personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Söder

Wennerbergsgatan 12 B

2 RoK

41.6 m²

1 475 000 kr

Charmig Södertvåa med hög standard


Härlig Södertvåa med 40-talscharm, som på senare år (2016) har uppdaterats med både totalrenoverat kök och wc/dusch. Båda är renoverade i snygga utförande med hög standard. Du möts också av charmiga original-trägolv och ljusa fräscha ytskikt samt hela 2,70 meters takhöjd. Citypulsen når du enkelt till fots och Universitetet finns på cykelavstånd.

Snabbfakta

Adress Wennerbergsgatan 12 B
Område Söder
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 2 + Kök
Våning 2 av 2
Boarea 41.6 m² (föreningens information)
Avgift 2733 kr/mån Inkl värme, VA, kabel-tv
Tillträde Enl ök, möjligt omgående
Pris 1 475 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Endast tidsbokning

Mäklare

NIKLAS CARLSSON

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 81

NIKLAS CARLSSON
Antal rum

2

Boarea

41.6 m²

Planlösning

40-talscharmig lägenhet som fått en rejäl uppdatering i form av både nytt kök och ett nytt totalrenoverat wc/duschrum 2016. Interiören beskrivs som ljus, luftig och hemtrevlig. Lägenheten har en imponerande takhöjd om 2,70 meter med fräscha målade eller tapetserade väggar samt hemtrevliga originalträgolv i alla rum.

– Entréhall med ljusgråmålade väggar, trägolv samt en garderob.
– Helrenoverat kök i charmig lantlig stil med gott om förvaring i skåpsinredning med vita spegelluckor/lådor. Trägolv samt vägg och stänkskydd i vitt kakel. Bänkskiva i massiv ek. Integrerad kyl/frys, spishhäll, ugn, fläkt och micro (samtliga från 2016).
– Sovrum med trägolv och vitmålade väggar samt en stor skjutdörrsgarderob.
– Totalrenoverat WC/Duschrum med stilrena och snygga materialval. Ljusgråmelerat klinkergolv och vita kaklade väggar med praktisk infälld hylla i väggen samt tak med spotlights. WC, tvättställskommod och duschhörna.
– Luftigt och tilltalande vardagsrum med fint ljusinsläpp och fransk balkong. Trägolv, vitmålade väggar och en tapetserad fondvägg.

Bostadstyp

2-våningshus med källare

Byggår

1942

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

Isolerglasfönster

Energiprestanda

171 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Växjöhus nr 1, Riksbyggen

Allmänt

Brf Växjöhus nr 1 är en av Växjö äldsta bostadsrättsföreningar belägen på Söder i centrala Växjö med adress Wennerbergsgatan 6-12. Föreningen äger fyra byggnader om totalt 32 tvårumslägenheter. Husen uppfördes 1942.

Driftkostnad

El: 4 000 kr/år

Summa: 4 000 kr/år

Övrigt

– Lägenhetsförråd finns på vindsplanet samt ett mindre förråd i källaren.
– Fransk balkong med soligt västerläge.
– Gemensam uteplats finns på innergården/trädgården.
– Cykelförråd finns i källaren.
– Tvättstuga finns på Wennerbergsgatan 8.
– Parkeringsmöjligheter finns längs Wennerbergsgatan (avgift zon 2) och längs Odingatan (fritt).
– Kabel-tv via ComHem (ingår i månadsavgiften).
– Fiberanslutning via Wexnet (eget abonemang tecknas).
– Kök helrenoverat 2016.
– WC/Dusch helrenoverat 2016.

Allmänt

Centrumnära Söder är en av Växjös äldsta och populäraste stadsdelar med magnifika hus. På senare år har det tillkommit mycket ny bebyggelse, ett helt nytt bostadsområde, villor och bostadsrätter. Söder är omgivet av två sjöar. Den omtyckta fiskesjön Bergundasjön sträcker sig in i Bokhultet, som är en stor och vacker bokskog. Runt Bergundasjön löper flera strövstigar och en cykelled. Cykelvägen runt Växjösjön är stadens mesta motions- och promenadstråk. Vackra dagar går och joggar flera tusen personer de drygt fyra kilometrarna runt sjön. Växjöbornas egen park Strandbjörket ligger också på Söder. Här finns en stor klassisk lekpark där alla som vuxit upp i Växjö snurrat i karusellerna. I Strandbjörket finns också en cafeteria och en stor fågeldamm. I Strandbjörket ligger även Växjö Tenniscenter med flera utomhus- och inomhusbanor.

Närservice

Mitt på Söder ligger Bäckaslövskolan som är en Montessoriinspirerad skola där eleverna går i åldersintegrerade klasser (1-3, 4-6). I stadsdelen finns även flera friskolor både på grundskole- och gymnasienivå. På Södra Ringvägen ligger en större servicebutik och till butikerna i centrum är det inte långt.

Läge