsade väggar.

Bostadstyp

Byggår

1972

Grundläggning

Källare

Fasad

Tegel och träpanel

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas

Ventilation

Mekanisk frånluft samt tilluftsventiler

Driftkostnad

Uppvärmning: 23 000 kr/år

El: 9 000 kr/år

Vatten och avlopp: 5 000 kr/år

Renhållning: 2 000 kr/år

Summa: 39 000 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme samt braskamin

Övrigt

– Rejält altandäck längs baksidan där ca halva däcket också är överbyggt med tak.
– Markiser på framsidan av huset.
– Nya 3-glasfönster monterade 2016/2017 (ej källarefönster).
– Plattläggning på framsidan samt singel runt huset 2016.
– Brandskyddskontroll braskamin utförd 2018, utan anmärkning.
– Badrum källare renoverat 2010.
– Gillestuga renoverad 2010.
– Fjärrvärme installerad 2005.
– Tilläggsisolering vind 2005.
– Frånluftsventilation och tilluftsventiler 2005.
– WC/Duschrum entréplan renoverat 2004.
– Radonmätning utförd 2006 med resultat 120 Bq/m3 (Gränsvärdet är 200 Bq/m3).
– Larm från Sector-alarm finns installerat. Kan eventuellt övertagas.
– Internet via Adsl eller mobilt bredband. Möjlighet finns att installera fiber via Wexnet.

– Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

130 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

– Vidbyggt garage med förråds-/verkstadsdel.
– Lekstuga

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 195 000 kr

Tomt

895 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Kommunikation

Regiontrafiken linje 215 (Växjö-Tingsryd) och linje 240 (Växjö-Ronneby) trafikerar frekvent väg 27 som går genom samhället. Till Växjö är det cirka 15 minuter med bil.

Allmänt

Vid Torsjöns södra spets ligger Ingelstad, en av Växjö kommuns populäraste närorter. I samhällets centrum finns Kvarndammen omgiven av affärer, serveringar, vårdcentral och äldreboende. På andra sidan dammluckorna brusar forsen ner till Kyrksjön som blir Skyeån som sedan flyter förbi skolan och vidare genom det vackra landskapet. Intill Naturbruksgymnasiet reser sig Inglinge hög där legendens Kung Inge ligger begravd på Järnåldersgravfältet. Idrottslivet är aktivt med fotboll på Ingelvi och innebandy i sporthallen. Vid Torsjön finns badplats, tennisbanor och motionsspår.

Närservice

I Ingelstad finns förskolor, F-6-skola och fritidsgård, högstadiebarnen bussas till Växjö. Här finns också ett populärt naturbruksgymnasium samt vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, butiker, café, restaurang, pizzeria och pensionat.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 680 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge