personer har tittat på denna bostad

Villa

Rottne

Fasanvägen 37

8 RoK

190 m²

1 925 000 kr

Rymlig familjevilla i Rottne


Välkommen till ett rejält och gediget 70-tals hus i populära Rottne! Här finns det gott om plats för den stora familjen. 1½ villan om 190 m² erbjuder 5 sovrum, 3 sällskapsrum, helkaklat badrum med golvvärme, bastu, braskamin, två uteplatser samt härlig trädgård som följer solens vandring. Isolerat garage med tillhörande förråd. Fiber installerades 2019 från Wexnet. Lugnt och barnvänligt område med närhet till lekplats, idrottsplats, motionsspår och naturområde samt goda bussförbindelser till Växjö.

Snabbfakta

Adress Fasanvägen 37
Område Rottne
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 190 m²
Tomtarea 1080 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 925 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Budgivning pågår!

Aktuellt bud

1 750 000 kr

Lämnades 2020-02-19 kl 15:08

Oj, redan budgivning?! Lugn, det kanske inte är för sent om du verkligen är intresserad? Kontakta mäklaren, så kanske du hinner lägga ett bud innan affären är avslutad.

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

8 (Varav 5 sovrum)

Boarea

190 m²

Planlösning

Välkomna till Fasanvägen 37 i Rottne. Här bor du i ett lugnt område med närhet till det mesta. Huset har en äldre standard och har underhållits väl av nuvarande ägare. Det finns hela fem sovrum och det går att göra ett till om man så önskar. Härlig trädgård som går runt huset från öst till väst samt rymlig uppfart med plats för flera bilar. Härligt hus med mycket potential och perfekt för barnfamiljen!

Rumsbeskrivning entréplan:
– Entré med svart klinkergolv och målade väggar. Inbyggda garderober samt hatthylla. Trappa upp till övre plan.
– Toalett med svart klinkergolv och vitt kakel på väggar. Inredning i form av vit kommod, spegel samt WC.
– Kök med träluckor i körsbär, bänkskiva i laminat, ljust kakel som stänkskydd samt rostfri diskbänk. Rostfria vitvaror i form av kyl och frys (AEG 2005), inbyggnadsugn (Siemens 2000), mikro (Bosch 2003), induktionshäll (2013), diskmaskin (AEG 2005) samt fläkt (2000). Mörkt kvalitativt laminatgolv samt ljust målade väggar. Fönster och altandörr ut till trädäck i söder.
– Vardagsrum med parkettgolv och grön tapet på väggar. Ljusinsläpp via fönster i två väderstreck samt utgång via altandörr till trädäck i söder.
– Allrum med kvalitativt laminatgolv och grön tapet på vägg. Braskamin samt ljusinsläpp via fönster i norr.
– Sovrum med parkettgolv och mönstrad tapet/grönmålade väggar. Fyra inbyggda garderober, ljusinsläpp via fönster i öster samt utgång till överbyggd altan och stenlagd uteplats i öster.
– Sovrum med ljust laminatgolv och mönstrad tapet på väggar. En inbyggd garderob samt fristående garderober. Ljusinsläpp via fönster i söder.
– Sovrum med ljust laminatgolv och gulmålade väggar. En inbyggd garderob samt ljusinsläpp via fönster i norr.
– Helkaklat badrum med golvvärme (el). Inredning i form av massagebadkar, vit kommod, spegel med mindre skåp, WC samt elektrisk handdukstork. Duschhörna med skjutdörrar. Ljusinsläpp via fönster i söder.
– Tvättstuga med ljust klinkergolv och våtrumstapet/målade väggar. Inredning i form av rostfri tvättho med underliggande skåp samt väggfast hylla. Tvättmaskin (Bauknecht 2008) och torktumlare (E-lux 2018). Utgång via altandörr till trädgård i söder.

Rumsbeskrivning övre plan:
– Rymligt allrum med trägolv och röd/vit målade väggar. Ljusinsläpp via fyra fönster i söder.
– Sovrum med ljust laminatgolv och mönstrad tapet. En garderob samt två linneskåp. Ljusinsläpp via fönster i öster. Markis.
– Sovrum med ljust laminatgolv och randig tapet på väggar. Fem inbyggda garderober samt ljusinsläpp via fönster i väster. Markis.
– Dusch/WC/Bastu med plastgolv och mönstrad tapet. Inredning i form av kommod, spegel, väggfasta hyllor samt WC. Ljusinsläpp via takfönster. Duschdel med plastmatta på golv och våtrumstapet på vägg. I anslutning finns bastu med plats för 4-5 personer.
– Klädkammare med hyllplan samt klädstång.

Bostadstyp

1½-plansvilla

Byggår

1973, 1976

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Tegel och trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Tak

Betongpannor, råspont, papp, läkt

Fönster

2-glas kopplade bågar/Isolerglas

Ventilation

Självdrag

Elförbrukning

15214 kWh/år

Driftkostnad

El: 25 000 kr/år

Vatten och avlopp: 7 300 kr/år

Sotning: 500 kr/år

Renhållning: 2 100 kr/år

Summa: 34 900 kr/år

Uppvärmning

Direkt El, Luft/luft värmepump samt braskamin

Övrigt

Element bytta löpande.
Parabol kommer att plockas bort innan tillträde.
Röktrycksprovning och sotning av befintlig braskamin samt tillhörande skorsten – utan anmärkning utförd 20190627.
Driftskostnaden är baserade på den nuvarande ägaren och bör endast ses som en uppskattning.

1995- Bastu renoverad.
2000 – Kök (danskt märke Profil) renoverades. Badrum renoverat nedre plan. Trädäck/altan i söder byggdes. Nytt laminatgolv i kök och allrum (Alloc)).
2005 – Ny varmvattenberedare.
2012 – Tvättstuga renoverad. Golvyta och väggarnas nedre del tätskiktsbehandlats. Byte av plastmatta på golv och vägg i duschzon övre plan. Ny luft/luft värmepump i entré.
2014 – Tvätt och behandling av tak huvudbyggnad.
2016 – Ny garageuppfart.
2017 – Ny papp garagetak. Nya vindskivor och träpanel ommålat.
2019 – Fiber installerat från Wexnet 150 kr/mån.

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Besiktningsbolaget. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick.

Energiprestanda

152 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Vidbyggt isolerat garage. Förråd. Lekstuga. Flaggstång.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 407 000 kr

Tomt

1080 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Länstrafikens linje 340 och 350 trafikerar frekvent sträckan Rottne - Växjö.

Allmänt

Mitt emellan Innaren och Sörabysjön ligger Rottne, naturskönt, stillsamt och på ett behagligt avstånd till Växjö. Rottne är en populär närort med en stor villabebyggelse, väl utbyggd samhällsservice, skola, barnomsorg och ett rikt föreningsliv. Rottne IF har en omfattande ungdomsidrott inom främst fotboll och innebandy, och till bandyfästet Åby är det inte långt.

Närservice

I Rottne ligger Söraby skola (F-6). Närmaste högstadieskola är Braås. I centrum finns affärer, restaurang, bibliotek, bank, tandläkare, apotek, äldreboende och vårdcentral. Till Växjö är det cirka 20 minuter med bil och till köpcentrat Norremark 15 kilometer. I närheten av Rottne ligger stora arbetsplatser som Rottne Industri och Volvo i Braås.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 760 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge