personer har tittat på denna bostad

Villa

Teleborg

Slåttervägen 132

5 RoK

120 m²

2 790 000 kr

Sjö- och naturnära etagevilla i barnvänligt område


Etagevilla med lugnt och barnvänligt läge intill Södra Bergundasjön och härlig natur. Huset har ett fritt ytterläge mot grönyta med lekplats. Väl underhållet hus med större renoveringar utförda, bl a tak, fönster och fasad. Garage i separat länga. Fjärrvärme och fiber.

Snabbfakta

Adress Slåttervägen 132
Område Teleborg
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 120 m²
Tomtarea 336 m²
Tillträde 2020-05-15 eller enl ök.
Pris 2 790 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Budgivning pågår!

Aktuellt bud

2 600 000 kr

Lämnades 2020-02-17 kl 13:18

Oj, redan budgivning?! Lugn, det kanske inte är för sent om du verkligen är intresserad? Kontakta mäklaren, så kanske du hinner lägga ett bud innan affären är avslutad.

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

5 (Varav 3 sovrum)

Boarea

120 m²

Planlösning

Rumsbeskrivning, entréplan:
– Entré och hall med laminatgolv och ljust målade väggar. Vitmålad trappa ner till kök, allrum och tvättstuga samt trappa upp till övre plan med vardagsrum, kontor, sovrum och duschrum.
– Sovrum med laminatgolv och målade väggar. Inbyggd förvaringsmöjlighet under sängen. Lucka till vindsförråd. Fönster mot öster.
– Badrum med våtrumsmatta på golv och vägg, renoverat ca. 2003. Badkar, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt toalett. Fönster mot öster. Dörr med frostat glas som ger fint ljus i hallen.
– Sovrum med laminatgolv, målade väggar och fondtapet. Väggmonterad skåpförvaring. Rymlig klädkammare med bra förvaringsmöjlighet med smart hyllinredning samt uppgång till vindsförråd ovanför sovrummet. Skjutdörr delas mellan klädkammaren och sovrummet. Fönster mot öster.

Nedre plan:
– Trappa ner till rymligt allrum med matplats, kök och tvättstuga. Laminatgolv, tapetserade väggar samt målad fondvägg. Utgång till trädgården och uterum i västerläge.
– Kök med köksinredning från Kvik 2005. Släta köksluckor, rejält med förvaringsutrymme. Kyl (2011), frys (2011), diskmaskin (2018), spis med keramikhäll och utdragbar köksfläkt (2005). Diskbänk samt laminatbänkskivor. Lackad tapet som stänkskydd vid diskho samt rostfri stålplåt vid spisen. Fönster mot väster och norr.
– Tvättstuga med våtrumsmatta på golv och vägg, renoverad 2008. Skjutdörrsgarderob som innehåller inredning för upphängning av tvätt, fjärrvärme samt städskåp och centraldammsugare. Tvättbänk med tvättho, väggfast skåpförvaring med gott om förvaringsmöjlighet. Utgång till trädgården i norrläge.

Övre plan
– Trappa upp till övre plan. Vardagsrum med askparkett och målade väggar. Här finns vägg som avdelar vardagsrummet för t. ex arbetsplats. Fönster mot väster, markis.
– Sovrum med laminatgolv och målade väggar. Fönster mot väster, markis.
– Duschrum med våtrumsmatta på golv och vägg, renoverat ca 2003. Dusch, handfat med kommod, spegelskåp med förvaring och belysning samt toalett.

Bostadstyp

Etagevilla

Byggår

1976

Grundläggning

Betongplatta, krypgrund

Fasad

Trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Lackerad plåt

Tak

Papp

Fönster

3-glas

Ventilation

Mekanisk frånluft

Elförbrukning

10300 kWh/år

Driftkostnad

Uppvärmning: 11 100 kr/år

El: 15 000 kr/år

Samfällighet: 14 000 kr/år

Summa: 40 100 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Energiprestanda

91 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.
– Fiberanslutning via Wexnet. Avgift 150 kr/mån samt tillkommande för innehållstjänster
– Elbilsladdare finns installerad. Ingår ej men kan övertas enligt separat överenskommelse
– Fast installerad undertrycksventilation i grunden, installerad 2004
– Centraldammsugare installerad 2007
Tomt:
Inglasat uterum och isolerat, uppvärmt förråd på baksidan. Cykelförråd på framsidan. Lättskött trädgård med odlingsmöjligheter samt två äppelträd och två plommonträd.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 102 000 kr

Tomt

336 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Andel i Gemensamhetsanläggning Växjö Sjötorpet GA:2, omfattar garageplats, renhållning, vatten och kabel-tv(basutbud). Kostnad 3.500/kvartal. Se fullständig information i separat handling.

Kommunikation

Teleborg trafikeras av Stadstrafikens turtätaste linje 1, linje 3, linje 5 samt linje 9.

Allmänt

Teleborg är Växjös största stadsdel och har expanderat med många nya bostäder de senaste åren. Den välplanerade stadsdelen med gott om cykelvägar och gångtunnlar växte fram under 1970-talet. Teleborg omges av tre sjöar, Södra Bergundasjön i väster, Växjösjön i norr och Trummen i öster. Vid Bergundasjön ligger flera gamla soldattorp, som idag utnyttjas av konstnärer och frilufts- och föreningslivet. På Teleborg ligger Linnéuniversitetet med sitt Campus. Linnéuniversitetet är ett av Sveriges stora universitet och de många studenterna bidrar till att ge stadsdelen en ungdomlig och levande prägel. Vid Trummen reser sig magnifika Teleborgs Slott och från vattentornet, eller Ekotemplet, som det också kallas, har man en milsvid utsikt över staden och Värend. Runt sjöarna Trummen och Växjösjön löper populära gång- och cykelvägar och bussförbindelserna är mycket goda.

Närservice

I Teleborg Centrum och i dess närhet finns köpcentrum med flera butiker, stormarknaden Willys, Blomsterlandet och ICA Kvantum. Här finns också ett gym. På Sportfältet har Växjö Bollklubb planer för sin ungdomsfotboll och i Teleborgshallen bedrivs olika idrotter. Tennisplaner finns både utomhus och i SödraClimate Arena. I centrum finns även en kyrka, församlingshem, vårdcentral och apotek. På Teleborg finns flera skolor. Högstadieskolan Teleborgs Centrum och F-6 skolorna Furutåskolan, Ljungfälleskolan och Torparskolan. Till Samarkand/Arenastaden tar du dig smidigt med egen busslinje eller den nybyggda cykelvägen.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 920 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge