personer har tittat på denna bostad

Villa

Väster

Ulriksbergspromenaden 52

4 RoK

130 m²

4 590 000 kr

Påkostad 50-talsvilla på Väster


Välbyggd och mycket gedigen 50-talsvilla med stadsnära läge på Väster. Huset renoverades omfattande 2007/08 med påkostade renoveringar som nytt bandtäckt plåttak, nya fönster och totalrenoverade kök och badrum samt inglasat uterum. Öppen och trevlig planslösning i entréplanet samt tre bra sovrum på övre plan. Den fräscha källaren har bl a två ingångar, dusch/wc och bastu vilket ger möjligheter till exempelvis egen verksamhet eller att ha inneboende. På köpet får du dessutom ett fint dubbelgarage och en söderorienterad trädgård.

Snabbfakta

Adress Ulriksbergspromenaden 52
Område Väster
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 130 m²
Biarea 75 m²
Tomtarea 1040 m²
Tillträde januari 2020
Pris 4 590 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Endast tidsbokning!

Mäklare

NIKLAS CARLSSON

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 81

NIKLAS CARLSSON
Antal rum

4 (Varav 3 sovrum)

Boarea

130 m²

Planlösning

Öppen och luftig planlösning i entréplanet med rymliga ytor i såväl kök, vardagsrum som badrum. Bekväm och skön vattenburen golvvärme i hela entréplanet. Övervåning med tre bra sovrum samt en riktigt fin och fräsch källare med bl a dusch/bastu och bra utrymmen för egen verksamhet, hobby eller uthyrning.

ENTRÉPLAN
– Öppen och välkomnande entréhall med klinkergolv och tak med spotlights. Trappa till övre plan respektive källarplanet.
– Rejält kök med rymlig matplats, klinkergolv och tak med spotlights. Påkostat Ballingslövkök med gott om skåp och utdragslådor samt bra arbetsytor med bänkskivor i sten. Integrerade kyl och frys, induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn och micro samt integrerad diskmaskin.
– Vardagsrum med braskamin och utgång till uterummet. Golv med klinker.
– Rymligt och fräscht badrum med härligt hörnbadkar (massage/bubbelbadkar). Klinkergolv och kaklade väggar samt tak med spotlights. WC, tvättställ, spegelskåp, väggskåp och handdukstork.

ÖVRE PLAN
– Hall med laminatgolv.
– Klädkammare i sidovind.
– Toalett med klinkergolv och tapetserade väggar. WC och tvättställ.
– Sovrum med laminatgolv och sidovindsgarderob.
– Sovrum med laminatgolv och tre garderober.
– Sovrum med balkong och sidovindsgarderob. Laminatgolv.

KÄLLARPLAN
– Två stora rum med vardera ingångar utifrån. Båda rummen har laminatgolv vita målade/tapetserade väggar. Används idag för egen verksamhet (fotvård) respektive gym/dansstudio. Kan exempelvis användas för egen verksamhet eller att ha någon inneboende.
– Hall med laminatgolv.
– Hall med klinkergolv.
– Fräsch WC/Dusch/Tvätt med klinkergolv och kaklade/målade väggar. Duschhörna, WC, tvättställ och tvättmaskin.
– Fin och fräsch bastu med klinkergolv.
– Stor och rymlig klädkammare med hängare och hyllor. Laminatgolv.
– Mindre förråd med centraldammsugare och fjärrvärme.

Bostadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggår

1958

Grundläggning

Källare

Fasad

Tegel

Bjälklag

Betong

Stomme

Betong/Vit lättbetong

Utv. plåtarbete

Lackerad/målad plåt

Tak

Bandtäckt plåt

Fönster

3-glas

Ventilation

Självdrag

Elförbrukning

5778 kWh/år

Driftkostnad

Uppvärmning: 20 300 kr/år

El: 8 700 kr/år

Vatten och avlopp: 5 500 kr/år

Sotning: 300 kr/år

Renhållning: 2 100 kr/år

Summa: 36 900 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

– Söderorienterad trädgård.
– Inglasat uterum med klinkergolv och skjutglaspartier.
– Omfattande renoveringar gjordes 2007/2008, såsom ny bandtäckning i plåt av yttertaket, nya fönster, ändring till öppnare planlösning i entréplanet med bl a nytt kök och nytt badrum. Installation av vattenburen golvvärme i entréplanet och installation av braskamin. Utvändigt fuktskydd kring källare, invändig renovering av källare med bla dusch och bastu. Dessutom uppfördes inglasat uterum och ett helt nytt dubbelgarage.
– Fiberanslutning via Wexnet (fast kostnad 150kr/mån).
– Vattenburet värmesystem (fjärrvärme) med golvvärme i hela entréplanet och radiatorer på övre planet.
– Centraldammsugare finns installerad.

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

122 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

– Dubbelgarage med förrådsdel uppfört 2007.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 136 000 kr

Tomt

1040 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Väster trafikeras av stadstrafiken (linje 2, 3, 4 och linje 6). Till centrum är det gångavstånd.

Allmänt

Väster är en grön stadsdel i centrala Växjö med äldre villabebyggelse och spännande arkitektur. Parker och grönområden ligger tätt mellan villakvarteren. I den lummiga Grönadalsparken, eller Korumpan som den kallas på Väster, får man en verklig lantkänsla. Korumpan är en hagmark med ekar och björkar och en rik ängsflora. Det gamla smalspåret, som gjorts om till cykelväg, leder långt utanför staden och skär genom stadsdelen. Nedanför mot Liedbergsgatan finns större hyreshusområden och bostadsrätter.

Närservice

Ulriksbergsskolan (F-6) ligger mitt på Väster och även Elin Wägnerskolan (6-9) är belägen på stadsdelen. Här finns gott om alternativ till närservice genom Grand Samarkand, Växjö Centrum, Oxtorget, Västerport och Handelsplats I11. Växjös idrottscentrum Arenastaden ligger inom promenadavstånd.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 1.000kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge