personer har tittat på denna bostad

Villa

Gemla

Klövervägen 2

5 RoK

132 m²

2 500 000 kr

Välskött 30-tals hus i populära Gemla


Högt belägen 2-plansvilla omgiven av en fantastisk vacker trädgård hittar du som sista hus på återvändsgata. Mysigt, hemtrevligt och välskött villa med b la två kakelugnar och en täljstenskamin, bastu samt inglasat uterum i sydvästligt läge. Sällskapsytorna är samlade på entréplan och sovrummen på övre plan. På den vackra hörntomten hittar du fruktträd, garagebyggnad samt snickarbod. Här finns fiber installerat. Varmt välkomna på visning!

Snabbfakta

Adress Klövervägen 2
Område Gemla
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 132 m²
Biarea 12 m²
Tomtarea 1461 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 2 500 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

5 (Varav 2 sovrum)

Boarea

132 m²

Planlösning

Välkomna till Klövervägen 2 i Gemla och till ett välskött 30-tals hus. Villan genomgick en totalrenovering 1980 där en ny planlösning gjordes. 1993 byggde man till nuvarande entrédel och våtrum samt uterum. Nuvarande ägare har bott här sedan 1992 och har underhållit hela fastigheten omsorgsfullt. Huset har ett högt och vackert läge med vidsträckt utsikt på hörntomt sist på återvändsgata. Trädgårdstomten på hela 1461 m² är lätt kuperad och omger vackert huvudbyggnaden samt inbjuder till lek och spring året runt. På tomten står även ett fd brygghus där idag finns ett garage och större förråd eller som hobbyutrymme. Till Gemla har du goda tåg- och buss förbindelser och på orten finns Gemla skola (F–6-skola) samt livsmedelsbutiken Matöppet. Välkommen till ett mycket trevligt boende för att trivas i många år!

Rumsbeskrivning entréplan:

– Entré med stenmönstrad plastmatta på golv och ljus tapet på vägg. Hatthylla samt garderob. Utgång till inglasat uterum i sydväst.
– Tvätt/Duschrum med ljus plastmatta på golv och gul tapet på vägg. Duschhörna med plastmatta på golv och vägg bakom skjutdörrar. Bastu med plats för 4 – 5 personer. Inredning i form av rostfri tvättho med tillhörande underskåp. Överskåp samt garderob. Tvättmaskin Bosch (2018) samt torkskåp (Elektro Helios). Fönster i öst.
– Sällskapsrum med trägolv i furu och ljust målade väggar. Täljstenskamin (sotas vart tredje år) samt fönster i öst.
– Matrum med trägolv i furu och ljust målade väggar. Kakelugn (sotas varje år) samt Fresch fläkt (transporterar värmen uppåt). Fönster i syd och väst.
– Kök med naturfärgade luckor från Härjedalskök, mönstrad bänkskiva i laminat, rostfri diskho samt naturfärgade kakelplattor som stänkskydd. Vitvaror i form av vit kyl och frys AEG (2017), vit spis med induktionshäll Husqvarna (2016), vit fläkt Franke (2019) samt diskmaskin Bosch (2006). Ljus plastmatta på golv och ljus tapet på vägg. Städskåp samt fönster i nord och öst.
– Gästentré med ljust laminatgolv, ljus mönstrad tapet och stående grönmålad panel på vägg. Hatthylla samt trappa upp till övre plan.
– Gästtoalett med brunt klinkergolv och grågrön tapet på vägg. Inredning i form av WC, tvättställ och spegelskåp. Litet fönster i norr.

Rumsbeskrivning övre plan:
– Hall med ljust laminatgolv, ljus mönstrad tapet och stående grönmålad panel på vägg. Dörr ut till balkong i norr samt litet fönster i väst.
– Sovrum med lutat trägolv (original) och vitmålade väggar. Kakelugn (sotas vart tredje år) samt fönster i väst.
– Sovrum med ljust laminatgolv och ljus mönstrad tapet på vägg. Två garderober samt fönster i öst.
– Arbetsrum ljust laminatgolv och grön tapet på vägg. Platsbyggd arbetsbänk i trä med lådor och skåp undertill. Tre garderober, två linneskåp samt fönster i norr.
– Helkaklat badrum med uppvärmt rosa klinkergolv och ljusrosa kakel på vägg. Inredning i form av ljus kommod med tillhörande spegelskåp och badrumsskåp. WC, bubbelbadkar samt elektrisk handdukstork. Fönster i öst.

Bostadstyp

2-plansvilla

Byggår

1932

Grundläggning

Torpargrund med mindre källare

Fasad

Trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Plankstomme

Utv. plåtarbete

Lackerad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas isoler

Ventilation

Självdrag

Elförbrukning

14684 kWh/år

Driftkostnad

El: 24 000 kr/år

Vatten och avlopp: 4 700 kr/år

Sotning: 920 kr/år

Renhållning: 1 950 kr/år

Summa: 31 570 kr/år

Uppvärmning

Direkt El, luft luft värmepump samt 3 eldstäder

Övrigt

– Inglasat uterum med skjutpartier.
– Markis utanför stora fönster i öst och väst (5 st)
– Fiberanslutning via Wexnet (2012).
– Robotgräsklippare Stiga (2012).
– Larm från Garda. Abonnemanget kan övertas mot en årlig kostnad fn ca 1500 kr.
– Varmvattenberedare Nibe (2006).
– Två kakelugnar samt en täljsten kamin (2010). Godkända 2017. Används vid kalla dagar under vinterhalvåret.
– Flaggstång.

Renoveringar:
– 1979 yttertak omlagt på hus.
– 1980 totalrenovering av hus och planlösningen gjordes om. 3-glas fönster. El installation samt ledningar.
– 1993 tillbyggd del där nuvarande entré, våtrum samt uterum finns. Yttertak på denna sida lades om. Panel, yttertak och renovering av garagebyggnad.
– 2000 renovering av köksluckor från Härjedalskök.
– 2002 radonmätning utförd utan anmärkning.
– 2003 badrum renoverat övre plan av Oskarssons rör och Gemla Elektriska.
– 2006 samtliga radiatorer utbytta. Ny varmvattenberedare NIbe.
– 2007 luft luft värmepump installerades.
– 2017 byte av enstaka träpanel på fasad samt utvändig målning samtliga byggnader.

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

131 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Fd brygghus idag med isolerat garage och förråd (ej isolerat). Snickarbod (ej isolerad).

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 217 000 kr

Tomt

1461 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Regiontrafiken med linje 144/145 och 114 Växjö-Gransholm. Gemla har egen tågstation som tar dig till Växjö på 7 min.

Allmänt

I Gemla bor man i en modern tätort och samtidigt finns ett levande jordbruk. Här finns tillverkningsindustri som Fresh och Mickis leksaker. Det finns också en rad olika företag inom bygg- och IT-branchen, i Gemla finns en framgångsrik entreprenörsanda. Rakt igenom Gemla rinner Helige Å som är utmärkt att paddla på. Gransholms IF har idrottsverksamhet med fotboll, innebandy, tennis och gymnastik. Gemla ligger mitt emellan Växjö och Alvesta, här bor man med närhet till stadens brus och samtidigt den härliga naturen i Gemla.

Närservice

Gemla skola är en F–6-skola med cirka 170 elever. Skolan ligger centralt i Gemla och är sammanlänkad med fritidshemmet. På orten finns också livsmedelsbutiken Matöppet, en pizzeria och ett gym.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 840 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge