personer har tittat på denna bostad

Villa

Högstorp

Örnvägen 12B

5 RoK

144 m²

5 290 000 kr

Villa Furulund, en 20-talsdröm på Högstorp


Vackert hus i härlig 20-talsstil. Huset har renoverats omfattande och här möter det gamla det nya med känsla och finess. Tre fungerande kakelugnar, vackra golv, höga golvsocklar, stuckaturer och originaldörrar ger huset charm och hemkänsla. Gårdshus om 25 m² med möjlighet till egen verksamhet alt uthyrning.

Snabbfakta

Adress Örnvägen 12B
Område Högstorp
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 144 m²
Biarea 131 m²
Tomtarea 792 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 5 290 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

OBS! Endast tidsbokning.

Mäklare

JOHAN HAMMARSTRÖM

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

JOHAN HAMMARSTRÖM
Antal rum

5 (Varav 3 sovrum)

Boarea

144 m²

Planlösning

Välkommen till attraktiva Högstorp och ett riktigt drömhus för den som söker ett äldre hus med charm. Utöver de två våningsplanen finns här en bra källare med bla stort rum som kan fungera utmärkt som tonårsrum. Fint gårdshus med möjlighet till uthyrning eller egen verksamhet. Skola och barnomsorg på kort på promenadavstånd.

Rumsbeskrivning entré:
Entréplan renoverat 2018 med genomgående vattenburen golvvärme.
– Öppen välkomnande entré med stora vita marmormönstrade granitplattor på golv och beigemönstrad tapet på vägg. Vackra höga golvsocklar och taklister som ramar in entrén. Stuckatur i tak. Vitmålad trappa till övre plan samt originaldörr ner till källare. Garderob med originaldörr. Befintlig hatthylla ingår inte.
– Nytt kök från 2018 med vita spegelluckor, läcker grå/beige Silestone bänkskiva, vita kakelplattor som stänkskydd samt vit diskho. Stor köksö med förvaring samt grå/beige Silestone bänkskiva med 2-3 sittplatser. Integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin, bred induktionshäll, underbyggd fläkt samt svart inbyggnadsugn och mikro. Stora vita marmormönstrade granitkeramikplattor på golv och vitmönstrad tapet. Vackra höga golvsocklar och taklister. Stuckatur i tak. Fönster i två väderstreck samt altandörr ut till balkong i nordöst.
– Stort och ljust vardagsrum om drygt 35 m² med vitlaserad enstavigt askparkettgolv och beigemönstrad tapet på vägg. Vackra breda golvsocklar och taklister. Stuckatur i tak. Fungerande kakelugn och fönster i två väderstreck. Öppet mot uterum.
– Isolerat uterum med uppvärmt enstavigt ekparkettgolv och vitmålade/stående träpanel på väggar. Infällda spotlights i tak samt dubbeldörrar ut till trädäck och trädgård i sydöst.

Rumsbeskrivning övre plan:
– Vitmålad trappa upp till allrum med stående vitmålad träpanel och beigemönstrad tapet på vägg samt fönster i nordväst.
– Ljust allrum med vitmålat trägolv, höga golvsocklar och beigemönstrad tapet på vägg. Fungerande kakelugn, förvaring bakom två skjutdörrar samt fönster i sydväst.
– Härligt sovrum med vitlaserat 3-stavigt ekparkettgolv och mönstrad tapet på vägg. Stuckatur i tak. Fungerande kakelugn och större skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Fönster i två väderstreck.
– Mysigt sovrum med vitlaserat 3-stavigt ekparkettgolv och gråmålade väggar. Större fristående garderob med spegeldörrar. Fönster i nordöst.
– Sovrum i vinkel med vitlaserat 3-stavigt ekparkettgolv och linblomsgrönmålade väggar. Fönster i nordväst.
– Badrum med vitt kakel/vitmålade väggar och uppvärmt golv med blått klinker. Badkar, duschvägg med skjutdörr, vit kommod, WC, vattenburen handdukstork samt fönster i sydväst.

Rumsbeskrivning källarplan:
– Gråmålad trappa ner till ett sällskapsrum med uppvärmt gråsvart klinkergolv och vitmålande väggar. Mindre fönster i två väderstreck.
– Mindre hall med uppvärmt grått klinkergolv och vitmålande väggar samt ett förråd.
– Dusch/Tvätt med uppvärmt grått klinkergolv och vitt kakel/vitmålande väggar. Inredning i form av duschkabin, WC samt vit kommod och spegel. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare (Siemens) Fönster i två väderstreck.
– Förråd med betonggolv och betongväggar. Fönster i två väderstreck. Dörr till källartrappa.

Bostadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggår

1926

Grundläggning

Källare

Fasad

Trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas

Ventilation

Självdrag

Elförbrukning

24700 kWh/år

Driftkostnad

El: 37 000 kr/år

Vatten och avlopp: 6 600 kr/år

Sotning: 600 kr/år

Renhållning: 2 000 kr/år

Summa: 46 200 kr/år

Uppvärmning

Luft/vattenvärmepump samt kakelugnar

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.000 kr få genomgången på plats i huset.
– Internet genom fiber från Wexnet.
– Kakelugnarna godkända för eldning, sotade 2019-03-15.

Energiprestanda

91 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

– Gårdshus om ca 25 m² med ekparkettgolv, vitmålade väggar samt två garderober. Litet pentry med kylskåp, vask och ett överskåp. Toalett med klinkergolv och vitmålade väggar. WC, tvättställ samt ett litet fönster.
– Trädgårdsförråd.
– Trädgården ramas in av stenstolpar, nytt staket och vackra grindar.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 165 000 kr

Tomt

792 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Förmån, Avtalsservitut: Ledning, 07-IM1-76/8394

Kommunikation

Högstorp trafikeras av stadstrafiken linje 4 (Högstorp-Centrum-Öjaby) och i närheten går väg 25 och väg 27.

Allmänt

Stadsdelen Högstorp började byggas på 1960-talet och består till största delen av villor. Högstorp ligger i Växjös östra utkant nära centrum och nära naturen. Högstorp är den mest skogsnära av Växjös stadsdelar, granne med Fyllerydsskogen där ett fantastiskt elljusspår och mängder med strövstigar väntar på både flanörer och motionärer. I Fylleryd finns också en populär golfbana. På senare år har området växt vidare österut mot Hollstorp både med villor och flerfamiljshus.

Närservice

Högstorps skola är en nybyggd F-6-skola som ligger vackert vid Solvändan högst upp på Högstorpsbacken vid Åbovägen. Området är välbesökt av de närboende och inbjuder till skogspromenader, lek och pulkaåkning. Fagrabäcksskolan är närmaste högstadieskola och gamla Högstorpsskolan är numera ombyggd till en större förskola. I nordöstra Högstorp ligger Åbo idrottsplats som är en av Växjös största tränings- och matchanläggningar för ungdomsfotbollen. Vid infarten till Högstorp ligger Hemköp och en kvälls- och helgöppen Preembutik.

Övrigt

Fastighetsmäklare Bergstrand tillämpar sk öppen budgivning. Alla bud emottages av mäklaren och redovisas till säljaren samt alla spekulanter via sms. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han vill sälja till och till vilket pris. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 800 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge