personer har tittat på denna bostad

Villa

Hovshaga

Pingstvägen 17

8 RoK

194 m²

3 400 000 kr

Perfekt familjeläge på Hovshaga


Hovshagavilla om 194 m² med ypperligt läge på lugn återvändsgata. På gångavstånd ligger bl a skola/förskola, badplats, golfbana, båt- och ridklubb. Ett mycket välskött hus med fina ytor. Huset har en häftig tillbyggnad med glaspartier i alla väderstreck mot den lummiga baksidan. Supermysig söderträdgård med insynsskyddande planteringar.

Snabbfakta

Adress Pingstvägen 17
Område Hovshaga
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 194 m²
Biarea 20 m²
Tomtarea 461 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 3 400 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

JOHAN HAMMARSTRÖM

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

JOHAN HAMMARSTRÖM
Antal rum

8 (Varav 5 sovrum)

Boarea

194 m²

Planlösning

Rumsbeskrivning, entréplan:
– Entré med klinkergolv och garderob för ytterkläder.
– Sovrum med ekparkett, ljus tapet på väggarna, två garderober samt fönster mot norr.
– Gästtoalett med ljust klinkergolv, toalett, spegel och handfat med kommod.
– Hall med ekparkett och ljusa tapetserade väggar.
– Tvättstuga renoverad 2009 med ljust klinkergolv och vitmålade väggar, ny inredning med rejäla arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. Över- och underskåp med vita släta luckor, bra arbetsbänkar med vita laminatskivor samt infälld tvättho, tvättmaskin och torktumlare (Miele) 2009, torkskåp (Cylinda) 2009.
– Rymligt allrum om ca 37 m², tillbyggt 2004. Härlig takhöjd, ljust klinkergolv med vattenburen golvvärme, vitmålade väggar och belysning med spotlight. Ljusinsläpp från samtliga väderstreck. Skjutglasparti i västerläge och fönster mot söder, öster och norr. Utgång till fin och välskött trädgård
– Kök med köksinredning från byggnadsåret, vita släta luckor, rejäl arbetsyta med rostfri diskbänk och bänkskivor av ek-mönstrad laminat, ljust kakel som stänkskydd.
Kyl och frys (Husqvarna) 2005, spis med keramikhäll (Bosch), diskmaskin (Bosch), köksfläkt. Trevlig matplats med fönster mot söder mot trädgården.
– Vardagsrum och allrum med öppen planlösning, ekparkettgolv samt ljusa tapetserade väggar. Fönster i norr och söder.
– Sovrum med ekparkett och fönster mot norr.
– Badrum med våtrumstapet och plastgolv från byggnadsåret. Badkar, toalett, spegel, handfat med kommod, förvaringsmöjlighet i badrumsskåp samt vägghängda skåp. Takkupol som ger fint ljusinsläpp.
– Rymligt sovrum med tre garderober, plastgolv samt målad vit tapet. Fönster i söderläge.
Övre plan:
– Allrum/hall med plastgolv, inbyggd hylla, takfönster.
– Sovrum med plastgolv, inbyggda garderober samt nyare fönster (2004) mot norr. Klädkammare.
– Mörkrum/förråd köksinredning samt indraget vatten.
– Sovrum med plastgolv, nyare fönster (2004) mot söder. Sovrummet är idag avdelat för en sovavdelning samt en lekavdelning. Två garderober.

Bostadstyp

1½-plansvilla

Byggår

1974

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

2- och 3-glas

Ventilation

Mekanisk frånluft

Driftkostnad

Uppvärmning: 19 400 kr/år

El: 5 500 kr/år

Vatten och avlopp: 4 500 kr/år

Renhållning: 2 000 kr/år

Summa: 31 400 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme, växlare från 2006/07´

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.000 kr få genomgången på plats i huset.
– Internet via fiber från Wexnet.
– Befintligt larm ingår.

Energiprestanda

132 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 431 000 kr

Tomt

461 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Hovshaga trafikeras av stadstrafikens turtätaste linje 1, linje 7 och linje 8. Cykelvägarna är välutbyggda och de stora trafiklederna ansluter i områdets utkant.

Allmänt

Stadsdelen Hovshaga ligger cirka fyra kilometer norr om Växjö centrum. På Hovshaga är det nära till naturområden, Helgasjön, Araby Fritidsområde, Kronoberg och Evedal. Stadsdelen, som är en av Växjös populäraste, har sedan 1970-talet vuxit norrut med omfattande villabebyggelse och bostadsrättsområden. Stadsdelen har en ung prägel och många barnfamiljer bor här. Vid idrottsanläggningen Hagavallen bedriver Hovshaga AIF en av Smålands största ungdomsverksamheter inom främst fotboll och innebandy.

Närservice

På Hovshaga finns tre kommunala F-6-skolor, Gustavslundsskolan, Hovshagaskolan och Östra Lugnets skola samt ett flertal förskolor. Sammanbyggt med Gustavslundskolan ligger Hovshaga sporthall. I Hovshaga centrum finns en Ica Supermarket, pizzeria, bibliotek, frisersalong och vårdcentral. På området finns också bensinmack och jourbutik. Närmaste köpcentrum - fem minuter med bil - är Norremark med bland annat Ica Kvantum, Coop Forum, Systembolaget och Apotek. Stadsdelskyrkan heter Johannesgården och ingår i Maria församling. På Hovshaga ligger också en av Växjös tre kyrkogårdar, natursköna Hovshaga kyrkogård med ett eget kapell.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 760 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge