personer har tittat på denna bostad

Villa

Högstorp

Högstorpsvägen 156

7 RoK

170 m²

4 190 000 kr

Bekväm enplansvilla på gemytliga Högstorp


Välkomna till Högstorp och ett hus för familj med behov av en lite större bostad. Här finns fem sovrum, två sällskapsrum och socialt kök i en välplanerad planlösning. Huset har genomgående ljus färgsättning och flera takfönster bidrar till en skön och trivsam interiör. Renoverat kök och våtutrymmen. Trädgårdsbaksidan ligger i sydvästläge och är en skyddad oas med altandäck, härligt uterum om ca 27 m² och lättskötta gräsytor. Skola och förskola på kort promenadavstånd.

Snabbfakta

Adress Högstorpsvägen 156
Område Högstorp
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 170 m²
Tomtarea 766 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 4 190 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

JOHAN HAMMARSTRÖM

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

JOHAN HAMMARSTRÖM
Antal rum

7 (Varav 5 sovrum)

Boarea

170 m²

Planlösning

– Entré med mörkgrått klinkergolv, avhängningsmöjlighet för ytterkläder, garderob samt städskåp.
– Hall med ekparkett, vitmålade väggar, takfönster som ger härligt ljusinsläpp och inbyggd takbelysning.
– Sovrum med ekparkett och vitmålade väggar samt en fondvägg, 6 garderober varav ett linneskåp. Fönster mot norr och väster.
– Allrum med öppen planlösning mot kök. Ekparkett, vitmålade väggar samt fondvägg. Braskamin. Fönster mot väster, markis.
– Vardagsrum med ekparkettgolv, vitmålade väggar och fondtapet, spotlights i tak, två stående och två liggande fönster mot väster samt fönster mot uterummet. Rummet nås via dubbla dörrar från allrummet. Hemmabiosystem med projektor, filmduk och högtalarsystem ingår.
– Kök från 2016 med inredning från IKEA med blanka vita släta köksluckor och lådor med bra förvaringsmöjlighet. Mosaikkakel, grå arbetsbänkar av laminat, mörkgrått klinkergolv med golvvärme. Rostfria vitvaror kyl och frys (Miele) 2016, spis med häll (Bosch) 2016, diskmaskin 2019, köksfläkt. Bra ljusinsläpp från stort takfönster. Fönster och fönsterdörr mot uterummet.
– Stort härligt uterum om ca 27 m² med isolerat golv och vägg samt isolerat fönsterparti(2018). Ljust laminatgolv, tak av kanalplast och infravärme. Stora fasta fönster mot öster samt öppningsbara fönster mot söder samt utgång mot uteplats.
– Sovrum med parkettgolv, vitmålade väggar samt vägg med fondtapet. Två garderober samt fönster mot norr.
– Duschrum renoverat 2015 med uppvärmt mörkgrått klinkergolv och högblanka vita rektangulära kakelplattor. Duschhörna med välvda glasdörrar samt takdusch, vertikal bård med mörkgrått kakel i duschen. Toalettstol, handfat med vit kommod, handdukstork, spegel med belysning och spotlights i tak. Högskåp med spegel samt mindre skåp över toalettstol. Takfönster med fint ljusinsläpp samt litet fönster mot norr.
– Tvätt/duschrum renoverat 2019 med ljusgrått klinkergolv och vitmålad vävtapet på väggarna. Tvättmaskin (Miele), torktumlare (Cylinda) 2012, vita överskåp, tvättho, arbetsbänk av laminatskivor, handdukstork, frånluftsvärmepump. Dusch med glasdörr, takdusch samt ljusgrått kakel och klinker. Separat toalett med handfat, spegel med belysning, toalettstol, ljusgrått klinkergolv och vitmålad vävtapet på väggarna. Fönster mot norr.
– Groventré med utgång mot norr, en dubbelgarderob samt enkelgarderob med spegel.
– Rum/kontor med ekparkett samt vita väggar och vägg med fondtapet. Två dubbelgarderober samt tre enkelgarderober. Fönster i norr.
– Sovrum med ekparkett på golvet och vitmålade väggar, fondtapet. Fyra dubbelgarderober och två enkelgarderober. Fönster och altandörr mot söder och uteplats.
– Sovrum med ekparkett på golvet och vitmålade väggar, fondtapet. En dubbelgarderob samt en enkelgarderob. Fönster i söderläge, markis.
– Uteplats med trätrall i söderläge samt markis över del av uteplatsen.
– Isolerat förråd med klinkergolv.
– Mindre förråd med klinkergolv.
– Överbyggt förråd för förvaring av cyklar mm.
– Staket runt delar av tomten samt marksten på garageuppfart och gångar. Gräsmatta på framsida och häck mot Högstorpsvägen. Fasadbelysning samt lysstolpe vid garageuppfart.
– Garage, garageport med fjärr öppnare, fyra dubbelgarderober, förråd innanför garaget med en dubbelgarderob samt hyllplan för förvaring.

Bostadstyp

1-plansvilla

Byggår

1987

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas

Ventilation

Mekanisk till & frånluft

Driftkostnad

El: 44 000 kr/år

Vatten och avlopp: 6 500 kr/år

Renhållning: 2 000 kr/år

Summa: 52 500 kr/år

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump med återvinning

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.
– Internet via fiber från Wexnet.
– Fjärrvärme finns i området, möjligt att ansluta sig. (pris ca 90.000 kr enligt VEAB)
– Elförbrukning ca 30.000 kwh/år, avser både hushållsel och uppvärmning.
– Braskaminen brandskyddskontrollerad 151118 utan anmärkning och sotad 180312.

Energiprestanda

137 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 818 000 kr

Tomt

766 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Högstorp trafikeras av stadstrafiken linje 4 (Högstorp-Centrum-Öjaby) och i närheten går väg 25 och väg 27.

Allmänt

Stadsdelen Högstorp började byggas på 1960-talet och består till största delen av villor. Högstorp ligger i Växjös östra utkant nära centrum och nära naturen. Högstorp är den mest skogsnära av Växjös stadsdelar, granne med Fyllerydsskogen där ett fantastiskt elljusspår och mängder med strövstigar väntar på både flanörer och motionärer. I Fylleryd finns också en populär golfbana. På senare år har området växt vidare österut mot Hollstorp både med villor och flerfamiljshus.

Närservice

Högstorps skola är en nybyggd F-6-skola som ligger vackert vid Solvändan högst upp på Högstorpsbacken vid Åbovägen. Området är välbesökt av de närboende och inbjuder till skogspromenader, lek och pulkaåkning. Fagrabäcksskolan är närmaste högstadieskola och gamla Högstorpsskolan är numera ombyggd till en större förskola. I nordöstra Högstorp ligger Åbo idrottsplats som är en av Växjös största tränings- och matchanläggningar för ungdomsfotbollen. Vid infarten till Högstorp ligger Hemköp och en kvälls- och helgöppen Preembutik.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 760 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge