personer har tittat på denna bostad

Villa

Högstorp

Taltrastvägen 21

6 RoK

165 m²

4 500 000 kr

Utmärkt läge på återvändsgata på Högstorp


Trivsamt Myresjöhus från 2000 med utmärkt läge i slutet på återvändsgata med skogen runt knuten. Mycket barnvänligt läge med skola och förskola på promenadavstånd. Huset erbjuder bl a fyra sovrum, två sällskapsrum, modernt kök med köksö, inglasat uterum med trädäck samt spabad. Fristående garage med förråd samt fiber finns installerat. Varmt välkomna på visning!

Snabbfakta

Adress Taltrastvägen 21
Område Högstorp
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 165 m²
Tomtarea 616 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 4 500 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

OBS! Endast tidsbokning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

6 (Varav 4 sovrum)

Boarea

165 m²

Planlösning

Välkomna till Taltrastvägen 21. Ett mycket trivsamt hus för familjen med härlig trädgård och flera uteplatser på lugn gata på Högstorp. Köket renoverades 2013 och man tog bort en vägg och öppnade upp mot vardagsrum. Förträfflig planlösning med stor groventré, rymliga sällskapsrum på vardera plan, fyra sovrum och två badrum. Fastigheten erbjuder dessutom stor uppfart med plats för flera bilar, rymligt garage med förråd, trädgård med avskild del för barnlek och två uteplatser i två väderstreck. Fiber installerades 2018 och ny frånluftsvärmepump 2019.

Rumsbeskrivning entréplan:

– Rymlig och välkomnande hall med klinkergolv vid entré som övergår till ljust ekparkettgolv samt mönstrad tapet på vägg. Plats för avhängning vid hatthylla till höger samt trappa upp till övre plan direkt till vänster. Befintligt väggfast skåp under trappa ingår ej.
– Kök från Kvänum med matplats öppet mot vardagsrum renoverat 2013. Inredning i form av mörka skåpluckor, bänkskiva i laminat samt marmormönstrad laminatskiva som stänkskydd. Rostfria vitvaror i form av inbyggnadsugn och mikro (Husqvarna), induktionshäll (70 cm Husqvarna), kyl och frys (Husqvarna), fläkt (Fjäråskåpan) samt integrerad diskmaskin (Miele). Köksö med förvaring samt tre sittplatser. Ljust ekparkettgolv samt väggar målade i ljusgrå nyans. Fönster och altandörrar med utgång till inglasat uterum i sydost samt stenlagd uteplats i sydvästligt läge.
– Vardagsrum öppet mot matplats med ljust ekparkettgolv samt fondtapet och väggar målade i ljusgrå nyans. Fönster i söder och väster.
– Sovrum/allrum med ljust laminatgolv och väggar målade i ljusgrå nyans. Fönster i öst mot inglasad altan.
– Badrum med blå/mönstrad plastmatta på golv och vägg. Inredning i form av badkar, handfat samt WC. Fönster i väst.
– Groventré med blå plastmatta på golv och målade väggar i blå nyans. Inredning i form av rostfri tvättbänk med trådbackar och skåp samt städskåp. Tvättmaskin (Siemens 2018), torktumlare (Siemens 2007) samt torkskåp (Husqvarna 2000). Fönster i väst.

Rumsbeskrivning övre plan:

– Allrum med ekparkettgolv och nougatfärgad och mönstrad tapet på väggar. Fönster i öst och väst.
– Sovrum med ekparkettgolv och röd fondvägg och beige tapet på väggar. Större skjutdörrsgarderob samt fönster i norr.
– Sovrum med ekparkettgolv och ljusgrå målade väggar. Ett linneskåp samt en garderob. Fönster i syd.
– Sovrum med ekparkettgolv och ljusgrå målade väggar. Ett linneskåp samt två garderober. Fönster i syd.
– Duschrum med brun plastmatta och vitt kakel med mönstrad bård på vägg. Inredning i form av duschhörna med vikdörrar i frostat glas, brun handfatskommod, spegel med belysning, väggfast badrumsskåp samt WC. Fönster i norr.
– Klädkammare med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Inredning i form av hyllor och klädstänger.

Bostadstyp

1½-plansvilla

Byggår

2000

Grundläggning

Betongplatta på mark med underliggande isolering

Fasad

Trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas isoler

Ventilation

Mekanisk frånluft m ventiler i yttervägg

Driftkostnad

El: 28 500 kr/år

Vatten och avlopp: 5 600 kr/år

Renhållning: 2 500 kr/år

Summa: 36 600 kr/år

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump

Övrigt

2002 – Tillbyggnad inglasat uterum.
2008 – Renovering av duschrum övre plan, Växjö Färg och Tapet
2013 – Byte till Kvänum kök, Qvistgaards Snickerier. Vägg tas bort mot mellan kök och vardagsrum. Nya parkettgolv i kök, vardagsrum och hall.
2016 – Utvändig fasadmålning. Tvättning och behandling av tak. Nytt spabad från Garden Spas (4 pers).
2018 – Fiber installerad – Wexnet.
2019 – Ny frånluftsvärmepump. Målning väggar i två sovrum övre plan.

Larm finns installerat från Tempest Security. Abonnemang tecknas separat med leverantör.
Befintligt kylskåp i förråd ingår.
Driftskostnad enligt ägarens förbrukning och skall ses som en uppskattning. I elkostnaden ingår uppvärmning samt hushållsel.

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset

Energiprestanda

120 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Garagebyggnad med intilliggande isolerat förråd. Garagets sidoväggar är isolerade.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 317 000 kr

Tomt

616 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Högstorp trafikeras av stadstrafiken linje 4 (Högstorp-Centrum-Öjaby) och i närheten går väg 25 och väg 27.

Allmänt

Stadsdelen Högstorp började byggas på 1960-talet och består till största delen av villor. Högstorp ligger i Växjös östra utkant nära centrum och nära naturen. Högstorp är den mest skogsnära av Växjös stadsdelar, granne med Fyllerydsskogen där ett fantastiskt elljusspår och mängder med strövstigar väntar på både flanörer och motionärer. I Fylleryd finns också en populär golfbana. På senare år har området växt vidare österut mot Hollstorp både med villor och flerfamiljshus.

Närservice

Högstorps skola är en nybyggd F-6-skola som ligger vackert vid Solvändan högst upp på Högstorpsbacken vid Åbovägen. Området är välbesökt av de närboende och inbjuder till skogspromenader, lek och pulkaåkning. Fagrabäcksskolan är närmaste högstadieskola och gamla Högstorpsskolan är numera ombyggd till en större förskola. I nordöstra Högstorp ligger Åbo idrottsplats som är en av Växjös största tränings- och matchanläggningar för ungdomsfotbollen. Vid infarten till Högstorp ligger Hemköp och en kvälls- och helgöppen Preembutik.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 1000 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge