personer har tittat på denna bostad

Villa

Furuby

Furuvägen 3

5 RoK

130 m²

1 625 000 kr

Toppenläge i Furuby


Enplansvilla på återvändsgata intill skog och gångavstånd till sjö och badplats. Trivsamt hus med fin planlösning, 3-4 sovrum, stort kök/matplats och fina sociala utrymmen. Nybyggd västeraltan med kvällssol. Prisvärt villaboende på kort pendlingsavstånd till Växjö. Fiber från Wexnet.

Snabbfakta

Adress Furuvägen 3
Område Furuby
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 130 m²
Tomtarea 1044 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 625 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

JOHAN HAMMARSTRÖM

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

JOHAN HAMMARSTRÖM
Antal rum

5 (Varav 3 sovrum)

Boarea

130 m²

Planlösning

Fint läge intill skogsområde med motionsspår och strövstigar, samt Årydsjön på kort avstånd. Nära till skola/förskola och goda bussförbindelser till Växjö.
Rumsbeskrivning;
– Entré och hall med plastgolv. Fyra garderober i hallen. Laserad spaljé vid entrén som avdelar hallen mot matplatsen.
– Duschrum med våtrumsmatta på golv och vägg. Toalett, handfat, spegel samt dusch. Fönster i öster.
– Kök med rymlig matplats, öppen planlösning mot hallen. Bröstpanel med speglar och målad vägg samt plastmatta på golv. Köksavdelning med ekparkett , inredning från byggnadsåret med släta vitmålade köksluckor, diskbänk, bardel med bänkskiva av trä, samt ytterligare underskåp med bänkskiva av laminat, högskåp, spis med häll, köksfläkt och kyl/frys (Elektro Helios) diskmaskin (Husqvarna). Fönster i öster.
– Tvättstuga/groventré med klinkergolv och målad vävtapet. Tvättho med arbetsbänk, städskåp, över- och underskåp samt garderob med förvaringsmöjlighet. Torkskåp, tvättmaskin, varmvattenberedare. Fiber.
– Matrum med ekparkett och målad vävtapet. Fönster i väster samt utgång till stort altandäck med västerläge.
– Från matrummet når du vardagsrummet via dubbeldörrar. Golvbeläggning med ekparkett och vitmålad tapet samt fondtapet. Fönster i västerläge.
– Sovrum med lönnparkett, vitmålade väggar, två garderober samt fönster i västerläge.
– Sovrum med ekparkett, vitmålade väggar, fyra garderober samt fönster i västerläge.
– Klädkammare, uppgång till vind samt lucka till krypgrund.
– Sovrum med lönnparkett, vitmålade väggar och fönster mot öster.
– Badrum med klinkergolv och kaklade väggar, handfat med kommod, spegel med belysning, toalett, bidé badkar och garderob.

Bostadstyp

1-plansvilla

Byggår

1973

Grundläggning

Krypgrund

Fasad

Trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Lackerad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

2-glas

Ventilation

Mekanisk till & frånluft med återvinning

Driftkostnad

El: 30 000 kr/år

Vatten och avlopp: 6 600 kr/år

Renhållning: 2 100 kr/år

Summa: 38 700 kr/år

Uppvärmning

Direkt El. Luftvärme

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.
– Internet via fiber från Wexnet.

Energiprestanda

Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Vidbyggd sidobyggnad med rymligt och isolerat garage. Stor isolerat förrådsdel
som nås från baksidan. Stort altandäck med eftermiddagssol.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

798 000 kr

Tomt

1044 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Last, Avtalsservitut: Optokabel, 0780IM-11/4352

Kommunikation

Regiontrafiken med linje 218 och 219.

Allmänt

Lilla samhället Furuby ligger öster om Årydssjön omkring 15 km från Växjö. Furuby socken har cirka 750 invånare och består förutom av kyrkbyn Furuby också av byarna Attsjö, Kårestad, Fägerstad och Västorp. Bygden består mestadels av jordbruks- och skogsmarker. Furuby har gamla anor, ett gravfält från järnåldern finns i kyrkbyn. Furubys första kyrka byggdes sannolikt under 1100-talet.

Närservice

Furuby skola (F-6) och förskola ligger mitt i samhället. Det finns också bibliotek och friluftsbad. Idrottsföreningen Furuby IF är en stor lokal förening med cirka 250 medlemmar som håller till på Idrottsplatsen Furuvallen.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 760 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge