personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Centrum/Väster

Wieselgrensgatan 1C

2 RoK

65 m²

1 890 000 kr

Centrumnära och modernt boende på Väster


Modernt och tilltalande boende med ett svårslaget läge på fina Väster med endast fem minuters promenadavstånd till centrumkärnan. Här bor du i en rymlig tvårumslägenhet med öppen planlösning, ljus färgsättning och mycket fönsterytor. På andra våningen bor du dessutom utan insyn och har en härlig överbyggd balkong med eftermiddags- och kvällssol.

Snabbfakta

Adress Wieselgrensgatan 1C
Område Centrum/Väster
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 2 + Kök
Våning 2 av 3
Boarea 65 m² (föreningens information)
Avgift 4109 kr/mån Inkl värme, VA, kabel-tv
Tillträde Enl ök, möjligt juli
Pris 1 890 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

NIKLAS CARLSSON

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 81

NIKLAS CARLSSON
Antal rum

2

Boarea

65 m²

Planlösning

Modern lägenhet med öppen och luftig interiör. Här möts du av genomgående ljus färgsättning, ekparkettgolv, fönsterbänkar i stenmaterial och mycket fönsterytor som ger ett trevligt ljusinsläpp. Du har dessutom en generös takhöjd om 2,60 meter och en riktigt härlig västerbalkong med eftermiddags- och kvällssol.

– Öppen entré med ekparkett och avhängningsplats.
– Praktisk klädkammare i anslutning till entrén.
– Kök med ekparkett och gott om skåpsinredning med vita släta luckor. Smårutigt grått kakel och laminatbänksskiva. Spishäll, fläkt, inbyggnadsugn, micro, kyl, frys och diskmaskin. (diskmaskin från 2017, övriga maskiner från 2004/05).
– Stor öppen sällskapsyta med matplats och vardagsrum i symbios med köket. Utgång till balkongen och härliga ljusinsläpp från flertalet fönster. Väggar i ljusgrå kulör och golv med ekparkett.
– Fint sovrum med ljusgrå väggar, ekparkett och snygga fönstersättningar samt fyra garderober. Praktisk skjutdörr mellan sovrum och vardagsrum.
– Fräscht WC/Dusch/Tvätt med kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Duschhörna, wc, tvättställ, handdukstork och väggskåp. Tvättpelare med både ny tvättmaskin och torktumlare från 2018.

Bostadstyp

3-våningshus, med hiss

Byggår

2004/05

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

115 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Saturnus

Allmänt

Brf Saturnus med 24 lägenheter ligger centralt beläget i Växjö. Tomten är en före detta skolträdgård till en äldre skolbyggnad (Elin Wägnerskolan). Omgivningen består mest av äldre villor med uppvuxna trädgårdstomter. Stadens centrum ligger inom gångavstånd.

Lägenheterna är fördelade på 6 st. 4 rum och kök, 12 st. 3 rum och kök och 6 st. 2 rum och kök.
Det finns 24 garage, kostnad att hyra garage är 500 kr/mån.

Arkitekturen präglas av stor omsorg om detaljerna. En extraordinär kvalitet är de rymliga trapphusen. De ligger ljust och har en stor öppning genom alla våningsplan alldeles innanför entrén som skapar extra rymd. Detaljer i materialval, skärmtak, räcken mm är välgjorda och eleganta. Elegansen finns också i exteriörens vita nymodernism.

Arkitekt: Henrik Jais-Nielsen, Mats White Arkitekter AB.

Driftkostnad

El: 4 200 kr/år

Summa: 4 200 kr/år

Övrigt

– Rejäl överbyggd balkong i soligt västerläge. Utrustad med belysning och eluttag.
– Trevlig västerorienterad trädgård med gräsmatta och fruktträd, finns att tillgå för dig som bostadsrättshavare.
– Möjlighet finns att hyra garageplats, 500 kr/månad. Gästparkeringar finns också. Övrig parkering hänvisas till gatan.
– Uppvärmt och isolerat lägenhetsförråd (nr 6) finns på gården.
– Sopsortering i separat miljöhus på gården.
– Kabel-TV via ComHem (ingår i månadsavgiften).
– Fiberanslutning via Wexnet (eget abonemang tecknas).

Kommunikation

Väster trafikeras av stadstrafiken (linje 2 och linje 6). Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, och här finns Resecentrum med järnvägsstation.

Allmänt

Väster är en grön stadsdel i centrala Växjö med äldre villabebyggelse och spännande arkitektur. Parker och grönområden ligger tätt mellan villakvarteren. I den lummiga Grönadalsparken, eller Korumpan som den kallas på Väster, får man en verklig lantkänsla. Det gamla smalspåret, som gjorts om till cykelväg, leder långt utanför staden och skär genom stadsdelen. Utmed smalspåret ligger också anrika Folkets Park. Från Stortorget, med sin torghandel, löper Storgatan genom Växjö centrum där stora och små butiker, gallerior, kaféer, restauranger och pubar ger området citypuls. I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern.

Närservice

Ulriksbergsskolan (F-6) ligger mitt i stadsdelen och Elin Wägnerskolan (4-9) är beläget på Väster. På stadsdelen finns gott om alternativ till närservice, som Dalbo, Samarkand, Västerport samt Oxtorget med Konsumbutik och Filmstaden. Centrum erbjuder ett stort utbud av butiker och restauranger. Här finns vårdcentraler, Ringsbergsskolan (F-9) och flera friskolor. Växjös nya idrottscentrum Arenastaden ligger inom promenadavstånd.

Läge