personer har tittat på denna bostad

Villa

Teleborg

Klangens väg 47

5 RoK

163 m²

2 690 000 kr

Rymligt parhus med kanonläge


Välkommen till ett barnvänligt och mycket lugnt läge utan någon trafikstörning. På Klangens väg 47 möts ni av en rymlig familjevilla i parhusform med ytterläge och trevlig söderbaksida gränsande mot ett mysigt skogsparti. Huset förfogar över hela 163 m² som erbjuder tre väl tilltagna sovrum och riktigt generösa sällskapsytor med bl a ett härligt isolerat uppvärmt uterum, med öppningsbara glaspartier mot baksidan. Gott om förvaringsutrymmen samt två wc/duschrum, som båda renoverats under senare år.

Snabbfakta

Adress Klangens väg 47
Område Teleborg
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 163 m²
Tomtarea 348 m²
Tillträde 2020-04-01
Pris 2 690 000 kr
Dokument

Budgivning pågår!

Aktuellt bud

2 920 000 kr

Lämnades 2019-12-13 kl 16:24

Oj, redan budgivning?! Lugn, det kanske inte är för sent om du verkligen är intresserad? Kontakta mäklaren, så kanske du hinner lägga ett bud innan affären är avslutad.

Mäklare

Niklas Carlsson

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 81

Niklas Carlsson
Antal rum

5 (Varav 3 sovrum)

Boarea

163 m²

Planlösning

Välskött interiör med genomgående rymliga utrymmen. Entréplan erbjuder ett fräscht kök, renoverat wc/dusch samt mycket väl tilltagna sällskapsytor med två vardagsrum /allrum samt ett uppvärmt härligt uterum som kronan på verket. Övervåningen rymmer den mer privata sfären med tre stora sovrum, renoverat wc/duschrum samt förvaringsutrymmen.

ENTRÉPLAN
– Entré med avhängningsplats, plastmatta och ljusa väggar.
– Tvättstuga i originalutförande med plastmatta och våtrumstapet. Arbetsbänk och skåpsförvaring samt tvättbänk, tvättmaskin (-16), torkskåp (äldre) och fjärrvärme.
– Fräscht WC/Duschrum med plastmatta på väggar och golv. WC, duschhörna, tvättställskommod, spegelskåp och handdukstork.
– Kök med köksö och skåpsinredning i massiva träluckor (betsad al) samt bänkskivor i laminat och golv med plastmatta. Kyl (-17), frys (-17), spis (-12), fläkt (-08) och diskmaskin (-12).
– Rejält vardagsrum angränsande till köket med ekparkettgolv och ljusa tapeter. Utgång till uterummet.
– Vardagsrum/TV-rum med laminatgolv, ljusa tapeter och helglasade pardörrar ut till uterummet. Vitmålad trappa till övre plan.
– Härligt uterum om ca 25m² med golvvärme (fjärrvärme) och isolerade väggar samt öppningsbara skjutglaspartier. Tak med spotlights.

ÖVRE PLAN
– Hall med askparkettgolv och ljusa tapeter.
– Rymligt och fräscht WC/Duschrum med plastmatta på väggar och golv. WC, tvättställskommod, spegel, duschhörna, handdukstork och väggskåp.
– Klädkammare med gott om förvaringsutrymme.
– Stort sovrum med askparkettgolv och nymålade väggar i ljusgrått.
– Praktiskt förråd/klädkammare.
– Sovrum med bokparkett och tapetserade ljusa väggar samt fondvägg.
– Sovrum med utgång till balkongen. Golv med askparkett samt ljust tapetserade väggar.

Bostadstyp

2-plans parhus

Byggår

1980

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Träpanel

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

Isolerglasfönster 3-glas och 2+1 glas

Ventilation

Mekanisk till & frånluft

Elförbrukning

4961 kWh/år

Driftkostnad

Uppvärmning: 13 700 kr/år

El: 9 400 kr/år

Vatten och avlopp: 6 100 kr/år

Renhållning: 2 100 kr/år

Summa: 31 300 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

– Trevlig söderbaksida med mysigt skogsparti/grönområde i blickfånget.
– Isolerat uterum med öppningsbara glaspartier samt trädäck på baksidan. Uterummet uppfört 2003/2004.
– Kök renoverat 2008.
– Fjärrvärmeaggregat utbytt 2009.
– Dagvattenbrunn och dagvattenledning utbytt 2012.
– Dusch/WC övre plan renoverat ca 2012.
– Dusch/WC entréplan renoverat ca 2014.
– Utvändig ommålning av huset utförd 2015/2016.
– Rengöring av yttertak utförd 2016.
– Rengöring och kontroll av ventilationen utförd 2019.

– Internetuppkoppling i dagsläget via Adsl. Möjlighet finns att ansluta sig till Wexnets fibernät. Priset för anslutning är ca 16 500 kr.

– Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger viktig information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

102 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

– Fristående isolerad förrådsbyggnad.
– Garageplats i närliggande garagelänga.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 235 000 kr

Tomt

348 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Gemensamhetsanläggning: Växjö Klangen GA:1, Gemensamhetsanläggning: Växjö Växjö GA:15 Klangens Samfällighetsförening: - Avser skötsel av två garagebyggnader, parkeringsplatser, grönytor och asfaltsytor. Nya ägaren betalar en engångssumma till Klangens Samfällighetsförening om 3.384kr i maj 2021.

Kommunikation

Teleborg trafikeras av Stadstrafikens turtätaste linje 1, linje 3, linje 5 samt linje 9.

Allmänt

Teleborg är Växjös största stadsdel och har expanderat med många nya bostäder de senaste åren. Den välplanerade stadsdelen med gott om cykelvägar och gångtunnlar växte fram under 1970-talet. Teleborg omges av tre sjöar, Södra Bergundasjön i väster, Växjösjön i norr och Trummen i öster. Vid Bergundasjön ligger flera gamla soldattorp, som idag utnyttjas av konstnärer och frilufts- och föreningslivet. På Teleborg ligger Linnéuniversitetet med sitt Campus. Linnéuniversitetet är ett av Sveriges stora universitet och de många studenterna bidrar till att ge stadsdelen en ungdomlig och levande prägel. Vid Trummen reser sig magnifika Teleborgs Slott och från vattentornet, eller Ekotemplet, som det också kallas, har man en milsvid utsikt över staden och Värend. Runt sjöarna Trummen och Växjösjön löper populära gång- och cykelvägar och bussförbindelserna är mycket goda.

Närservice

I Teleborg Centrum och i dess närhet finns köpcentrum med flera butiker, stormarknaden Willys, Blomsterlandet och ICA Kvantum. Här finns också ett gym. På Sportfältet har Växjö Bollklubb planer för sin ungdomsfotboll och i Teleborgshallen bedrivs olika idrotter. Tennisplaner finns både utomhus och i SödraClimate Arena. I centrum finns även en kyrka, församlingshem, vårdcentral och apotek. På Teleborg finns flera skolor. Högstadieskolan Teleborgs Centrum och F-6 skolorna Furutåskolan, Ljungfälleskolan och Torparskolan. Till Samarkand/Arenastaden tar du dig smidigt med egen busslinje eller den nybyggda cykelvägen.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 920 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge