personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Söder

Södra Järnvägsgatan 4D

1 RoK

45.5 m²

1 450 000 kr

Välplanerad cityetta på Södra stationsområdet


Modern 1:a om 45,5 m² där fina materialval genomsyrar lägenheten. Smart planlösning med rymlig sovalkov och goda förvaringsmöjligheter. Mysig och lugn innegård. Goda tåg- och bussförbindelser samt härliga Växjösjön på kort promenadavstånd. Välkomna på visning!

Snabbfakta

Adress Södra Järnvägsgatan 4D
Område Söder
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 1 + Kök
Våning 1 av 5
Boarea 45.5 m² (föreningens information)
Avgift 2638 kr/mån Inkl värme, kallvatten & renhållning, exkl el, varmvatten (prel 100 kr/mån) och fiber
Tillträde 15 juni 2019
Pris 1 450 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

OBS! Endast tidsbokning.

Mäklare

ANNA STORBJÖRK

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 85

ANNA STORBJÖRK
Antal rum

1

Boarea

45.5 m²

Planlösning

Välkommen till södra stationsområdet och en välplanerad etta med sovalkov. Modern interiör med trivsam öppen planlösning och fina material med stilren färgsättning. Trevliga ljusinsläpp med generös takhöjd om 2,50 meter samt goda förvaringsmöjligheter. Genomgående ekparkettgolv/klinkergolv och snygga fönsterbänkar i natursten. Centralt läge med närhet till tågstation, busshållplats, gym och stadens citypuls samt härliga Växjösjön och Bokultet på promenadavstånd.

Entré med mörkgrått klinkergolv. Skjutgarderob i fullhöjd varav en spegeldörr, i garderoben finns förvaringsmöjlighet för kläder samt städskåp.
Tvätt och duschrum med mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Duschhörna med välvda dörrar i klarglas, WC, tvättställ med kommod från Vedum. Tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsyta samt två överskåp.
Kök från Marbodal med släta vita luckor, svart kakel, diskbänk samt bänkskiva av mörkgrå laminat, rostfria maskiner från Siemens; induktionshäll, inbyggnadsugn och mikro, kombinerad kyl/frys, diskmaskin och fläkt, 2017.
Köket har öppen planlösning med vardagsrummet vilket ger rymliga sällskapsytor, ekparkett på golv och vitmålade väggar.
Sovalkov med två inbyggda garderober.

Bostadstyp

5-våningshus

Byggår

2017

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

76 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Södra Station

Allmänt

Brf Södra Station färdigställdes under våren 2017. Här finns 53 lägenheter i tre byggnader i 6-8 våningars hus. På bara några minuter så är du mitt i stan eller mitt i naturen. Här är nära till allt, Växjö station är bara några steg bort. Föreningen har 29 garageplatser 1.200kr/månad, de har också tillgång till 12 garageplatser i WTC, 1.000kr/mån. Entréportar med kodlås och postfack i entrén med separat tidningshållare vid lägenhetsdörren.
Fiberanslutning via Wexnet. Eget abonnemang tecknas med Wexnet och leverantör av bredband, TV och telefoni.

Driftkostnad

El: 3 274 kr/år

Vatten och avlopp: 1 200 kr/år

Summa: 4 474 kr/år

Övrigt

Lägenhetsförråd, miljörum och cykelförråd finns i källarplan i byggnaden mitt emot.
Barnvagnsförvaring finns vid entrén.
Driftskostnad enligt säljarens förbrukning och skall ses som en uppskattning. Individuell mätning av varmvatten, preliminär avgift 100kr/månad.

Allmänt

Centrumnära Söder är en av Växjös äldsta och populäraste stadsdelar med magnifika hus. På senare år har det tillkommit mycket ny bebyggelse, ett helt nytt bostadsområde, villor och bostadsrätter. Söder är omgivet av två sjöar. Den omtyckta fiskesjön Bergundasjön sträcker sig in i Bokhultet, som är en stor och vacker bokskog. Runt Bergundasjön löper flera strövstigar och en cykelled. Cykelvägen runt Växjösjön är stadens mesta motions- och promenadstråk. Vackra dagar går och joggar flera tusen personer de drygt fyra kilometrarna runt sjön. Växjöbornas egen park Strandbjörket ligger också på Söder. Här finns en stor klassisk lekpark där alla som vuxit upp i Växjö snurrat i karusellerna. I Strandbjörket finns också en cafeteria och en stor fågeldamm. I Strandbjörket ligger även Växjö Tenniscenter med flera utomhus- och inomhusbanor.

Närservice

Mitt på Söder ligger Bäckaslövskolan som är en Montessoriinspirerad skola där eleverna går i åldersintegrerade klasser (1-3, 4-6). I stadsdelen finns även flera friskolor både på grundskole- och gymnasienivå. På Södra Ringvägen ligger en större servicebutik och till butikerna i centrum är det inte långt.

Läge