personer har tittat på denna bostad

Villa

Araby

Kolonivägen 6

4 RoK

106 m²

2 190 000 kr

Smidig enplansvilla intill grönområde


På Kolonivägen 6 bor ni med ett centrumnära läge i ett lugnt kvarter. Insynsskyddad och västerorienterad tomt som dessutom gränsar till ett trevligt skogsområde. Villan erbjuder ett smidigt boende med allt i ett plan. Äldre men välvårdat skick. Rymligt kök, vardagsrum och tre bra sovrum samt mycket förvaringsplats. Garage och carport samt uppvärmning med fjärrvärme.

Snabbfakta

Adress Kolonivägen 6
Område Araby
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 106 m²
Tomtarea 752 m²
Tillträde Möjligt 1/4 eller enl ök
Pris 2 190 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Budgivning pågår!

Aktuellt bud

2 480 000 kr

Lämnades 2020-02-24 kl 17:54

Oj, redan budgivning?! Lugn, det kanske inte är för sent om du verkligen är intresserad? Kontakta mäklaren, så kanske du hinner lägga ett bud innan affären är avslutad.

Mäklare

Niklas Carlsson

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 81

Niklas Carlsson
Antal rum

4 (Varav 3 sovrum)

Boarea

106 m²

Planlösning

Smidig enplansvilla med praktisk planlösning. Groventré, rejält kök och tre bra sovrum. Möjlighet finns också att använda den stora klädkammaren som ett fjärde sovrum eller gästrum. Trevligt vardagsrum med utgång till uteplatsen där ni njuter av eftermiddags- och kvällssolen. Äldre men välvårdade ytskikt.

– Välkomnande huvudentré och hall med ekparkettgolv och avhängningsplats. Tre garderober.
– Sovrum med ekparkettgolv.
– WC/Duschrum med plastmatta på vägg och golv. WC, tvättställ med skåp, spegelskåp samt duschhörna.
– Toalett med plastmatta på golv och väggar med våtrumstapet. WC och tvättställ.
– Stor och rejäl klädkammare/förråd med fönster (kan göras om till gästrum/kontor/sovrum). Plastmatta och målade väggar.
– Sovrum med ekparkettgolv.
– Trevligt vardagsrum med utgång till uteplatsen. Ekparkettgolv och tapetserade- respektive jakarandaklädda väggar.
– Sovrum/allrum med ekparkett och jakarandaklädda respektive tapetserade väggar.
– Rymligt kök med bra matplats och utgång till trädgårdens baksida. Golv med askparkett. Skåpsinredning i original med gott om skåp, grå släta luckor. Kyl/frys, spis, fläkt och diskmaskin.
– Groventré och tvättstuga med plastmatta. Tvättbänk, tvättmaskin och torktumlare samt fjärrvärmeaggregat.

Bostadstyp

1-plansvilla

Byggår

1963

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Träpanel

Bjälklag

Trä

Stomme

Lättbetong (vit)

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

2-glasfönster (samt några isolerglas)

Ventilation

Självdrag

Elförbrukning

1372 kWh/år

Driftkostnad

Uppvärmning: 11 000 kr/år

El: 3 500 kr/år

Vatten och avlopp: 4 500 kr/år

Renhållning: 2 500 kr/år

Summa: 21 500 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

– Överbyggd altan i soligt västerläge med utgång från vardagsrummet.
– Plattsatt uteplats mot skogen med utgång från köket.
– Stora förvaringsmöjligheter på vinden (vindslucka inne i huset).
– Centraldammsugare finns installerad.
– Boarea enligt uppmätning på ritning är 106 kvm. (Boarea enligt taxeringsuppgifter är 98 kvm samt 12 kvm biarea).
– Tilläggsisolering på fasad och vind samt invändigt i vissa rum, utförd 1980-talet.
– Möjlighet finns att installera fiber via Wexnet (kostnad ca 16.500 kr).

– Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

122 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

– Fristående garage samt carport.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 410 000 kr

Tomt

752 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Cykelvägarna till centrum är väl utbyggda, och på den gamla järnvägen kan man cykla eller gå ända från centrum till Evedal. Länstrafiken trafikerar Araby med sina turtätaste linjer, nummer 1(Kronoberg-Teleborg), nummer 2(Resesentrum-Araby), nummer 6(Araby-Resecentrum) liksom nummer 8(Araby-Samarkand). Växjö centrum nås på några minuter.

Allmänt

Arabyområdet är det område där Växjö kommun satsat mest de senaste åren. Centrumskolan har totalrenoverats, en ny stor aktivitets- och idrottshall har invigts, Araby Park Arena, och flera nya byggprojekt har realiserats. I området finns utmärkta cykelvägar och vackra park- och grönområden, med tennisbanor, basket- och fotbollsplaner. Araby har flera aktiva kultur- och idrottsföreningar och erbjuder ett engagerat samhällsliv för den som så önskar.

Närservice

I Dalbo Centrum finns flera butiker, Konsum, Ica, blomsteraffär, grönsaksbutik med internationella livsmedel, restaurang och pub, uttagsautomat, apotek, tandläkare och vårdcentral. Där finns även en dygnetruntöppen Shellmack med en stor närbutik. I utkanten finns också Netto och en omtalad Seconhandbutik, Macken. I Araby finns Centrumskolan med F-6.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 840 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge