personer har tittat på denna bostad

Villa

Araby

Vretvägen 75

5 RoK

123 m²

2 490 000 kr

Familjevilla på återvändsgata


Lättskött och gediget hus med fint läge på lugn återvändsgata. Ett hus som passar bra för barnfamiljen med mysig trädgård mot sydväst, fem rum och stora extrautrymmen i källaren. Huset är välskött och fint med delvis äldre standard, flera större renoveringar är utförda under de senaste åren. Fjärrvärme. Öppen spis.

Snabbfakta

Adress Vretvägen 75
Område Araby
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 123 m²
Biarea 100 m²
Tomtarea 712 m²
Pris 2 490 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

OBS! Endast tidsbokning

Mäklare

JOHAN HAMMARSTRÖM

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

JOHAN HAMMARSTRÖM
Antal rum

5 (Varav 3 sovrum)

Boarea

123 m²

Planlösning

Välkommen till lugna Vretvägen och en trivsam 60-talsvilla med fristående garage och trädgård i bra storlek. Flera större renoveringar är utförda under de senaste åren såsom yttertak, dränering, badrum och altan. Hel källare med bla stor tvättstuga, bra förrådsutrymmen och gillestuga med öppen spis. Nytt altandäck i söderläge.

Lättskött hus med fint läge på lugn återvändsgata. Ett hus som passar bra för barnfamiljen med mysig trädgård mot sydväst, fem rum och stora extrautrymmen i källaren. Huset är välskött och fint med delvis äldre standard.
Rumsbeskrivning, entréplan;
– Hall med laminatgolv, vitmålade väggar, hatthylla samt en garderob.
– Kök med äldre inredning med gröna luckor, laminatbänkskivor/diskbänk och vitt vägkakel. Spis, fläkt, diskmaskin(ej använd på läge, osäker funktion) och kyl/frys. Laminatgolv och vitmålade väggar. Gott om skåpförvaring och matplats för 4 personer.
– Vardagsrum med parkettgolv, tapetserade väggar och utgång till nytt altandäck i söderläge. Trappa till nedsänkt vardagsrum.
– Tillbyggt rum/vardagsrum med laminatgolv, ljusa tapeter och stora fönster mot trädgård/altan.
– Sovrum med plastgolv, ljusa tapeter och fyra garderober.
– Sovrum med laminatgolv, gula tapeter och tre garderober.
– Sovrum med plastgolv, vitmålade väggar och en garderob.
– Duschrum renoverat 2016 med plastgolv och våtrumstapet. Dusch, Wc och tvättställ.
Källarplan;
– Tvättstuga med betonggolv och putsade väggar. Tvättmaskin och mangel.
– Gillestuga med laminatgolv, vita väggar/vit träpanel samt fungerande öppen spis. Befintligt kassaskåp ingår.
– Pannrum med betonggolv och putsade väggar/träpanel.
– Klädkammare.
– Matkällare.
Toalett med plastgolv och helkaklade väggar. WC och tvättställ.
– Förråd med betonggolv och putsade väggar.

Bostadstyp

1-plansvilla med källare

Byggår

1964

Grundläggning

Källare

Fasad

Tegel

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Lackerad plåt

Tak

Betongpannor, omlagt ca 2016

Fönster

2- och 3-glas

Ventilation

Självdrag

Elförbrukning

2693 kWh/år

Driftkostnad

Uppvärmning: 20 300 kr/år

El: 5 500 kr/år

Vatten och avlopp: 5 000 kr/år

Sotning: 500 kr/år

Renhållning: 2 000 kr/år

Summa: 33 300 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.000 kr få genomgången på plats i huset.
– Internet via ADSL. Förberett för fiber från Wexnet, pris för anslutning 16.500 kr.
– Enligt taxeringsuppgift är husets boarea+biarea 100+100 m², enligt verklig
uppmätning 126+97 m².
– Öppna spisen är sotad 180510 och brandskyddskontrollerad 150323 utan anmärkning.

Energiprestanda

Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Fristående garage. Asfalterad uppfart med plats för flera bilar.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 738 000 kr

Tomt

712 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Kommunikation

Cykelvägarna till Centrum är väl utbyggda, och på den gamla järnvägen kan man cykla eller gå ända från centrum till Evedal. Länstrafiken trafikerar Araby med sina turtätaste linjer, nummer 1 (Kronoberg-Teleborg), nummer 2 (Resesentrum-Araby-Norr), nummer 6(Norr-Araby-Resecentrum) liksom nummer 8 (Araby-Samarkand/Arenastaden). Växjö Centrum nås på några minuter.

Allmänt

Arabyområdet är det område där Växjö kommun satsat mest de senaste åren. Centrumskolan har totalrenoverats, en ny stor aktivitets- och idrottshall har invigts, Araby Park Arena, och flera nya byggprojekt har realiserats. I området finns utmärkta cykelvägar och vackra park- och grönområden, med tennisbanor, basket- och fotbollsplaner. Araby har flera aktiva kultur- och idrottsföreningar och erbjuder ett engagerat samhällsliv för den som så önskar. I Dalbo Centrum finns flera butiker, Konsum, Ica, blomsteraffär, grönsaksbutik med internationella livsmedel, restaurang och pub, apotek, tandläkare och vårdcentral. Där finns även en bensinstation med närbutik. I utkanten finns också Netto och en omtalad Seconhandbutik, Macken. I Araby finns Centrumskolan med F-6. Samarkand och Arenastaden ligger inte långt borta.

Närservice

I Dalbo Centrum finns flera butiker, Konsum, Ica, blomsteraffär, grönsaksbutik med internationella livsmedel, restaurang och pub, apotek, tandläkare och vårdcentral. Där finns även en bensinstation med närbutik. I utkanten finns också Netto och en omtalad Seconhandbutik, Macken. I Araby finns Centrumskolan med F-6. Samarkand och Arenastaden ligger inte långt borta.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 760 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge