personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Centrum/Väster

Pilgatan 8 B

5 RoK

148 m²

2 850 000 kr

Storstilad centrumlägenhet med lugnt läge


Härlig citynära lägenhet på Väster med en imponerande boarea om hela 148 m². Här bor ni med ett svårslaget läge i lugna kvarter med den absoluta citykärnan endast två minuter bort. Interiört erbjuds 5 rok (kan blir fler), två helkaklade wc/duschrum, genomgående ekparkett och generösa ljusinsläpp. Balkong i västerläge. P-plats finns att tillgå.

Snabbfakta

Adress Pilgatan 8 B
Område Centrum/Väster
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 5 + Kök
Våning 2.3 av 3
Boarea 148 m² (föreningens information)
Avgift 5778 kr/mån Inkl värme, VA och renhållning
Tillträde omkring 2019-02-15
Pris 2 850 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Endast tidsbokning

Mäklare

NIKLAS CARLSSON

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 81

NIKLAS CARLSSON
Antal rum

5

Boarea

148 m²

Planlösning

Lägenheten erbjuder en generös boarea om hela 148 m² som fördelas på två plan. Här finns för närvarande fem rum (varav tre sovrum) och kök samt två helkaklade wc/duschrum. Om så önskas finns möjlighet att tillskapa ytterligare två sovrum. Genomgående ljusa väggar, ekparkett, vita spegeldörrar, fönsterbänkar i marmor och fina ljusinsläpp. Balkong i västerläge.

MARKPLAN
– Entré i markplan med avhängningsplats och en garderob. Klinkergolv med golvvärme samt ektrappa upp till bostaden.

ÖVRE PLAN
– Hall med ekparkett och en pargarderob.
– Mycket rymligt vardagsrum med ljusa tapeter och ekparkettgolv samt utgång till västerbalkongen (möjlighet finns här att avdela ett extra sovrum). Gedigen ektrappa upp till vindsplanet.
– Fräscht wc/dusch- och tvättrum med klinkergolv och kaklade väggar i vita/ljusgrå toner. Duschhörna, wc, tvättställ med underskåp, spegelskåp och handdukstork. Tvättbänk med kombinerad tvättmaskin/tumlare (2018) samt linneskåp.
– Rejält kök med ekparkettgolv och väggar med vitmålad väv. Skåpsinredning med gott om skåp med massiva ekluckor, lamninatbänkskiva samt stänkskydd i ljusbeige kakel. Kyl, frys, spis, fläkt, micro och diskmaskin. (fläkten 2016, övriga okänt)
– Bra sovrum med ekparkett och tapetserade väggar i ljusa toner samt fondvägg. Fyra garderober.

VINDSPLAN
– Ljust och fräscht wc/duschrum med klinkergolv och kaklade väggar med behagliga toner i beige. Duschhörna, wc, tvättställ med underskåp, spegelskåp och handdukstork samt linneskåp.
– Trevligt allrum/sovrum med genomgående ljusinsläpp och pardörrar mot fransk balkong. Ljusa tapeter och golv med ekparkett samt två garderober. Rummet är för närvarande delbart med skjutvägg/vikdörr, vilket även går att dela av genom att sätta upp en permanent vägg om man önskar.
– Två stycken likvärdiga sovrum, båda med ekparkettgolv, vitmålad väv samt två garderober.
– Två stycken klädkammare i anslutning till respektive sovrum.
– Två mindre sidovindsförråd.

Bostadstyp

2 ½-planshus

Byggår

2004

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

142 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Trasten 6 i Växjö

Allmänt

Brf Trasten 6 äger två byggnader på centrumnära adressen Pilgatan 8 på Väster. Husen byggdes 1997 respektive 2004 och innehåller totalt 12 st lägenheter. För närvarande är åtta av lägenheterna bostadsrätter och resterande fyra hyresrätter.
Föreningen bildades 2016.

Driftkostnad

El: 4 500 kr/år

Summa: 4 500 kr/år

Övrigt

– Mysig balkong i västerläge.
– En parkeringsplats finns tillgänglig att hyra (200kr/mån). Eventuellt kan ytterligare parkeringsplats hyras i mån av tillgång.
– Lägenhetsförråd finns i separat byggnad på innergården.
– Cykelförråd finns på gården.
– Tv-anslutning finns via antenn.
– Internetanslutning via Bredbandsbolaget/Telenor (eget abonemang tecknas).

Kommunikation

Väster trafikeras av stadstrafiken (linje 2 och linje 6). Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, och här finns Resecentrum med järnvägsstation.

Allmänt

Väster är en grön stadsdel i centrala Växjö med äldre villabebyggelse och spännande arkitektur. Parker och grönområden ligger tätt mellan villakvarteren. I den lummiga Grönadalsparken, eller Korumpan som den kallas på Väster, får man en verklig lantkänsla. Det gamla smalspåret, som gjorts om till cykelväg, leder långt utanför staden och skär genom stadsdelen. Utmed smalspåret ligger också anrika Folkets Park. Från Stortorget, med sin torghandel, löper Storgatan genom Växjö centrum där stora och små butiker, gallerior, kaféer, restauranger och pubar ger området citypuls. I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern.

Närservice

Ulriksbergsskolan (F-6) ligger mitt i stadsdelen och Elin Wägnerskolan (4-9) är beläget på Väster. På stadsdelen finns gott om alternativ till närservice, som Dalbo, Samarkand, Västerport samt Oxtorget med Konsumbutik och Filmstaden. Centrum erbjuder ett stort utbud av butiker och restauranger. Här finns vårdcentraler, Ringsbergsskolan (F-9) och flera friskolor. Växjös nya idrottscentrum Arenastaden ligger inom promenadavstånd.

Läge