personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Centrum

Västra Esplanaden 34

2 RoK

59.5 m²

1 650 000 kr

Trivsam och fräsch centrumtvåa med hiss


Centralt och bekvämt boende med hiss och endast ett par minuters promenad till citypulsen. Lummig grönska runt knuten. Lägenheten är genomgående mycket välskött med fräscha ytskikt, ljus interiör och trevliga ljusinsläpp. Gott om förvaring och dessutom en härlig inglasad balkong i sydvästläge.

Snabbfakta

Adress Västra Esplanaden 34
Område Centrum
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 2 + Kök
Våning 2 av 5
Boarea 59.5 m² (föreningens information)
Avgift 3728 kr/mån Inkl värme, VA, kabel-tv
Tillträde Enligt ök, möjligt omg
Pris 1 650 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

NIKLAS CARLSSON

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 81

NIKLAS CARLSSON
Antal rum

2

Boarea

59.5 m²

Planlösning

Mycket välskött interiör med fräscha ytskikt, ljusa väggar och trevliga ljusinsläpp. Vita släta innerdörrar, fönsterbänkar i marmor och en luftig takhöjd om ca 2,50 meter. Gott om förvaring och dessutom en härlig inglasad balkong i sydvästläge.

– Rymlig och välkomnande entréhall med god plats för avhängning. Linoleumgolv och vitmålade väggar. Städskåp samt en garderob.
– Fräscht WC/Duschrum med tvättpelare. Golv med plastmatta och vita kaklade väggar. WC, duschhörna, tvättställ, spegelskåp, förvaringsskåp samt tvättmaskin och torktumlare.
– Ljust och luftigt vardagsrum centralt placerat i bostaden. Ekparkettgolv och vitmålade väggar.
– Sovrum med skön textilmatta och direktaccess till klädkammaren. Ljust målade väggar med fondvägg.
– Rejäl och praktisk klädkammare med garderob och hyllplan.
– Ljust och trivsamt kök med utgång till balkongen. Välskött skåpsinredning med vita släta luckor och laminatbänkskiva. Fräscht rutigt laminatgolv och målade väggar i grått. Kyl, frys, spis och fläkt.

Bostadstyp

5-våningshus

Byggår

1996/97

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

118 Kwh/m² och år

Föreningens namn

HSB:s Brf Spetsamossen

Allmänt

Brf Spetsamossen äger 3 hus, 2 av dessa innehåller 53 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt. Lägenhetsfördelningen är 9 st. 1 rum och pentry, 25 st. 2 rum och kök, 12 st. 3 rum och kök, varav 4 st i två plan och 7 st. 4 rum och kök, varav 4 st i två plan. Växjö Kommun hyr Västra Esplanaden 32 för omsorgslägenheter.
Gemensam tvättstuga finns på 1:a våning i varje hus. I Västra Esplanaden 34 finns källare med lägenhetsförråd som nyttjas av samtliga hus.
Garage finns ett begränsat antal och i övrigt finns p-plats med motorvärmare. Garage och p-platser fördelas av föreningen. Cykelförråd finns på gården. Miljöhus finns i anslutning till parkeringen.

Driftkostnad

El: 3 600 kr/år

Summa: 3 600 kr/år

Övrigt

– Härlig inglasad balkong i sydvästläge.
– Lägenhetsförråd i källarplanet.
– Tvättstuga finns i entréplanet.
– Cykelförråd och miljöhus på gården.
– Föreningen har 21 garageplatser (350kr/mån) och 28 parkeringsplatser med eluttag (100kr/mån) vilka hyrs ut via en separat kö.
– Det finns tre gästparkeringar.
– Kabel-tv via ComHem (ingår i månadsavgiften).
– Internet via ComHem eller Bredbandsbolaget (eget abonemang tecknas).

Kommunikation

Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, Storgatan är gågata och järnvägsstationen ligger i precis anslutning.

Allmänt

Växjös hjärta, centrum, har sitt ursprung i den gamla rutnätsstaden som anlades efter de stora bränderna på 1840-talet. I dag har centrum vuxit ur småstadskostymen och blivit en levande och aktiv citykärna. I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern. Från Stortorget, med sin torghandel, löper Storgatan genom Växjö Centrum där stora och små butiker, gallerior, kaféer, restauranger och pubar ger området citypuls. Intill Centrum finns flera parker; Spetsamossen med parkourpark och minigolfbana, Linnéparken med Domkyrkan och utomhusscen samt Strandbjörket med badplats. Runt Växjösjön löper ett populärt motions- och promenadstråk. Utmed sjön finns också Simhallen, kafé och restauranger.

Närservice

Skolor i och nära Centrum är Ringsbergsskolan (F-9) som ligger granne med Växjö Kulturskola och Regionteatern, Östregårdskolan (F-6), Växjö Waldorfskola (1-9) och Elin Wägnerskolan (F-9). På Söder finns Kronobergs Skola (6-9), Montessoriskolan Skrattmåsen (F-6) och Bäckaslövskolan (F-5) samt gymnasieskolan Procivitas. Gymnasiekola i Centrum är Växjö Fria Gymnasieskola. Intill Centrum återfinns Växjö Kommuns gymnasieskolor Kungsmad, Teknikum och Katedral. I Centrum finns ICA och Coop, flera vårdcentraler och Centrallasarettet på Söder är nära.

Läge