personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Centrum

Storängsgatan 3 A

2 RoK

77 m²

1 925 000 kr

Attraktiv centrumlägenhet med inglasad uteplats


På attraktiva Storängsgatan bor du lugnt och ombonat med endast en kort promenad in till citypulsen. Här erbjuder vi en tilltalande och rymlig tvårumslägenhet i markplan med läcker inglasad uteplats. Lägenheten bjuder på en modern planlösning med hög standard, bra förvaring och separat tvättstuga. Garage i källaren med hiss direkt upp till bostaden.

Snabbfakta

Adress Storängsgatan 3 A
Område Centrum
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 2 + Kök
Våning 1 av 4
Boarea 77 m² (föreningens information)
Avgift 5034 kr/mån Inkl värme, VA, kabel-tv
Tillträde Enl ök, möjligt omgående
Pris 1 925 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Budgivning pågår!

Aktuellt bud

1 850 000 kr

Lämnades 2019-03-20 kl 14:21

Oj, redan budgivning?! Lugn, det kanske inte är för sent om du verkligen är intresserad? Kontakta mäklaren, så kanske du hinner lägga ett bud innan affären är avslutad.

Mäklare

NIKLAS CARLSSON

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 81

NIKLAS CARLSSON
Antal rum

2

Boarea

77 m²

Planlösning

Omtyckta Storängsgatan har ett av centrums bästa bostadslägen. Här välkomnas ni av en vacker exteriör, inbäddad i en grön utemiljö nästan mitt i stan. Interiört möts ni av en tilltalande och rymlig tvårumslägenhet i markplan med läcker inglasad uteplats mot väster. Lägenheten bjuder på en modern planlösning med sociala umgängesytor där kök och vardagsrum har en öppen förbindelse. Dessutom bra förvaring och separat tvättstuga. Generösa fönsterytor med marmorfönsterbänkar, släta vita innerdörrar och 2,50 m i takhöjd.

– Luftig och välkomnande entréhall med bra avhängningsplats och golv med ekparkett.
– Modernt och stilrent WC/Duschrum med vita kaklade väggar och mörkgrått/svart klinkergolv med komfortgolvvärme (el). Duschhörna, WC, tvättställ med underskåp, spegelhylla med belysning och handdukstork.
– Rejäl klädkammare med ekparkettgolv och målade väggar samt hyllor och hängare. Här finns dessutom förberett med VA-anslutningar om man önskar göra en extra toalett.
– Separat tvättstuga med ljusgrå klinkergolv och målade väggar. Arbetsbänk, förvaringsskåp och tvättho samt tvättmaskin och torktumlare.
– Bra sovrum med ekparkettgolv och ljusa tapeter samt en rejäl skjutdörrsgarderob.
– Kök och vardagsrum i modern öppen planlösning med utgång till uterummet. Köksinredning med ljusa släta luckor/lådor, gråsvart laminatbänkskiva samt vitt liggande kakel som stänkskydd. Kyl, frys, inbyggnadsugn och micro, spishäll, fläkt och diskmaskin. Ljust och rymligt vardagsrum med generösa fönsterytor och plats för både matbord och soffgrupp. Golv med ekparkett samt ljusa tapeter.

Bostadstyp

4-våningshus

Byggår

2007

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

128 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Storängen i Växjö

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Storängen äger två byggnader i Kv Fabriken centralt belägna på Storängsgatan i Växjö. Byggnaderna uppfördes 2007. Totalt finns här 30 st br-lägenheter i varierande storlekar. 2 st 1 rok, 7 st 2 rok, 12 st 3rok, 9 st 4 rok.

Driftkostnad

El: 4 500 kr/år

Summa: 4 500 kr/år

Övrigt

– Härligt inglasat uterum och uteplats i västerläge som skyddas med en fin avenbokshäck runt om.
– Bilgarage, lägenhetsförråd, cykelförråd samt barnvagnsrum finns i källarplanet och nås mycket smidigt med hissen.
– En garageplats finns tillgänglig att hyra för respektive lägenhet. Kostnad 600 kr/månad.
– Internet, telefoni och tv via Comhem.
(TV ingår i avgiften och eget abonemang för internet tecknas av bostadsrättshavaren)
– Miljöhus på gården.

Kommunikation

Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, Storgatan är gågata och järnvägsstationen ligger i precis anslutning.

Allmänt

Växjös hjärta, centrum, har sitt ursprung i den gamla rutnätsstaden som anlades efter de stora bränderna på 1840-talet. I dag har centrum vuxit ur småstadskostymen och blivit en levande och aktiv citykärna. I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern.Från Stortorget, med sin torghandel, löper Storgatan genom Växjö centrum där stora och små butiker, gallerior, kaféer, restauranger och pubar ger området citypuls. Från centrum är det inte heller långt till de vackra parkerna vid Spetsamossen med parkourpark och promenadstråk samt Växjösjön och sjöpromenaderna. Granne med Spetsamossen finns Ringsbergsparken med Växjö Kulturskola, Regionteatern och Fria Ordets Hus med flera kulturella arrangemang och fina grönområden för allmänheten.

Närservice

I och kring centrum finns flera skolor. Ringsbergsskolan (F-9) ligger granne med Växjö Kulturskola, Regionteatern och gymnasieskolan Kungsmad med restaurangprogrammet, här kan man boka bord och prova på elevernas färdigheter. I närheten finns också Östregårdskolan (F-6) med utsikt över Växjösjön. I centrum och i närheten finns även Växjö Fria Gymnasieskola, Växjö Kommuns gymnasieskolor Kungsmad, Teknikum och Katedral samt Växjö Waldorfskola (1-9) Kronobergs Skola (6-9) och Montessoriskolan Skrattmåsen (F-6). Vid Filmstaden på Oxtorget ligger en prisbelönt Konsumbutik och mitt i centrum finns en ICA Supermarket. Det finns också två vårdcentraler och närhet till centrallasarettet på Söder.

Läge