personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Centrum

Södra Järnvägsgatan 4 d

3 RoK

94.5 m²

2 950 000 kr

Modern marklägenhet mitt i stan


Modern och mycket rymlig marklägenhet på attraktiva Söder invid stationsområdet. Här erbjuds en helt ny 3:a om 94,5 m² med generösa sällskapsytor, härliga ljusinsläpp och uteplats i sydvästläge. Gott om förvaring, två toaletter/duschrum och genomgående fina materialval och sober färgsättning. Välkommen på visning!

Snabbfakta

Adress Södra Järnvägsgatan 4 d
Område Centrum
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 + Kök
Våning 1 av 5
Boarea 94.5 m² (föreningens information)
Avgift 4914 kr/mån Inkl värme, kallvatten & renhållning. Exkl el & varmvatten (prel 209 kr)
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 2 950 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

NIKLAS CARLSSON

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 81

NIKLAS CARLSSON
Antal rum

3

Boarea

94.5 m²

Planlösning

Helt ny och modern interiör med trivsam planlösning. Rymliga sällskapsytor, två fina sovrum, två toaletter/duschrum och god förvaring. Trevliga ljusinsläpp, generös takhöjd om 2,50 meter och fina material med sober färgsättning. Genomgående ekparkettgolv eller klinkergolv och snygga fönsterbänkar i natursten.

– Rymlig entré med öppning mot vardagsrum respektive kök. God förvaringsplats i en vanlig garderob samt två skjutdörrsgarderober. Ljusgråmelerat klinkergolv och tak med spotlights.
– Toalett med grå klinkergolv och målad vägg. WC och tvättställ med skåp.
– Snyggt kök med skåpsinredning från Marbodal med moderna grå luckor och spotlights under överskåpen. Rostfria maskiner från Siemens; kyl, frys, induktionshäll, fläkt, ugn och micro i arbetshöjd samt integrerad diskmaskin (samtliga 2017). Stort skafferi (förråd) i anslutning till köket. Golv med ekparkett.
– Stort härligt vardagsurm i vinkel med rejäla ytor för socialt umgänge. Golv med ekparkett, ljusgrå väggar och gott om fönsterpartier för trevliga ljusinsläpp. Utgång till uteplatsen.
– Sovrum med ekparkettgolv och målad mellangrå vägg. Gott om förvaringsplats i en stor skjutdörrsgarderob (Mirro) längs hela väggen.
– Sovrum med ekparkett med målade väggar i två olika grå kulörer. En garderob.
– Stilrent och fräscht WC/Dusch/Tvättrum med ljusgrå klinkergolv och väggar med vitt liggande kakel. WC, duschhörna, tvättställskommod och spegelskåp. Tvättmaskin och tumlare (Siemens 2017) med praktisk arbetsbänk och väggskåpsförvaring.

Bostadstyp

5-våningshus

Byggår

2017

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Föreningens namn

Brf Södra Station

Allmänt

Brf Södra Station färdigställdes under våren 2017. Här finns 53 lägenheter i tre byggnader i 6-8 våningars hus. På bara några minuter så är du mitt i stan eller mitt i naturen. Här är nära till allt, Växjö station är bara några steg bort.

Driftkostnad

El: 4 200 kr/år

Vatten och avlopp: 2 510 kr/år

Summa: 6 710 kr/år

Övrigt

– Plattbelagd uteplats i trevligt sydvästläge med fri utsikt.
– Lägenhetsförråd finns i källarplan i byggnaden mitt emot.
– Soprum finns i källarplan i byggnaden mitt emot.
– Barnvagnsförvaring finns vid entrén.
– Entréportar med kodlås.
– Postfack i entrén och separat tidningshållare vid lägenhetsdörren.
– Föreningen har 29 garageplatser som hyrs ut via en separat kö.
– Fiberanslutning via Wexnet. Nätverksuttag finns i alla rum. (eget abonemang tecknas)

Kommunikation

Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, Storgatan är gågata och järnvägsstationen ligger i precis anslutning.

Allmänt

Växjös hjärta, centrum, har sitt ursprung i den gamla rutnätsstaden som anlades efter de stora bränderna på 1840-talet. I dag har centrum vuxit ur småstadskostymen och blivit en levande och aktiv citykärna. I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern.Från Stortorget, med sin torghandel, löper Storgatan genom Växjö centrum där stora och små butiker, gallerior, kaféer, restauranger och pubar ger området citypuls. Från centrum är det inte heller långt till de vackra parkerna vid Spetsamossen med parkourpark och promenadstråk samt Växjösjön och sjöpromenaderna. Granne med Spetsamossen finns Ringsbergsparken med Växjö Kulturskola, Regionteatern och Fria Ordets Hus med flera kulturella arrangemang och fina grönområden för allmänheten.

Närservice

I och kring centrum finns flera skolor. Ringsbergsskolan (F-9) ligger granne med Växjö Kulturskola, Regionteatern och gymnasieskolan Kungsmad med restaurangprogrammet, här kan man boka bord och prova på elevernas färdigheter. I närheten finns också Östregårdskolan (F-6) med utsikt över Växjösjön. I centrum och i närheten finns även Växjö Fria Gymnasieskola, Växjö Kommuns gymnasieskolor Kungsmad, Teknikum och Katedral samt Växjö Waldorfskola (1-9) Kronobergs Skola (6-9) och Montessoriskolan Skrattmåsen (F-6). Vid Filmstaden på Oxtorget ligger en prisbelönt Konsumbutik och mitt i centrum finns en ICA Supermarket. Det finns också två vårdcentraler och närhet till centrallasarettet på Söder.

Läge