personer har tittat på denna bostad

Villa

Hovshaga

Bastionvägen 2

6 RoK

142 m²

2 790 000 kr

Familjeläge på Hovshaga


Välplanerad villa med en planlösning som passar perfekt för barnfamiljen. 4-5 sovrum, 1-2 sällskapsrum och duschrum på båda våningsplanen. Hörntomt med fina lekytor, stort uterum och gräns mot grönområde. Skola/förskola på kort avstånd. Fjärrvärme och fiber. Kakelugn. Vidbyggt garage.

Snabbfakta

Adress Bastionvägen 2
Område Hovshaga
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 142 m²
Biarea 31 m²
Tomtarea 712 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 2 790 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

JOHAN HAMMARSTRÖM

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

JOHAN HAMMARSTRÖM
Antal rum

6 (Varav 4 sovrum)

Boarea

142 m²

Planlösning

Välkommen till barnvänliga Hovshaga och ett hus som passar perfekt för barnfamiljen med sina fem sovrum och fina trädgårdsytor. Lugnt och fint läge i barnrikt område med närhet till fritidsområde med golf, bad, ridstall och härlig natur.

Rumsbeskrivning, Entréplan;
– Entré och hall med plastgolv. Hatthylla samt en garderob.
– Rymligt kök med plastgolv och köksinredning från byggnadsåret. Vita spegelluckor med gröna lister, diskbänk samt vitt väggkakel. Kylskåp och frys ca 2015 (Electrolux), diskmaskin ca 2009 (Bosch), spis med keramikhäll ca 2009 samt köksfläkt. Genomgång till vardagsrummet samt inglasad altan.
– Tvättstuga renoverat med plastmatta på golv samt målad väv på väggarna. Tvättmaskin från ca 2009 och torkskåp. Tvättho samt fjärrvärmeaggregat.
– Trevligt vardagsrum med ekparkettgolv och utgång till stor inglasad altan med söderläge. Fin kakelugn av märket Cronspis, installerad 1992. Trappa upp till övre plan.
– Badrum med plastgolv samt våtrumstapet. Badrummet är inrett med badkar, handfat samt WC.
– Sovrum med plastmatta och tre garderober.
– Sovrum med plastmatta och tre garderober.

Övre plan:
– Hall med plastgolv. Utgång till balkong i söderläge.
– Rymligt sovrum med laminatgolv. Förråd.
– Sovrum med plastmatta och en garderob.
– Sovrum med plastmatta och en garderob.
– WC/Duschrum med plastmatta på golv och väggar. Duschhörna, tvättställ och WC.

Bostadstyp

1½-plansvilla

Byggår

1979

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas

Ventilation

Mekanisk till & frånluft med återvinning

Elförbrukning

2363 kWh/år

Driftkostnad

Uppvärmning: 11 600 kr/år

El: 6 000 kr/år

Vatten och avlopp: 4 100 kr/år

Sotning: 500 kr/år

Renhållning: 2 000 kr/år

Summa: 24 200 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.000 kr få genomgången på plats i huset.
– Fiber från Wexnet.
– Alla elinstallationer utbytta 2005. Jordade uttag i hela huset, ny central, jordfelsbrytare.
– Ny fjärrvärmecentral 2006.
– Huset är målat utvändigt 2016.
– Kakelugnen är godkänd att elda i och är sotad 2019
– Fönsterdörr samt 3-glasfönster mot söder på övre plan från 2011.

Energiprestanda

98 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Stor inglasad altan och balkong i söderläge.
Vidbyggt garage med ny fjärrstyrd port. Vedbod(befintligt ved ingår ej).

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 493 000 kr

Tomt

712 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Andel i samfällighet/GA: Huvudtornet GA:1. Gemensam skötsel av grönområde.

Kommunikation

Hovshaga trafikeras av stadstrafikens turtätaste linje 1, linje 7 och linje 8. Cykelvägarna är välutbyggda och de stora trafiklederna ansluter i områdets utkant.

Allmänt

Stadsdelen Hovshaga ligger cirka fyra kilometer norr om Växjö centrum. På Hovshaga är det nära till naturområden, Helgasjön, Araby Fritidsområde, Kronoberg och Evedal. Stadsdelen, som är en av Växjös populäraste, har sedan 1970-talet vuxit norrut med omfattande villabebyggelse och bostadsrättsområden. Stadsdelen har en ung prägel och många barnfamiljer bor här. Vid idrottsanläggningen Hagavallen bedriver Hovshaga AIF en av Smålands största ungdomsverksamheter inom främst fotboll och innebandy.

Närservice

På Hovshaga finns tre kommunala F-6-skolor, Gustavslundsskolan, Hovshagaskolan och Östra Lugnets skola samt ett flertal förskolor. Sammanbyggt med Gustavslundskolan ligger Hovshaga sporthall. I Hovshaga centrum finns en Ica Supermarket, pizzeria, bibliotek, frisersalong och vårdcentral. På området finns också bensinmack och jourbutik. Närmaste köpcentrum - fem minuter med bil - är Norremark med bland annat Ica Kvantum, Coop Forum, Systembolaget och Apotek. Stadsdelskyrkan heter Johannesgården och ingår i Maria församling. På Hovshaga ligger också en av Växjös tre kyrkogårdar, natursköna Hovshaga kyrkogård med ett eget kapell.

Övrigt

Fastighetsmäklare Bergstrand tillämpar sk öppen budgivning. Alla bud emottages av mäklaren och redovisas till säljaren samt alla spekulanter via sms. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han vill sälja till och till vilket pris. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 800 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge