personer har tittat på denna bostad

Villa

Norr

Gamla Norrvägen 232

6 RoK

135 m²

3 290 000 kr

Enplansvilla på attraktiva Norr


Bekvämt och trivsamt enplanshus som passar perfekt för barnfamiljen. Här finns fyra sovrum, stort härligt vardagsrum och matrum i en fin planlösning med allt samlat i ett plan. Absolut närhet till förskola, skolor, service och fin natur. Lättskött trädgård och baksida med skyddad altan i husets vinkel. Fristående isolerat garage med fjärrstyrd port och isolerat förråd på 16 m².

Snabbfakta

Adress Gamla Norrvägen 232
Område Norr
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 135 m²
Tomtarea 844 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 3 290 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

6 (Varav 4 sovrum)

Boarea

135 m²

Planlösning

Välkommen till ett väl underhållet hus på Gamla Norr som erbjuder en utmärkt boendemiljö med närhet till både Centrum och god service på Norremark, härliga Fyllerydsskogen, förskola inom 100 m och bra skolor från år 6 till gymnasienivå. Lättskött trädgård och fasad helt i tegel bidrar till ett bekvämt boende. Välkomna på visning!

Rumsbeskrivning:
– Hall med terracottafärgat klinkergolv med elgolvvärme samt ljus träpanel på vägg. Befintlig hatthylla ingår ej.
– Duschrum helrenoverat 2010 med eluppvärmt svart klinkergolv och helkaklade vita väggar med blå mosaikdetaljer. Massagedusch, vägghängd WC, tvättställskommod med svart granitskiva och handdukstork.
– Toalett med svart-/vitt klinkergolv och vägg med grönt kakel/mönstrad tapet. WC och tvättställ.
– Sovrum med parkettgolv, lila tapet och en garderob.
– Sovrum med parkettgolv, beige tapet och en garderob.
– Sovrum med parkettgolv, gul tapet och en garderob.
– Stort vardagsrum med enstavigt parkettgolv, stora fönster mot trädgården, härlig braskamin och dubbla skjutdörrar mot matsalen.
– Kök från 1999 med luckor i björk, bänkskiva i granit 2014 och vitt väggkakel. Induktionshäll 2013, ugn 2013, kyl, frys, diskmaskin. Laminatgolv. Befintlig mikrovågsugn ingår ej.
– Matsal om ca 20 m² med parkettgolv och vit tapet/panel. Ett härligt rum med plats för många gäster och stora fönsterytor mot trädgården.
– Föräldrarsovrum med parkettgolv, ljus tapet och fem garderober. Utgång till trädgården.
– Groventré/tvätt med plastgolv och goda förvaringsmöjligheter. Tvättmaskin och torktumlare 2009, äldre torkskåp och vask. Varmvattenberedare ca 2012.

Bostadstyp

1-plansvilla

Byggår

1977

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Tegel

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Tak

Betongpannor(nya vindskivor och tak rengjort 2018)

Fönster

2- och 3-glas

Ventilation

Självdrag

Elförbrukning

13743 kWh/år

Driftkostnad

El: 22 000 kr/år

Vatten och avlopp: 4 500 kr/år

Sotning: 500 kr/år

Renhållning: 2 100 kr/år

Summa: 29 100 kr/år

Uppvärmning

Elpanna, luftvärmepump 2016, braskamin 2003

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.000 kr få genomgången på plats i huset.
– Internet via fiber från Wexnet. Kostnad 150 kr/mån samt tillkommande för innehållstjänst. Nätverksuttag i alla rum.
– Larm finns installerat, kan tas över av köparen.
– Skenor för tavelupphängning ingår ej.
– Ny elcentral och jordfelsbrytare 2014.
– Vinden är golvad med spånskiva ca 35 m² samt flera hyllor.

Energiprestanda

158 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Fristående garage med förrådsdel. Ny taksarg och garageport 2014.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 538 000 kr

Tomt

844 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Kommunikation

Norr trafikeras av Växjö stadstrafik linje 2 och 6. Centrum ligger på cykel- och gångavstånd.

Allmänt

Norr bebyggdes från början med arbetarbostäder, men upprustades under 1900-talet till en modern och trivsam stadsdel. På norr finns alla typer av bostäder, inte minst gedigna villor från 1950-talet och framåt. I stadsdelen finns också flera mindre parker och grönområden. Den äldre delen som ligger närmast centrum kallas Gamla norr, Nya norr byggdes ut under 1970- och 80-talen. Alldeles intill finns Fyllerydsskogen som är ett av Växjös mest varierande och populära natur- och rekreationsområden. Där finns milsvida motions- och strövstigar, ett populärt elljusspår och en 18-håls golfbana.

Närservice

På Norr ligger Lillestadskolan (F-6), där finns också Fagrabäckskolan (7-9). Växjös stora gymnasieskolor Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum ligger också på Norr. Vid Kristinatorget och vid Kalmarrondellen finns dagligvarubutiker och till shoppingen i centrum är det inte långt. Norremark, cirka tre minuter med bil, är närmaste köpcentrum med flera stora butiker inom dagligvaruhandel, systembolag, gym, padelcenter och annan service.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 760 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge