personer har tittat på denna bostad

Villa

Väster

Kulladalsgatan 9

6 RoK

151 m²

4 875 000 kr

50-talsvilla i absolut toppskick - med fina uthyrningsmöjligheter


På Kulladalsgatan 9 bor ni med ett förträffligt läge på centrala Väster, mittemellan City och Arenastaden. Här välkomnas ni till en genomgedigen 50-talsvilla, vilken har omhändertagits på ett exemplariskt sätt av nuvarande ägare. Huset innehåller idag två lägenheter samt en källarlägenhet med goda hyresintäkter. Det är även fullt möjligt att använda hela huset som enfamiljsbostad. Ni möts av påkostade och väl avvägda renoveringar i harmoni med bevarade vackra 50-talsattribut, bl a vackra golv, fina eldstäder, nytt kök och kaklade badrum. Hela huset är i absolut toppskick! Trädgårdens privata västerbaksida erbjuder flera trevliga uteplatser samt sol från lunch till sena kvällen.

Snabbfakta

Adress Kulladalsgatan 9
Område Väster
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 151 m²
Biarea 71 m²
Tomtarea 799 m²
Tillträde januari/februari 2020
Pris 4 875 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Endast tidsbokning!

Mäklare

NIKLAS CARLSSON

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 81

NIKLAS CARLSSON
Antal rum

6 (Varav 3 sovrum)

Boarea

151 m²

Planlösning

Såväl exteriör som interiör andas toppskick i samtliga våningsplan. Idag utgörs huset av två lägenheter om 4 rok i entréplan respektive 2 rok på övre plan samt en uthyrningslägenhet i källaren om 1 rok. Separata ingångar till alla dessa tre bostäder. Huset kan användas för en och samma familj, perfekt för en familj med tonåringar, eller som generationsboende. Ni kan också med fördel hyra ut delar av huset eller hela huset. Möjligheterna är med andra ord väldigt många. Ett härligt hus med gedigna originalmaterial i samklang med påkostade och väl avvägda renoveringar. Ni möts bland annat av vackra golv, fina eldstäder, nytt kök och kaklade badrum. Luftig takhöjd om ca 2,50 meter.

ENTRÉPLAN
– Entré i trapphus med vacker Kolmårdsmarmor. Tre trappsteg upp till entréplanet samt trappor till övre plan och källarplan.
– Hall med fantastiskt vacker och slitstark Kolmårdsmarmor likt den i trapphuset. Väggar målade i smakfull grå nyans med inslag av liggande vit träpanel samt en praktisk avhängningsgarderob med skjutdörrar och en vanlig garderob.
– Mycket tilltalande vardagsrum och kök i öppen planlösning med generösa fönsterytor. Totalrenoverat 2018 med vackert golv i ekplank och vitmålade väggar med inslag av liggande vit träpanel samt tak med infällda down-lights (led). Fin öppen spis med Keddy-insats. Helglasade pardörrar ut till matplats/allrum.
Modern köksinredning i grått från Ballingslöv med mjukstängande utdragslådor. Överskåp i vitt med ledbelysning samt bänkskiva och stänkskydd i snyggt laminatmaterial. Påkostade maskiner i form av bred kyl/frys (70cm), integrerad diskmaskin och induktionshäll från Siemens. Micro och inbyggnadsugn i arbetshöjd från NEFF med ”Slide&Hide”, den berömda funktionen med ugnsluckan som dämpat glider in under ugnen när man öppnar. Dessutom en väl integrerad högeffektiv köksfläkt från Fjärråskupan med extern motor. Samtliga maskiner från 2018.
– Härligt extrarum att utnyttja som matplats eller allrum. Tidigare uterum som nu mer är isolerat och uppvärmt. Golv med textilmatta och vitmålade väggar.
– Sovrum med fint ekparkettgolv i original. Tapetserade vita väggar samt en fondvägg med liggande träpanel. Sex garderober.
– Sovrum med originalekparkett, vita tapeter samt två garderober.
– Fräscht och modernt WC/Dusch med grå klinkergolv med värmeslinga (el) och väggar med vitt liggande kakel. Duschhörna, WC, tvättställskommod, spegel, skåp, handdukstork samt högskåp.

ÖVRE PLAN (2-rumslägenhet)
– Entré och hall med ekparkettgolv, vitmålade väggar och två garderober.
– Sovrum med ekparkettgolv och vita tapetserade väggar. Förvaringsplats i sidovindsförråd.
– Härligt vardagsrum med söderbalkong och braskamin. Vacker ekparkett och ljusa väggar samt sidovindsförråd.
– Fräscht WC/Dusch med klinkergolv och kaklade väggar i grått respektive vitt. Duschhörna, WC, tvättställskommod, spegelskåp och handdukstork. Golvvärme med el-slinga.
– Bra anpassat och ändamålsenligt kök med skåpsinredning i vita släta luckor med gott om skåp och bra arbetsyta. Platsbyggt skafferi och förvaring. Golv med plastmatta. Kyl/frys (2017), spis (2011), fläkt och diskmaskin.

KÄLLARPLAN
Genomgående fantastiskt fräsch och väl underhållen källare med vitmålade putsade väggar och klinkergolv.
– Hall med klinkergolv och vita putsade väggar.
– Förråd med hyllor under trappan.
– Jättetrevligt gästrum med klinkergolv, vita putsade väggar samt en fondvägg med liggande träpanel. Fjärrvärme.
– Intilliggande toalett vid gästrummet med klinkergolv och vitmålade väggar. WC, tvättställ och spegelskåp.
– Förråd/förvaringsplats med sju garderober. Klinkergolv och vitmålade väggar.
– Rymlig tvättstuga med tvättmaskin (2013), tvättho, skåpsinredning och arbetsbänk. Klinkergolv och vita putsade väggar.

KÄLLARPLAN (1-rumslägenhet)
Ljus och trevlig källarlägenhet med egen ingång (och egen p-plats). Genomgående mycket fräsch med klinkergolv och vitmålade väggar.
– Kök med matplats och skåpsinredning med vita släta luckor. Kyl/frys, spis och fläkt.
– Helkaklad WC/Dusch med Duschhörna, wc, tvättställ och spegelskåp.
– Sovrum med med klinkergolv och vitmålade väggar varav en vägg med stående träpanel. En garderob.

Bostadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggår

1950

Grundläggning

Källare

Fasad

Tegel och träpanel

Bjälklag

Betong respektive trä

Stomme

Trä, plankstomme

Utv. plåtarbete

Målad/Lackerad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas med aluminiumutsida

Ventilation

Självdrag

Elförbrukning

8779 kWh/år

Driftkostnad

Uppvärmning: 21 000 kr/år

El: 12 800 kr/år

Vatten och avlopp: 6 500 kr/år

Sotning: 300 kr/år

Renhållning: 3 200 kr/år

Summa: 43 800 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

– Fantastisk baksida i skyddat västerläge med flertalet trevliga uteplatser bl.a soldäck, loungeplats, grill- och matplats. Stensättningar och murar samt buskar och en vacker gräsmatta. Allt prydligt och välskött.
– Framsida med buskar och plattsättningar samt staket i smide med fina stenstolpar. Entrétrappa och dörrtröskel (!) i röd Bohusgranit.
– Balkong mot söder.
– Eldriven terrassmarkis (2016) på baksidan samt fönstermarkiser runt om huset (ej norrsida och balkong).
– Fiberanslutning via Wexnet genom tre separata anslutningar till respektive lägenhet.
Senaste större förbättringar och renoveringar enl följande:
– Totalrenoverat kök, vardagsrum och hall 2018.
– Plåtinklädnad av takkupa och skorsten 2017.
– 3-glasfönster på uterummet 2015.
– Byggnation av gästrum med tillhörande toalett i källaren 2014.
– 3-glas isolerglasfönster monterade på hela huset 2013.
– Totalrenovering av två wc/duschrum i entréplan respektive övre plan 2007.
– Installation av två Keddy braskaminsinsatser i respektive våningsplan 2004/2005.

Båda lägenheterna i entréplan respektive övre plan är tillgängliga för köparen. Källarlägenheten är uthyrd till och med 2020-04-30 av nuvarande hyresgäst (polisstudent).

Huset som är mycket välbyggt, byggdes 1950 av byggmästaren Olof Hallström åt sig själv. Värt att notera är husets betongbjälklag över källaren, väggar med plankstomme och hållbara, tidlösa material som granittrappan, Kolmårdsmarmorn och ekparkettgolven. Nuvarande ägare har bott i huset i 32 år och är blott den andra ägaren sedan huset byggdes.

Enligt taxeringsinformationen har huset en boarea om 130 m² respektive biarea på 71 m². I objektbeskrivningen räknas dock ”uterummet” med i boarean, vilket ger en boarea om 151 m² respektive biarea på 71 m². Uterummet är isolerat i väggar, golv och tak samt har 3-glasfönster och uppvärmning med el-element.

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

119 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

– Fristående isolerat dubbelgarage med två separata förrådsdelar samt golvat vindsutrymme över hela garaget. Uppfört 1996.
– Cykelbod, redskapsbod samt vedbod uppförda 1996.
– Trädgårdsförråd (sydvästra hörnet) uppfört 2016.
– Vidbyggt förråd i fd gamla garaget.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 801 000 kr

Tomt

799 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Väster trafikeras av stadstrafiken (linje 2, 3, 4 och linje 6). Till centrum är det gångavstånd.

Allmänt

Väster är en central och en grön stadsdel med äldre villabebyggelse och spännande arkitektur. Stadsdelen ligger mellan Växjö centrum och Växjös idrottscentrum Arenastaden. Parker och grönområden ligger tätt mellan villakvarteren. I den lummiga Grönadalsparken, eller Korumpan som den kallas på Väster, får man en verklig lantkänsla. Korumpan är en hagmark med ekar och björkar och en rik ängsflora. Det gamla smalspåret, som gjorts om till cykelväg, leder långt utanför staden och skär genom stadsdelen. Nedanför mot Liedbergsgatan finns större hyreshusområden och bostadsrätter.

Närservice

Ulriksbergsskolan (F-6) ligger mitt på Väster och även Elin Wägnerskolan (6-9) är belägen på stadsdelen. Här finns gott om alternativ till närservice genom Grand Samarkand, Växjö Centrum, Oxtorget, Västerport och Handelsplats I11.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 1000 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge