personer har tittat på denna bostad

Villa

Centrum

Högalidsgatan 7

8 RoK

300 m²

6 700 000 kr

Välskött och gediget 30-tals hus i centrum


Välbyggt 30-talsfunkis i design av arkitekten Tage Kjellberg. Huset är beläget endast ett stenkast från Växjös stadskärna och är utformad som en klassisk representationsvilla med sociala ytor i entréplan samt familjens privata del på övre plan. Generös och lättskött trädgård med flera fruktträd, gungställning samt en insynsskyddad och delvis överbyggd terrass i söderläge. Ett härligt hus med många attraktiva detaljer och egenskaper. Varmt välkomna att anmäla er till visning!

Snabbfakta

Adress Högalidsgatan 7
Område Centrum
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 300 m²
Biarea 102 m²
Tomtarea 1006 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 6 700 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

8 (Varav 5 sovrum)

Boarea

300 m²

Planlösning

Välkommen till Högalidsgatan 7, ett härligt hus med massor av 30-tals charm! I huset finns bevarat bl a vackra golv, väggar och innertak. Generösa ljusa sällskapsrum med bl a vardagsrum med öppen spis. För den stora familjen finns husets fem sovrum och båda badrummen samlat på det övre planet. Husets tillbyggnader utfördes 1986 i kök och en balkong på övre plan samt 2008 med matrum och kontorsrum i suterrängplan. Här finns det möjligheter att hyra ut det befintliga kontoret som har en separat ingång. Fastigheten är centralt beläget i Växjö med närhet till kulturutbud samt resecentrum och grundskolor.

Rumsbeskrivning entréplan:
– Entré/hall med grå heltäckande matta på golv och röda tapet på väggar. Trappa ner till källarplan samt en trappa till övre plan.
– Gästtoa med plastmatta på golv och blommig tapet på väggar. Inredning i form av WC, kommod samt väggfast skåp. Ljusinsläpp via litet fönster i norr.
– Kök med vita köksluckor, bänkskiva i laminat och vitt kakel med bård som stänkskydd. Vitvaror i form av inbyggnadsugn, spis, kyl, frys, fläkt samt diskmaskin. Ekparkett på golv och ljus tapet på väggar. Ljusinsläpp från norr och öst.
– Vardagsrum öppet mot matrum med fiskbensparkettgolv och gulmålade väggar inramade av vit träpanel. Öppen spis samt ljusinsläpp via fönster och utgång till trädäck i söder.
– Matrum med fiskbensparkettgolv och röd tapet på väggar. Ljusinsläpp via flera fönster i tre väderstreck samt utgång till trädäck i söder. Markis utanför fönster i söder.
– Allrum med fiskbensparkettgolv och grön tapet på väggar. Ljusinsläpp via stort fönsterparti i väst samt utgång till överbyggd altan i söder.
– Arbetsrum/sovrum med fiskbensparkettgolv och mönstrad tapet på väggar. Ljusinsläpp via fönster i norr och väst.

Rumsbeskrivning övre plan:
– Hall med grå heltäckande matta på golv och vit tapet på väggar. Platsbyggda linneskåp samt utgång till balkong i norr.
– Sovrum med grå heltäckande matta på golv och mönstrad tapet på väggar. Ljusinsläpp via fönster i norr och väst.
– Sovrum med grön heltäckande matta på golv och mönstrad tapet på väggar. Två inbyggda garderober samt ljusinsläpp från fönster i syd och väst.
– Sovrum med grön heltäckande matta på golv och ljus tapet på vägg. Flera inbyggda garderober och eget duschrum i anslutning. Ljusinsläpp via fönster i söder.
– Duschrum med plastmatta på golv och målade väggar. Inredning i form av duschkabin, WC, vit kommod, spegelskåp, badrumsskåp samt hylla. I anslutning finns en klädkammare med goda förvaringsmöjligheter.
– Sovrum med ljus heltäckande matta på golv och målade väggar. Ljusinsläpp via fönster i öst och syd.
– Sovrum med ljus heltäckande matta på golv och målade väggar. Ljusinsläpp via fönster i öst.
– Duschrum med plastmatta på golv och kakel på vägg. Inredning i form av duschhörna med skjutparti i mörkt glas, WC, kommod, spegelskåp, väggmonterat badrumsskåp. Ljusinsläpp via fönster i norr.

Rumsbeskrivning källarplan:
– Hobbyrum med nålfiltsmatta på golv och liggande träpanel på väggar. Ljusinsläpp via fönster i väst.
– Förråd med klinkergolv och målade betongväggar. Badkar samt ljusinsläpp via fönster i öst.
– Gym/hobbyrum/allrum med nålfiltsmatta på golv och liggande träpanel på vaggar. Kamin (används ej).
– Matförråd.
– Hall med klinkergolv och liggande träpanel på väggar. Hatthylla samt en säkerhetsdörr in till kontor.
– Tvättstuga med klinkergolv och liggande träpanel på väggar. Inredning i form av tvättmaskin (Miele), rostfri tvättho samt arbetsbänk. Ljusinsläpp via källarfönster i öst.
– Duschrum/Wc samt bastu (används ej) med plats för 6 pers.
– Kontor/sovrum med egen ingång och med säkerhetsglas i ytterdörr. Ljus heltäckande sisalmatta på golv och målade väggar. Ljusinsläpp via fönster i öst och syd.

Bostadstyp

2-plansvilla med källare

Byggår

1938

Grundläggning

Källare/betongplatta/torpagrund

Fasad

Kalksandsten på revitering samt puts på tillbyggn

Bjälklag

Trä

Stomme

Plankstomme samt murad tillbyggnad

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Valmat tak med råspont och papp

Fönster

3-glas isoler

Ventilation

Självdrag

Elförbrukning

2758 kWh/år

Driftkostnad

Uppvärmning: 27 900 kr/år

El: 6 540 kr/år

Vatten och avlopp: 5 620 kr/år

Sotning: 500 kr/år

Renhållning: 2 100 kr/år

Summa: 42 660 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

1983 – Renovering av ett badrum i övre plan. Kök renoverades med skåp och luckor.
1986 – Utbyggnad av kök. Tillbyggnad balkong övre plan.
1999-2000 – Alla fönster bytta till 3-glas isoler. Andra badrummet på övre plan renoverades.
2002 – Fjärrvärme installeras. Nytt klinkergolv i fd pannrum.
2008 – Tillbyggnad sker. Matrum i entréplan samt kontor i källarplan. Terrass samt överbyggda altanen.
2010 – Yttertak bytt på huvudbyggnad.
2012-2013 Tak på garage bytt. Nytt golv i kök. Delar av el på övre plan bytta.
Inbrottslarm finns installerat, dock ej aktivt just nu.
2 öppna spisar, varav den på källarvåningen har nyttjandeförbud. Öppna spisen på entréplan är sotad 110302 och brandskyddskontrollerad 141103.
Takhöjd ca 2,70 m i entréplan och 2,6 m i övre plan.

Energiprestanda

109 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Fristående garage samt cykelskjul.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 398 000 kr

Tomt

1006 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, Storgatan är gågata och järnvägsstationen ligger i precis anslutning.

Allmänt

Växjös hjärta, centrum, har sitt ursprung i den gamla rutnätsstaden som anlades efter de stora bränderna på 1840-talet. I dag har centrum vuxit ur småstadskostymen och blivit en levande och aktiv citykärna. I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern. Från Stortorget, med sin torghandel, löper Storgatan genom Växjö Centrum där stora och små butiker, gallerior, kaféer, restauranger och pubar ger området citypuls. Intill Centrum finns flera parker; Spetsamossen med parkourpark och minigolfbana, Linnéparken med Domkyrkan och utomhusscen samt Strandbjörket med badplats. Runt Växjösjön löper ett populärt motions- och promenadstråk. Utmed sjön finns också Simhallen, kafé och restauranger.

Närservice

Skolor i och nära Centrum är Ringsbergsskolan (F-9) som ligger granne med Växjö Kulturskola och Regionteatern, Östregårdskolan (F-6), Växjö Waldorfskola (1-9) och Elin Wägnerskolan (F-9). På Söder finns Kronobergs Skola (6-9), Montessoriskolan Skrattmåsen (F-6) och Bäckaslövskolan (F-5). Gymnasieskola i Centrum är Växjö Fria Gymnasieskola. Intill Centrum återfinns Växjö Kommuns gymnasieskolor Kungsmad, Teknikum och Katedral. I Centrum finns ICA och Coop, flera vårdcentraler och Centrallasarettet på Söder är nära.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 960 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge