personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Centrum

Södra Järnvägsgatan 4N

2 RoK

55 m²

1 790 000 kr

Högklassig Citylägenhet med stor västerbalkong


Välkommen till det moderna stadskvarteret på Stationsområdet och en härligt bostad från 2017. Superfräsch 2:a om 55 m² med genomgående hög kvalitet och högklassiga tillval, samt stor västerbalkong med högt läge mot den lugna innergården.

Snabbfakta

Adress Södra Järnvägsgatan 4N
Område Centrum
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 2 + Kök
Våning 4 av 5
Boarea 55 m² (föreningens information)
Avgift 3306 kr/mån inkl värme, exkl vatten och hushållsel, tillkommer bredband och TV Telia 244 kr/mån
Tillträde Ca 2019-06-01
Pris 1 790 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Budgivning pågår!

Aktuellt bud

1 910 000 kr

Lämnades 2019-03-21 kl 11:20

Oj, redan budgivning?! Lugn, det kanske inte är för sent om du verkligen är intresserad? Kontakta mäklaren, så kanske du hinner lägga ett bud innan affären är avslutad.

Mäklare

JOHAN HAMMARSTRÖM

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

JOHAN HAMMARSTRÖM
Antal rum

2

Boarea

55 m²

Planlösning

Perfekt läge för dig som gillar bekvämlighet! Hela centrums utbud såväl som härliga Växjösjön och Bokhultet på kort promenadavstånd…och om du dessutom pendlar till jobbet kan det inte bli bekvämare. Trots det mycket centrala läget med tåg och citypuls alldeles inpå upplevs bostaden som tyst och ostörd. Välkommen till en häftig lägenhet med total citykänsla. Mysig balkong om ca 8,5 m² med kvällssol mot tyst och lugn innergård. Välkommen att boka visning!

Rumsbeskrivning:
– Hall med parkettgolv, grå väggar samt städ- och linneskåp.
– Vardagsrum med parkettgolv och grå väggar. Öppen planlösning mot matplats och kök, samt högt placerade fönster för att underlätta möblering och optimera ljusinsläpp.
– Duschrum med uppvärmt svart klinkergolv och helkaklade vita väggar. Duschutrymme med marmorklädda väggar. WC, tvättställskommod, skåpsinredning. Kombinerad tvättmaskin/tork.
– Kök med inredning från Vedum. Vita luckor, vacker marmor som stänkskydd och bänkskiva i 40 mm svart granit. Rostfria vitvaror från Electrolux. Integrerad kyl/frys och diskmaskin samt fläkt, ugn, mikrovågsugn och induktionshäll. Parkettgolv och grå väggar. Utgång till balkong i västerläge.
– Sovrum med parkettgolv och grå väggar. Praktisk skjutdörrsgarderob med måttanpassad inredning och autostyrd belysning. Dörrar i vitt/spegelglas.

Bostadstyp

Höghus

Byggår

2017

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Föreningens namn

HSB Brf Eldaren i Växjö

Allmänt

Bostadsrättsöreningens hus färdigställdes 2017 och består av 81 lägenheter i storlekarna 1-4 rok. Föreningen har en kvarteslokal med övernattningsrum.

Driftkostnad

El: 3 100 kr/år

Vatten och avlopp: 4 400 kr/år

Summa: 7 500 kr/år

Övrigt

Lägenhetsförråd finns i källaren.
Bredband med möjlighet att surfa till 100/10 Mbit/s samt Digital Tv-Lagom Telia med ca 24 tv-kanaler samt bredbandstelefoni (ingår fast avgift, rörlig avgift tillkommer). Kostnad 244 kr/mån som betalas till föreningen.
Individuell mätning av el och vatten. Föreningen preliminärdebiterar kvartalsvis, nuvarande ägare betalar ca 480 kr/kvartal för el samt ca 720 kr/kvartal för varm och kallvatten, 3 personer i familjen.
Garageplats i källaren via föreningens kö.
Cykelparkering finns på innergård och i garaget.
Två st miljörum finns på Drottninggatan.
Föreningen har kollektivt bostadsrättstillägg, bostadsrättshavaren skall teckna egen hemförsäkring.

Kommunikation

Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, Storgatan är gågata och järnvägsstationen ligger i precis anslutning.

Allmänt

Växjös hjärta, centrum, har sitt ursprung i den gamla rutnätsstaden som anlades efter de stora bränderna på 1840-talet. I dag har centrum vuxit ur småstadskostymen och blivit en levande och aktiv citykärna. I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern.Från Stortorget, med sin torghandel, löper Storgatan genom Växjö centrum där stora och små butiker, gallerior, kaféer, restauranger och pubar ger området citypuls. Från centrum är det inte heller långt till de vackra parkerna vid Spetsamossen med parkourpark och promenadstråk samt Växjösjön och sjöpromenaderna. Granne med Spetsamossen finns Ringsbergsparken med Växjö Kulturskola, Regionteatern och Fria Ordets Hus med flera kulturella arrangemang och fina grönområden för allmänheten.

Närservice

I och kring centrum finns flera skolor. Ringsbergsskolan (F-9) ligger granne med Växjö Kulturskola, Regionteatern och gymnasieskolan Kungsmad med restaurangprogrammet, här kan man boka bord och prova på elevernas färdigheter. I närheten finns också Östregårdskolan (F-6) med utsikt över Växjösjön. I centrum och i närheten finns även Växjö Fria Gymnasieskola, Växjö Kommuns gymnasieskolor Kungsmad, Teknikum och Katedral samt Växjö Waldorfskola (1-9) Kronobergs Skola (6-9) och Montessoriskolan Skrattmåsen (F-6). Vid Filmstaden på Oxtorget ligger en prisbelönt Konsumbutik och mitt i centrum finns en ICA Supermarket. Det finns också två vårdcentraler och närhet till centrallasarettet på Söder.

Läge