personer har tittat på denna bostad

Villa

Norr

Gamla Norrvägen 36

5 RoK

137 m²

5 200 000 kr

Villa Ekeliden anno 1905 - charmig idyll på Norr


Vackert och charmigt drömhus med centralt läge på Gamla Norr. Huset är omfattande renoverat på 90-talet och alla stora renoveringar såsom tak, fönster, dränering, fasad, murstock etc är utförda. Två vackra kakelugnar samt öppen spis, samtliga fungerande. Sidobyggnad med garage, förråd, atelje och uterum - Perfekt för egen verksamhet. Tomten inramas med häckar samt vackra staket med stenstolpar och grindar på framsidan.

Snabbfakta

Adress Gamla Norrvägen 36
Område Norr
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 137 m²
Biarea 62 m²
Tomtarea 838 m²
Pris 5 200 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

OBS! Endast tidsbokning

Mäklare

JOHAN HAMMARSTRÖM

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

JOHAN HAMMARSTRÖM
Antal rum

5 (Varav 3 sovrum)

Boarea

137 m²

Planlösning

Exemplariskt underhållet drömhus med högsta trivselkänsla centralt på Gamla Norr. Huset är uppfört åren 1903-1903 av nuvarande ägares farfar. Huset har sedan varit i familjens ägo i tre generationer och nu får en ny familj chans att bo i detta härliga hus. Välkomna på visning!
Rumsbeskrivning, entréplan:
– Trevlig veranda med utrymme för sittplatser. (Bef bänkar ingår ej)
– Entré med klinkergolv och tapetserade väggar.
– Hall med parkettgolv och tapetserade väggar. Nedgång till källaren samt uppgång till övervåning.
– Vardagsrum med vacker fiskbensmönstrad ekparkett på golvet samt tapetserade väggar och öppen spis (eldstadsplan finns). Fönster mot väster och söder, markiser över fönster.
– Matrum med öppen planlösning mot vardagsrummet, det vackra fiskbensmönstrade ekparketten fortsätter in i här. Fönster mot söder, markis över fönster.
– Kök med köksinredning från 90-talet, köksluckor av ek, bänkskiva av laminat med ek-kant och infälld diskho. Köpmansdisk, spis med keramik häll 2016, diskmaskin, köksfläkt och mikro 1992, kyl och frys ca 2013. Vacker kakelugn med eldstadsplan av kalksten. Utgång till baksida med stenlagd uteplats och trädgård, fönster i norr.
– Gästtoalett med wc och handfat, vinyltapet på väggar samt plastmatta på golv.
– Sovrum med parkettgolv och tapetserade väggar. Två garderober, en med av hängningsmöjlighet för ytterkläder och en garderob med hyllförvaring.
Övre plan:
– Vacker vitmålad trappa med mattklädda trappsteg upp till övre plan.
– Hall med fint trägolv och tapetserade väggar, två garderober.
– Sovrum med trägolv och tapetserade väggar. Vacker kakelugn, två fönster mot söder, markis över det stora fönstret. Rejäl förvaringsutrymme i stor sidogarderob.
– Sovrum med trägolv och tapetserade väggar samt fönster mot norr. Här finns också en stor sidogarderob.
– Stort och väldisponerat badrum med våtrumsmatta på golv och vägg, fönster mot söder. Duschkabin, hörnbadkar Neptun, dubbla handfat med kommod och sidoskåp, spegel med belysning samt handdukstork.
Källare:
– Hall med textilmatta och vitmålade väggar.
– Förråd med textilmatta och vitmålade väggar.
– Duschrum med plastmatta på vägg samt kaklade väggar. Dusch och toalett.
– Matkällare med klinkergolv och målade väggar.
– Tvättstuga med klinkergolv och målade väggar. Utgång till trädgården. Tvättmaskin ( Husqvarna) och torktumlare (Samsung), tvättho, mangel.
– Verkstad/pannrum målat betonggolv samt målade väggar. Fjärrvärme.

Bostadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggår

1905

Grundläggning

Källare

Fasad

Trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Lackerad plåt

Tak

Tegel

Fönster

3-glas

Ventilation

Självdrag

Driftkostnad

Uppvärmning: 16 800 kr/år

El: 6 000 kr/år

Vatten och avlopp: 5 500 kr/år

Sotning: 500 kr/år

Renhållning: 2 000 kr/år

Summa: 30 800 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.
– Internet genom ADSL. Möjligt att ansluta till fiber från Wexnet.
– Alla eldstäder brandskyddskontrollerade 170302 utan anmärkning. Kakelugn övervåning sotad 180301, kakelugn bottenvåning sotad 171025 och öppen spis sotad 140113.
– Befintligt larm kan övertas av köparen.
– Egen brunn för trädgårdsbevattning.
– Tråd för gräsklipparrobot ingår.
– Befintliga kornischer ingår.
– Centraldammsugare finns.

Energiprestanda

101 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Garageuppfart med plats för flera bilar, grusad uppfart. Separat byggnad med garage och ateljé. På garagets baksida finns redskapsförråd och f.d. sopförråd fungerar numera som vedförråd, vindsförråd finns över garaget. Bredvid garaget finns en lokal som kan användas som t.ex. ateljé för hobby eller egen verksamhet, eluppvärmd (har ej använts senaste tiden) i anslutning till ateljén finns härligt uterum.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 297 000 kr

Tomt

838 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Norr trafikeras av Växjö stadstrafik linje 2 och 6. Centrum ligger på cykel- och gångavstånd.

Allmänt

Norr bebyggdes från början med arbetarbostäder, men upprustades under 1900-talet till en modern och trivsam stadsdel. På norr finns alla typer av bostäder, inte minst gedigna villor från 1950-talet och framåt. I stadsdelen finns också flera mindre parker och grönområden. Den äldre delen som ligger närmast centrum kallas Gamla norr, Nya norr byggdes ut under 1970- och 80-talen. Alldeles intill finns Fyllerydsskogen som är ett av Växjös mest varierande och populära natur- och rekreationsområden. Där finns milsvida motions- och strövstigar, ett populärt elljusspår och en 18-håls golfbana.

Närservice

På Norr ligger Lillestadskolan (F-6), där finns också Fagrabäckskolan (7-9). Växjös stora gymnasieskolor Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum ligger också på Norr. Vid Kristinatorget och vid Kalmarrondellen finns dagligvarubutiker och till shoppingen i centrum är det inte långt. Norremark, cirka tre minuter med bil, är närmaste handelsområde med flera stora butiker inom dagligvaruhandel, systembolag, gym, padelcenter och annan service.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 800 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge