personer har tittat på denna bostad

Villa

Evedal

Evedalsvägen 54

5 RoK

168 m²

9 800 000 kr

Unik strandtomt i fantastiska Evedal


Ett synnerligen unikt tillfälle som sällan kommer åter. Sekelskiftesvillan Signesberg ligger oemotståndligt vackert med en fin strandlinje mot Helgasjön, på en nästan 8.000 m² stor strandtomt. Tomten som har en stor paradisstämpel är en exklusiv möjlighet för er som söker ett läge utöver det vanliga i Växjö. Vackra och natursköna Evedal längs Helgasjöns strand är definitivt en av Växjös mest uppskattade och vackra platser att bo på. Här andas livskvalitet med sjön och naturen som närmsta grannar samtidigt som du har cykelavstånd in till stan.

Snabbfakta

Adress Evedalsvägen 54
Område Evedal
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 168 m²
Biarea 15 m²
Tomtarea 7920 m²
Tillträde ca 3 mån efter kontrakt
Pris 9 800 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

NIKLAS CARLSSON

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 81

NIKLAS CARLSSON
Antal rum

5 (Varav 3 sovrum)

Boarea

168 m²

Planlösning

Efter att omsorgsfullt och noga valt ut en vacker plats invid Helgasjön, lät Carl-Wilhelm Ödman och hans hustru Signe Koraén 1899 uppföra sin vackra bostad. Villan uppfördes på en mindre bergsknalle med bedårande utsikt över sjön. Hustruns namn och platsen för husets placering gav namnet Signesberg.

Villans exteriöra formspråk andas en romantisk sekelskiftesstil med snickarglädje, flera olika takvinklar och en fasad med både liggande och stående träpanel.

Interiört möts ni bland annat av generösa takhöjder på nästan tre meter, tre fungerande eldstäder, spegeldörrar och bröstningspaneler. Huset är också försett med burspråk samt en tidsenlig glasveranda som båda släpper in vackert dagsljus. Entréplanet erbjuder kök, toalett och två rejäla sällskapsrum. På övervåningen ligger badrum och tre bra sovrum.

ENTRÉPLAN
– Entré och hall med avhängningsplats och trappa upp till övre plan. Trägolv samt väggar med tapeter och bröstningspanel.
– Toalett med plastmatta och tapeter. WC och tvättställ.
– Vardagsrum med furugolv och utgång till glasverandan.
– Härlig glasveranda/punschveranda om ca 15 m² med naturen och Helgasjön i blickfånget.
– Rymlig salong/vardagsrum med trevligt burspråk mot sjön samt en mycket vacker murad spis i tegel, försedd med kamininsats. Golv med bokparkett.
– Kök med kamin och skåpsinredning i grå släta luckor. Golv i schackrutigt linoleumgolv samt väggar och tak med målad pärlspontspanel. Kyl (-13), frys (-13) samt spis, fläkt och diskmaskin (äldre).
– Groventré/köksingång med trägolv.

ÖVRE PLAN
– Trappuppgång med målad trappa och väggar med bröstningspanel.
– Hall med målat trägolv.
– Sovrum med trägolv och två platsbyggda garderober.
– Stort och rejält sovrum med kakelugn och balkong med sjöutsikt. Trägolv samt sex garderober och två fasta skåp.
– Klädkammare.
– Sovrum med trägolv och tre platsbyggda garderober.
– WC/Dusch/Tvätt med kaklade väggar och klinkergolv med golvvärmeslinga. WC, tvättställ, spegelskåp, väggskåp och dusch med skjutdörrar. Tvättavdelning med tvättho, arbetsbänk, handdukstork och förvaringsskåp. Tvättmaskin och torktumlare.

KÄLLARPLAN
– Mindre källardel, lämplig som matkällare, förråd eller mindre hobbyrum.

Bostadstyp

1½-plansvilla med källardel

Byggår

1899

Grundläggning

Källardel/Torpargrund

Fasad

Träpanel

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

2-glas

Ventilation

Självdrag

Elförbrukning

16311 kWh/år

Driftkostnad

Uppvärmning: 4 000 kr/år

El: 23 700 kr/år

Vatten och avlopp: 6 200 kr/år

Sotning: 1 500 kr/år

Renhållning: 2 100 kr/år

Summa: 37 500 kr/år

Uppvärmning

Luftvärmepump, el samt tre eldstäder

Övrigt

Signesberg 2 har en fantastisk tomt om 7920 m² med stor del naturtomt. Nere vid strandlinjen finns bl a ett stort trädäck, en vedeldad bastu samt en mysig badvik. Närmast huset finns gräsmatta, grusade gångar och gedigna stensättningar i huggen sten.

– Byggnaden är K-märkt, vilket innebär att den ej får ändras så att dess yttre karaktär förvanskas. Ytterligare information kan ges från Stadsbyggnadskontoret Växjö Kommun, stadsbyggnadskontoret@vaxjo.se
– Detaljplanen tillåter ej delning/avstyckning av tomten.

– Fiberanslutning via Telia.
-Uppvärmningskostnaden 4.000 kr avser kostnad för ved. Övrig uppvärmning (luftvärmepump och el-element) innefattas av posten el 23.700kr tillsammans med hushållsel.

– Enligt taxeringsinformationen har huset en boarea om 120 m² respektive biarea på 65 m². Uppmätning på plats visar dock att boarean är ca 168 m² samt biarea ca 15 m² (glasverandan)

– Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

154 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

– Carport
– Förrådsbyggnad
– Vedeldad bastu nere vid sjön
– Lekstuga med underhållsbehov

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

5 546 000 kr

Tomt

7920 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Gemensamhetsanläggning: Växjö Kronoberg GA:1, Ingår i Evedal-Kronobergs nya samfällighetsförening. Avser skötsel av vägar inom området. Gemensamhetsanläggning: Växjö Kronoberg GA:2, Ingår i Evedal-Kronobergs nya samfällighetsförening. Avser skötsel av grönområden/naturmark inom området. Förmån: Officialservitut Väg,Bad-Och Båtplats, 07-VÄJ-294.1

Kommunikation

Evedal trafikeras av stadstrafikens linje 7, samt i Norr linje 1 (Kronoberg).

Allmänt

Evedal strax norr om Hovshaga är Växjös kanske mest natursköna stadsdel, beläget utmed Helgasjön och omgärdat vacker skog. Evedals badplats är Växjös mest populära och här finns camping, Evedals Wärdshus och restaurang Brunnen, minigolf, hopptorn, kanotklubb och småbåtshamn mm. Sommartid hålls här ofta utomhuskonserter. Helgasjön inbjuder till fiske, båtliv och friluftsliv. I norr finns de härliga naturreservaten Kronoberg, med den gamla slottsruinen, och Hissö.

Närservice

Närmaste köpcenter är Norremark med livsmedelsbutiker, restauranger, Systembolag, apotek och gym mm. I Hovshaga Centrum finns ICA, vårdcentral, bibliotek och pizzeria. Närmaste F-6-skola är Östra Lugnets skola. Närmaste Högstadieskola är Norregårdsskolan.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 1120 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge