personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Hovshaga

Vingavägen 3 N

4 RoK

110 m²

2 190 000 kr

Marklägenhet med uterum och trädgård mot väster


Tilltalande marklägenhet med egen trädgårdstäppa, altandäck och fint uterum i soligt västerläge. Interiört erbjuder lägenheten 4 rok med genomgående mycket fräscha ytskikt med ekparkettgolv och ljust målade väggar samt snygga kaklade bad/duschrum. Attraktiv månadsavgift där både garageplats och p-plats ingår.

Snabbfakta

Adress Vingavägen 3 N
Område Hovshaga
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 4 + Kök
Våning 1.2 av 2
Boarea 110 m² (föreningens information)
Avgift 3704 kr/mån Inkl garageplats och p-plats samt renhållning, exkl värme, VA och el
Tillträde möjligt mars/april 2019
Pris 2 190 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Budgivning pågår!

Aktuellt bud

2 125 000 kr

Lämnades 2019-02-15 kl 10:17

Oj, redan budgivning?! Lugn, det kanske inte är för sent om du verkligen är intresserad? Kontakta mäklaren, så kanske du hinner lägga ett bud innan affären är avslutad.

Mäklare

NIKLAS CARLSSON

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 81

NIKLAS CARLSSON
Antal rum

4

Boarea

110 m²

Planlösning

Välkommen till ett mycket trivsamt boende med lättillgängligt läge i början av populära Hovshaga. En utmärkt bostad med villakänsla för såväl unga familjer som för pensionärsparet som vill slippa yttre underhåll samt ha en lättskött trädgård. Genomgående mycket fräsch lägenhet med ekparkett, vitmålade/gråmålade väggar, vita raminnedörrar och fönsterbänkar i marmor. Generösa sällskapsytor och fina två bad-/duschrum med kakel och klinker varav det ena nyrenoverades 2014.

ENTRÉPLAN
– Hall med klinkergolv och avhängningsplats i smart skjutdörrsgarderob.
– Modernt och stilrent WC/Dusch/Tvätt med mörkgrått klinkergolv och vita kaklade väggar. Duschhörna med vikdörrar, WC, tvättställskommod, spegel med belysning, handdukstork och skåpsinredning. Tvättmaskin (-09) och torktumlare (-05) med arbetsbänk.
– Kök med arbetsdel respektive matplats. Skåpsinredning från Ballingslöv med vita ramluckor, nya laminatbänkskivor i mörkgrått samt vitt kakel. Ny kyl och frys (-18) och ny spis med induktionshäll och självrengörande ugn (-18) samt fläkt, inbyggd micro och diskmaskin. Golv med ekparkett respektive klinker samt vitmålade väggar.
– Stort härligt vardagsrum i vinkel med ekparkettgolv och utgång till uterummet. Målade väggar i grått samt fin vitmålad trappa till övre plan. Här finns möjlighet att skapa ytterligare ett sovrum om man önskar.

ÖVRE PLAN
– Hall med ekparkett och vitmålade väggar.
– Öppet och ljust allrum med ekparkett och vitmålade väggar (kan göras om till sovrum).
– Större sovrum med ekparkettgolv, vitmålade väggar och garderob/klädkammare i anslutning.
– Sovrum med vitmålade väggar och ekparkettgolv samt garderob/klädkammare intill.
– Badrum med uppvärmt klinkergolv och kaklade väggar. Badkar med lejontassar och blandare i retrostil, WC, tvättställskommod, spegelskåp och handdukstork.
– Klädkammare med hylla och klädhängare.

Bostadstyp

Tvåplans marklägenhet i radhusform

Byggår

2005

Uppvärmning

Fjärrvärme/direkt el

Fönster

3-glas

Energiprestanda

79 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Läraren

Allmänt

Föreningen består av 15 st marklägenheter i radhusform om 4 rok, fördelat på 3 olika storlekar; 110, 121 och 135 m². Utöver bostäderna finns även garagebyggnader, cykelförråd och soprum. Byggnaderna uppfördes och föreningen bildades 2005. Föreningen genomförde ommålning av fasaderna samt renovering av badrummen i entréplan 2014/2015. Föreningen tillhandahåller utrustning för trädgårdsskötseln.
Inga planerade avgiftsändringar för 2019. Under 2018 genomfördes föreningens tredje avgiftssänkning.
Föreningen brukar anordna två städdagar per år (vår/höst).
Kontaktpersoner: Christer Gustafsson, kassör 070-566 41 83 och Anders Göransson, ordförande 0470-638 36

Driftkostnad

Uppvärmning: 7 500 kr/år

El: 7 300 kr/år

Vatten och avlopp: 6 900 kr/år

Summa: 21 700 kr/år

Övrigt

– Mycket trevligt uterum på baksidan med intilliggande trädäck i soligt västerläge. Uterummet är byggt med ryggåstak och helglasad vägg med skjutpartier mot baksidan. Ljust och mycket trevligt.
– Mindre uteplats på entrésidan mot öster med förmiddagssol.
– Markiser på fönster mot väster på övre plan.
– Både egen garageplats och p-plats ingår i månavgiften.
– Det finns även ett antal gästparkeringar och handikapparkering.
– Fristående förrådsbyggnad placerad på den egna trädgårdsytan.
– Murad utegrill på baksidan följer bostaden.
– Extra förvaringsutrymme finns också på garagebyggnadens vind.
– Föreningen debiterar kostnad för vatten/avlopp varje månad med 575 kr och fasta kostnaden för Wexnet samt bredbands-tv (Vökby 10-12 kanaler) med 250 kr/mån. Två tv-boxar följer lägenheten.
– Nätverksuttag i alla rum.
– Larm från Verisure finns installerat. Kan eventuellt övertagas.

Kommunikation

Hovshaga trafikeras av stadstrafikens turtätaste linje 1, linje 7 och linje 8. Cykelvägarna är välutbyggda och de stora trafiklederna ansluter i områdets utkant.

Allmänt

Stadsdelen Hovshaga närmar sig 10 000 invånare och ligger cirka fyra kilometer norr om Växjö centrum. På Hovshaga är det nära till naturområden, Helgasjön, Araby Fritidsområde, Kronoberg och Evedal. Stadsdelen, som är en av Växjös populäraste, har sedan 1970-talet vuxit norrut med omfattande villabebyggelse och bostadsrättsområden. Stadsdelen har en ung prägel och många barnfamiljer bor här. Vid idrottsanläggningen Hagavallen bedriver Hovshaga AIF en av Smålands största ungdomsverksamheter inom främst fotboll och innebandy.

Närservice

På Hovshaga finns tre kommunala F-6-skolor, Gustavslundsskolan, Hovshagaskolan och Östra Lugnets skola samt ett flertal förskolor. Sammanbyggt med Gustavslundskolan ligger Hovshaga sporthall. I Hovshaga centrum finns en Ica Supermarket, pizzeria, bibliotek, frisersalong och vårdcentral. På området finns också bensinmack och jourbutik. Närmaste köpcentrum - fem minuter med bil - är Norremark med bland annat Ica Kvantum, Coop Forum, Systembolaget och Apotek. Stadsdelskyrkan heter Johannesgården och ingår i Maria församling. På Hovshaga ligger också en av Växjös tre kyrkogårdar, natursköna Hovshaga kyrkogård med ett eget kapell.

Läge