personer har tittat på denna bostad

Villa

Teleborg

Bondevägen 156

5 RoK

124 m²

3 150 000 kr

Sjöutsikt på Teleborg


Familjevänligt kedjehus med ytterläge i eftertraktade sjöraden på Bondevägen. Ett härligt läge intill naturen och med sjöutsikt mot Södra Bergundasjön. Fräscht kök, braskamin, uterum och altandäck i västerläge med pool. Bilfritt område med carport i separat byggnad.

Snabbfakta

Adress Bondevägen 156
Område Teleborg
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 124 m²
Biarea 26 m²
Tomtarea 516 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 3 150 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Budgivning pågår!

Aktuellt bud

3 780 000 kr

Lämnades 2019-04-23 kl 17:06

Oj, redan budgivning?! Lugn, det kanske inte är för sent om du verkligen är intresserad? Kontakta mäklaren, så kanske du hinner lägga ett bud innan affären är avslutad.

Mäklare

JOHAN HAMMARSTRÖM

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

JOHAN HAMMARSTRÖM
Antal rum

5 (Varav 3 sovrum)

Boarea

124 m²

Planlösning

Välplanerad och välskött kedjehus i 1½- plan med hörnläge och med härlig utsikt mot Södra Bergundasjön. Huset erbjuder tre till fyra sovrum alternativ ett till två sällskapsrum, två duschrum samt inglasad överbyggd altan i väst. Förråd via dörr till höger om entrén samt carport och kallförråd i separat byggnad. Här bor man lugnt i bilfritt område med grönområde som granne och det drygt elva kilometer långa motionsstråket runt Södra Bergundasjön. Fina förbindelser med cykel och buss till både Centrum och Universitetet.

Rumsbeskrivning entréplan:
– Entré med uppvärmt grått klinkergolv och mönstrat tapet på vägg. Praktiskt skjutdörrsgarderob med två spegeldörrar och inredning med plats för avhängning. Fyra vita infällda ledspotlights i tak.
– Hall med vitlaserad ekparkettgolv (Kährs) och gråmålad/mönstrad tapet på vägg. Öppet mot kök och vardagsrum och trappa upp till övre plan.
– Sovrum med vitlaserad ekparkettgolv (Kährs) och ljus tapet på vägg. En garderob samt fönster i öst.
– Sovrum med parkettgolv i bok och vitmönstrad tapet på vägg. Praktiskt skjutdörrsgarderob med tre spegeldörrar och inredning. Fönster i öst.
– Arbetskök med vita högglansluckor, vitmönstrad väggkakel (2018) och brun/grå laminatbänkskiva. Vita vitvaror i form av spis med keramik häll (Bosch), fläkt (Ikea) kyl och frys (Asko), diskmaskin (Electrolux) samt inbyggnadsugn (Ikea). Plats för matbord och öppet mot vardagsrum, vitlaserad ekparkettgolv (Kährs) och gråmålade väggar. Fönster samt utgång via altandörr till inglasad överbyggd altan i väst samt trädäck och mindre pool (ej uppvärmd). Markis.
– Ljust vardagsrum med vitlaserad ekparkettgolv (Kährs) och gråmålad/ljusmönstrad tapet på vägg. Braskamin och flera stora fönsterpartier i väst (utsikt mot sjön). Markis.
– Duschrum med plastmatta på golv och vitmålad vägg. Duschhörna med grön/vita kakelplattor på vägg. WC, tvättställ, spegel, väggfast spegelskåp. Fönster i norr.
– Tvättstuga med blå plastmatta på golv och blå tapet på vägg. Tvättmaskin (Bosch) och torktumlare (Elektro Helios), rostfri tvättho, väggfast skåp samt väggfasta hyllor. Utgång till inglasad överbyggd altan i väst.

Rumsbeskrivning övre plan:
– Hall med ekmönstrat laminatgolv och gråmålad väggar.
– Allrum/sovrum med ljust laminatgolv och brunmålade väggar. Fönster med sjöutsikt i väst samt ett förråd i anslutning till rummet.
– Sovrum med ekmönstrat laminatgolv och ljus tapet på vägg. Praktiskt skjutdörrsgarderob med fyra dörrar varav två med speglar.
– Dusch med ljus plastmatta på golv och beige kakelplattor på vägg. Duschhörna, WC, tvättställskommod i björk, skåp i björk, spegel samt vattenburen handdukstork. Takfönster i norr.

Bostadstyp

1½-plans kedjehus

Byggår

1974

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Tegel och träpanel

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas samt ett tvåglas kopplat

Ventilation

Självdrag

Elförbrukning

3747 kWh/år

Driftkostnad

Uppvärmning: 15 100 kr/år

El: 7 500 kr/år

Sotning: 400 kr/år

Samfällighet: 12 600 kr/år

Summa: 35 600 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.000 kr få genomgången på plats i huset.
– Fiberanslutning via Telia 100/100. Kostnad 399kr/mån.
– Pool med diameter 3,6 m, djup 1,35, rymmer ca 12 kbm vatten. Ny liner 2017. Sandfilter och pump.
– Växthus.

1998 – Dusch på entréplan renoverad.
2000 – Byte av papptak. Fönster bytta till 3-glas isoler, dock ej i dusch på entré plan.
2002 – Kamin installerad, godkänd av sotarmästare.
2005 – Kök renoverat.
2009 – Dusch på övre plan renoverat av Växjö Färg och Tapet. Våtrumsmatta under kakel.
2011 – Nytt tak med råspont, papp, läkt, betongpannor samt plåtsättningar. Ny panel och tilläggsisolering av gavelspetsar. Utfört av Marhults Bygg.
2018 – Nya golv och tapeter i kök, hall, vardagsrum samt ett sovrum. Nytt kakel i kök.

Energiprestanda

121 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 222 000 kr

Tomt

516 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Andel i samfällighet/GA: Växjö GA:6. Omfattar biluppställningsplatser, lekplatser, interna vägar, interna ledningar, kallförråd, centalsoprum, centrala postfack, kabel-tv, ytterbelysning. Två "städdagar" per år. Kostnad för vatten, avlopp och renhållning ingår. Kostnad 12.600 kr/år. Last, Avtalsservitut: Avloppsledning, 07-IM1-74/3272

Kommunikation

Teleborg trafikeras av Stadstrafikens turtätaste linje 1, linje 3, linje 5 samt linje 9.

Allmänt

Teleborg är Växjös största stadsdel med drygt 11 000 invånare. Den välplanerade stadsdelen med gott om cykelvägar och gångtunnlar växte fram under 1970-talet och har fortsatt att expandera. Teleborg omges av tre sjöar, Bergundasjön i väster, Växjösjön i norr och Trummen i öster. Vid Bergundasjön ligger flera gamla soldattorp, som idag utnyttjas av konstnärer och frilufts- och föreningslivet. På Teleborg ligger Linnéuniversitetet med sitt Campus. Linnéuniversitetet är ett av Sveriges stora universitet och de många studenterna bidrar till att ge stadsdelen en ungdomlig och levande prägel. Vid Trummen reser sig magnifika Teleborgs Slott och från vattentornet, eller Ekotemplet, som det också kallas, har man en milsvid utsikt över staden och Värend. Runt sjöarna Trummen och Växjösjön löper populära gång- och cykelvägar och bussförbindelserna är mycket goda.

Närservice

I Teleborg Centrum och i dess närhet finns köpcentrum med flera butiker, stormarknaden Willys och ICA Kvantum. Teleborgshallen är ett stort idrottscenter, där också Växjö Bollklubb har planer för sin ungdomsfotboll. I centrum finns även en kyrka, församlingshem, vårdcentral och apotek. På Teleborg finns flera skolor. Högstadieskolan Teleborgs Centrum och F-6 skolorna Furutåskolan och Ljungfälleskolan. Dessutom finns Torparskolan som är en F-2-skola. Ny förskola på Vikaholm, Växjös nya område som är en förlängning av Teleborg söderut.

Övrigt

Fastighetsmäklare Bergstrand tillämpar sk öppen budgivning. Alla bud emottages av mäklaren och redovisas till säljaren samt alla spekulanter via sms. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han vill sälja till och till vilket pris. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 480 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge